Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

Μετά από πρόσκληση του ΚΚ ΙΣΡΑΗΛ και του Δημοκρατικού Μετώπου για την Ειρήνη και την Ισότητα (ΧΑΝΤΑΣ): Οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ συνυπογράφουν έκκληση βουλευτών όλου του κόσμου — Θανάσημος Παφίλης: Το ΚΚΕ είναι με τον Παλαιστινιακό λαό, δεν κρατά ίσες αποστάσεις που διευκολύνουν τη σφαγή σε αντίθεση με την κυβέρνηση που υποστηρίζει το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ — Για ποια αυτοάμυνα μιλάτε με 4.000 νεκρά παιδιά — Ο ελληνικός λαός δεν μασάει τα fake news του ισραηλινού στρατού (VIDEO)

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΚ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΑΝΤΑΣ

Οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ συνυπογράφουν έκκληση βουλευτών όλου του κόσμου

Οι βουλευτές και ευρωβουλευτές του ΚΚΕ συνυπογράφουν έκκληση βουλευτών όλου του κόσμου, μετά από αίτημα του ΚΚ Ισραήλ και του Δημοκρατικού Μετώπου για την Ειρήνη και την Ισότητα (ΧΑΝΤΑΣ).

Συγκεκριμένα, σε επιστολή, που απέστειλε το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ προς το ΚΚ Ισραήλ, σημειώνεται πως το Κόμμα μας θετικά ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση του ΚΚ Ισραήλ και του Δημοκρατικού Μετώπου για την Ειρήνη και την Ισότητα (ΧΑΝΤΑΣ), που απευθύνεται στους βουλευτές των Κοινοβουλίων όλου του κόσμου, συνυπογράφει την Κοινή Ανακοίνωση η οποία «καταδικάζει έντονα την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Κνεσέτ να απαγορεύσει στο μέλος της, Όφερ Κασίφ (ΧΑΝΤΑΣ - ΤΑΑΛ) να συμμετέχει στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας και των Επιτροπών της Κνεσέτ και την επίθεση σε όλους τους Άραβες μέλη της Κνεσέτ και στους αιρετούς αντιπροσώπους, που οργανώνεται από φασιστικές δεξιές οργανώσεις στο Ισραήλ, απλά επειδή απαιτούν τον άμεσο τερματισμό του πολέμου».

Ταυτόχρονα υπογραμμίζεται πως «το ΚΚΕ στέκεται στο πλευρό του ΚΚ Ισραήλ, των κομμουνιστών και των άλλων αγωνιστών που παλεύουν σ’ αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες. Συνεχίζουμε τον αγώνα μαζί με τον ελληνικό λαό για να σταματήσει τώρα η στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ και η σφαγή στη Γάζα και να τερματιστεί η κατοχή, για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, δίπλα στο Ισραήλ, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, να σταματήσουν οι εποικισμοί στη Δυτική όχθη». 

Η Κοινή Ανακοίνωση ΚΚ Ισραήλ - ΧΑΝΤΑΣ:

«Εμείς, τα υπογεγραμμένα μέλη των Κοινοβουλίων από όλο τον κόσμο, καταδικάζουμε έντονα την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Κνεσέτ να απαγορεύσει στο μέλος της, Όφερ Κασίφ (ΧΑΝΤΑΣ - ΤΑΑΛ) να συμμετέχει στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας και των Επιτροπών της Κνεσέτ. Καταδικάζουμε επίσης την επίθεση σε όλους τους Άραβες μέλη της Κνεσέτ και στους εκλεγμένους αντιπροσώπους, που οργανώνεται από φασιστικές δεξιές οργανώσεις στο Ισραήλ, απλά επειδή απαιτούν τον άμεσο τερματισμό του πολέμου!

