Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

➽ Ξεπερνούν τους 13.300 οι νεκροί Παλαιστίνιοι στην Λωρίδα της Γάζας, από τους βομβαρδισμούς των ιουδαιοναζί ➽ Πάνω από 5.600 τα νεκρά παιδιά (VIDEO - Tweet)


*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Συνεχίζεται η πολιορκία του «Ινδονησιακού» νοσοκομείου στη Γάζα


Βλέπε από εδώ:

Οι θηριωδίες του Ισραήλ χωρίς τέλος: Οι ιουδαιοναζί βομβαρδίζουν το Ινδονησιακό Νοσοκομείο στη Γάζα ➽ Τουλάχιστον 8 νεκροί (VIDEO - Tweet)

*

Πάνω από 13.300 οι νεκροί στην Γάζα από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Πηγή φωτό: Associated Press

Δευτέρα 20/11/2023 - 20:06

Οι νεκροί Παλαιστίνιοι στην Λωρίδα της Γάζας, ξεπερνούν τους 13.300, ανακοίνωσε σήμερα ο Ismail Thawabta, εκπρόσωπος της κυβέρνησης του παλαιστινιακού θύλακα, που συνεχίζει να δέχεται ανελέητο βομβαρδισμό από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ.

Τα νεκρά παιδιά ξεπερνούν τα 5.600, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο οποίος ανακοίνωσε τον νέο απολογισμό, για πρώτη φορά μετά την κατάρρευση του συστήματος υγείας της Γάζας.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, βομβάρδισαν το απόγευμα την συνοικία Sheikh Hamad bin Khalifa στην Χαν Γιουνίς στην νότια Λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα των θάνατο δεκάδων αμάχων.

Να σημειωθεί ότι η Χάν Γιουνίς, βρίσκεται στην υποτιθέμενη «ασφαλή» ζώνη που έχει οριοθετήσει ο ισραηλινός στρατός στη νότια Λωρίδα της Γάζας, για να καταφύγουν οι άμαχοι από τα βόρεια του θύλακα.

Ισραηλινοί βομβαρδισμοί σημειώθηκαν επίσης στην Τζαμπαλίγια, την Al-Mughraqa,  αλλά και το σχολείο του ΟΗΕ στον προσφυγικό καταυλισμό του Al-Bureij.

Στον αντίποδα, η Χαμάς, προχώρησε σήμερα σε ένα μπαράζ εκτόξευσης ρουκετών στο Τελ Αβίβ και άλλες περιοχές του κεντρικού Ισραήλ.

Αυτή είναι η πρώτη επίθεση με ρουκέτες από την προηγούμενη Παρασκευή και σύμφωνα με την Χαμάς, η μεγαλύτερη επίθεση των τελευταίων 44 ημερών.

Επίσης, το πρωί της δευτέρας, το στρατόπεδο Brannit στο βόρειο Ισραήλ, καταστράφηκε από πλήγμα μη επανδρωμένο αεροσκάφους που εκτόξευσε η «Χεζμπολλάχ».

(Με πληροφορίες από: «Al Jazeera», «Quds News Network»)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.