Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

Με τη γροθιά της / Σταματάει λεγεώνες / Η Αχέντ Ταμίμι (Μπ. Ζ.) * Καταχόμενη Δυτική Όχθη: Δεκάδες συλλήψεις Παλαιστινίων από τον ισραηλινό στρατό - Συνελήφθη η Αχέντ Ταμίμι — ΚΝΕ: Κάτω τα χέρια από την αγωνίστρια Άχεντ Ταμίμι! Λευτεριά στην Παλαιστίνη! (VIDEO - Tweet)

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Δεκάδες συλλήψεις Παλαιστινίων από τον ισραηλινό στρατό - Συνελήφθη η Αχέντ Ταμίμι

Δευτέρα 06/11/2023 - 16:45

Σε δεκάδες συλλήψεις Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, προχώρησε σήμερα το κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ. Ανάμεσα τους είναι η 22χρονη Αχέντ Ταμίμι.

Παράλληλα με τη σφαγή στη Γάζα, οι κατοχικές δυνάμεις κλιμακώνουν τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Ο ισραηλινός στρατός κατοχής δολοφονεί, συλλαμβάνει, βασανίζει, καίει χωράφια, ισοπεδώνει σπίτια και ολόκληρα χωριά στην Δυτική Όχθη για να τρομοκρατήσει τους Παλαιστίνιους που αγωνίζονται για την δική τους πατρίδα. 

Μετά από μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση, ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στο χωριό Ναμπί Σαλέχ, στην Δυτική Όχθη. Δέλυσαν το σπίτι της οικογένειας Ταμίμι και συνέλαβαν στο κρεβάτι της, την 22χρονη αγωνίστρια Αχέντ Ταμίμι η οποία είχε απελευθερωθεί πριν μερικά χρόνια κάτω από την τεράστια διεθνή κινητοποίηση. Μετά τη νέα σύλληψη της, κρατείται μαζί με δεκάδες άλλους ως «υποκινητής τρομοκρατίας». Μάλιστα μια βδομάδα πριν συνελήφθη και ο πατέρας της.

902

*

ΚΝΕ: Κάτω τα χέρια από την αγωνίστρια Άχεντ Ταμίμι! Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Φωτ. AP/ Maya Alleruzzo (Πηγή: Καθημερινή)

Δευτέρα 06/11/2023 - 20:19

Σε ανακοίνωσή του για την σύλληψη της Παλαιστίνιας Αχέντ Ταμίμι από τον Ισραηλινό στρατό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, αναφέρει:

«Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας καταδικάζει τη σύλληψη από τον ισραηλινό στρατό της Άχεντ Ταμίμι και απαιτεί την άμεση απελευθέρωσή της. Η 22χρονη σήμερα Παλαιστίνια αγωνίστρια έγινε σύμβολο του ηρωικού αγώνα του παλαιστινιακού λαού ενάντια στην ισραηλινή κατοχή, όταν τον γύρο του κόσμου έκανε η εικόνα της έφηβης τότε Άχεντ να χαστουκίζει τους πάνοπλους Ισραηλινούς στρατιώτες, ενώ για τον λόγο αυτό φυλακίστηκε για 8 μήνες από το ισραηλινό κράτος.

Είναι κατάπτυστη η κατηγορία του ισραηλινού κράτους περί «υποκίνησης τρομοκρατίας» σε βάρος της, την ώρα που το κράτος – τρομοκράτης πνίγει στο αίμα τον παλαιστινιακό λαό, έχει μετατρέψει τη Λωρίδα της Γάζας σε νεκροταφείο παιδιών.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας με τον παλαιστινιακό λαό! Για το δικαίωμά του να παλεύει ενάντια στην κατοχή, να έχει ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για την απεμπλοκή της Ελλάδας από το μακελειό!

Καμία συμμετοχή στης Γάζας τη σφαγή! Συνένοχοι στο έγκλημα δε γίνονται οι λαοί!».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.