Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

Της Τζενίν κόρες / Της Σετζάγιας κοπέλες / Πουλιά σφαγμένα (Μπ. Ζ.) — Ιουδαιοναζί: Εισβάλλουν στην Τζενίν σπέρνοντας τη φρίκη με νέους νεκρούς και μπλοκάρουν την κίνηση ασθενοφόρων (VIDEO - Φωτό - Tweet)

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Αυξάνονται οι νεκροί από την εισβολή στη Τζενίν

Πέμπτη 09/11/2023 - 22:41

Τον θάνατο μιας 19χρονης ισραηλινής στρατιώτη, από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα, ανακοίνωσε σήμερα η οργάνωση «Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πρόκειται για την Faol Azai Mark Asian από τον εποικισμό του Modi'in της Δυτικής Όχθης, ενώ τραυματίστηκε ένας ακόμη στρατιώτης, όμηρος της οργάνωσης.

Ο Ισραηλινός βομβαρδισμός, επικεντρώθηκε σήμερα γύρω από τα νοσοκομεία της πόλης της Γάζας.  Από τα βίντεο που έχουν δημοσιευτεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται ότι για ακόμη μια φορά οι περιοχές γύρω από τα μεγάλα νοσοκομεία της Γάζας, δεν έχουν γλυτώσει.

Βομβαρδισμοί σημειώνονται γύρω από το «Ινδονησιακό» νοσοκομείο, προκαλώντας θύματα. Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό της περιοχής του νοσοκομείου Αλ Σίφα.

Παράλληλα, η ένοπλη οργάνωση της Χαμάς, έδωσε στην δημοσιότητα ένα νέο βίντεο με δύο ομήρους.

Η Hanna Kaster και ο Yagel Yakov, απευθύνουν έκκληση για κατάπαυση του πυρός, καθώς όπως λένε κινδυνεύει η ζωή τους, κατηγορώντας τον Μενιαμίν Νετανιάχου για αδιαφορία για τις ζωές των ομήρων. Παράλληλα οι δύο όμηροι δηλώνουν ότι δεν έχουν τραύματα και ότι οι Παλαιστίνιοι τους φροντίζουν.

Η δημοσιοποίηση του βίντεο προκάλεσε την άμεση αντίδραση συγγενών ομήρων στο Ισράηλ. Δεκάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και μέλη των οικογενειών των ομήρων, διαμαρτύρονται μπροστά από το σπίτι του δισεκατομμυριούχου Σιμόν Φάλιτς στην Ιερουσαλήμ, στο οποίο διαμένει τις τελευταίες εβδομάδες ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Στους 18 οι νεκροί από την νέα φονική εισβολή στην Τζενίν

Η εισβολή του ισραηλινού στρατού στη Τζενίν, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, με την χρήση αεροσκάφους της πολεμικής αεροπορίας, ελεύθερους σκοπευτές και μπουλντόζες, προκάλεσε σφοδρές συγκρούσεις που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 18 Παλαιστίνιων και τον τραυματισμό τουλάχιστον περίπου 20 άλλων.

Η επιδρομή στην Τζενίν είναι η φονικότερη επιχείρηση των ισραηλινών δυνάμεων στη Δυτική Όχθη από το 2005, με βάση την καταμέτρηση των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε άλλες περιοχές: Ένας στον προσφυγικό καταυλισμό της Μπαλάτα, κοντά στη Ναμπλούς, ένας στο Αλ Αμάρι, κοντά στη Ραμάλα, ένας στην Ντούρα και ένας στο Μπέιτ Φάτζαρ, κοντά στη Χεβρώνα.Μεταξύ των θυμάτων ήταν και ένα 15χρονο αγόρι.

Παλαιστινιακές νοσοκομειακές πηγές δεν αποκλείουν την αύξηση του αριθμού των νεκρών καθώς αρκετοί από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε άσχημη κατάσταση ή εμποδίζεται να μεταφερθούν στα νοσοκομεία από τον ισραηλινό στρατό:

Νέο έγκλημα από τις κατοχικές δυνάμεις: Μπλοκάρουν την κίνηση ασθενοφόρων στην Τζενίν

 Η εγκληματική δράση των κατοχικών ισραηλινών δυνάμεων στην Δυτική Όχθη δεν περιλαμβάνει μόνο πυροβολισμούς, βομβαρδισμούς και συλλήψεις.

Από το πρωί, ισραηλινά τεθωρακισμένα οχήματα, μπλοκάρουν την κίνηση των ασθενοφόρων που σπεύδουν για να παραλάβουν τραυματίες.

Στο βίντεο διακρίνονται δύο ισραηλινά τεθωρακισμένα που έχουν μπλοκάρει το ασθενοφόρο στην είσοδο του «Κρατικού Νοσοκομείου» στην Τζενίν, εμποδίζοντας την διακομιδή τραυματία.

Είναι χαρακτηριστικό πως  Ισραηλινοί στρατιώτες επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας γύρω από το δημόσιο νοσοκομείο της Τζενίν ενώ σύμφωνα με την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο, ένας από τους διασώστες της, ο Σαμπρίν Ομπέιντι «τραυματίστηκε από σφαίρες στην πλάτη». «Αυτό συνέβη όταν ασθενοφόρο της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου έγινε στόχος στη διάρκεια επιδρομής των δυνάμεων κατοχής στον καταυλισμό προσφύγων της Τζενίν», ανέφερε ο οργανισμός στην πλατφόρμα Χ.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Reuters», «Al Jazeera», «Haaretz»)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.