Μια τέτοια τιμωρία είναι μια μορφή πολιτικής δίωξης που κλιμακώνεται ώρα με την ώρα στο Ισραήλ ενάντια στους Άραβες Παλαιστίνιους και τους αριστερούς Εβραίους - εργάτες, δασκάλους, μελετητές και ακτιβιστές. Καταγγέλλουμε το "κυνήγι μαγισσών" που κήρυξαν οι ισραηλινές αρχές ενάντια στις επικριτικές φωνές εντός της ισραηλινής κοινωνίας και καλούμε το ισραηλινό κοινοβούλιο να μην παραμελήσει τις βασικές αξίες και τα θεμέλια της δημοκρατίας - ειδικά σε περιόδους πολέμου.

Θεωρούμε την απόφαση απαγόρευσης ως πλήγμα στην πολιτική και ανθρώπινη στάση καταγγελίας της κατοχής και του πολέμου και ως περιορισμό του καθήκοντος και του δικαιώματος του βουλευτή να εκφράζει κριτική κατά των πολιτικών της κυβέρνησης και του κοινοβουλίου. Αυτές οι πολιτικές θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και το μέλλον των πολιτών συνολικά στην περιοχή, σύμφωνα με τη γνώμη των βουλευτών της ομάδας ΧΑΝΤΑΣ- ΤΑΑΛ.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους πολιτικούς, τοπικούς και συνδικαλιστικούς εκπροσώπους και ακτιβιστές και με όλες τις φωνές που ασκούν κριτική μέσα στο Ισραήλ, που διώκονται επειδή απαίτησαν να σταματήσει ο πόλεμος και τονίζουμε την υποστήριξή μας στον αγώνα για μια διαρκή ειρήνη, ισότητα, γνήσια ελευθερία και δικαιοσύνη στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη».

902

Το ΚΚΕ είναι με τον Παλαιστινιακό λαό, δεν κρατά ίσες αποστάσεις που διευκολύνουν τη σφαγή του


Την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για ανεξαρτησία και για ν' αποκτήσει τη δική του πατρίδα, εξέφρασε ο Θανάσης Παφίλης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, καλωσορίζοντας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τον Πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής σήμερα, «με τον οποίο συναντιόμαστε στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις που γίνονται από τον ελληνικό λαό με κεντρικό σύνθημα "Λευτεριά στην Παλαιστίνη". Ο Θ. Παφίλης πρόσθεσε πως το ΚΚΕ δεν κρατά ίσες αποστάσεις γιατί αυτή η θέση διευκολύνει το αποτρόπαιο έγκλημα που είναι γενοκτονία των Παλαιστινίων. 

Ο Θ. Παφίλης σημείωσε πως στη συντριπτική του πλειοψηφία ο ελληνικός λαός είναι αλληλέγγυος με τον Παλαιστινιακό λαό σε αντίθεση με την ελληνική κυβέρνηση που υποστηρίζει το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ. Σημείωσε πως αυτό το κράτος, γράφει «στα παλιά του τα παπούτσια», περισσότερες από 600 αποφάσεις του ΟΗΕ κάνοντας εποικισμούς, βομβαρδίζοντας, δολοφονώντας χιλιάδες Παλαιστίνιους εδώ και 75 χρόνια.  

Κατήγγειλε την ελληνική κυβέρνηση που κάνει λόγο για το «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», την ώρα που οι δολοφονικές του επιθέσεις έχουν σαν αποτέλεσμα 10.000 νεκρούς, ανάμεσά τους 4.000 παιδιά κι άλλα 1.500 αγνοούμενα κάτω από τα συντρίμμια των κτιρίων που κατέρρευσαν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.  

Κατήγγειλε και την αστική προπαγάνδα, που προβάλλει διάφορα fake news, όπως τα παιδιά μέσα σε κλουβιά, που είναι εικόνες από τη Συρία του 2004 ενώ οι εικόνες για σφαγές από τη Χαμάς, ήταν από σφαγές που έκανε ο ISIS πριν από πολλά χρόνια. 

Καταλήγοντας ο Θ. Παφίλης τόνισε πως μέσος δρόμος δεν υπάρχει: «Η θα είσαι με τους λαούς που αγωνίζονται για την ελευθερία τους ή θα είσαι με τους δολοφόνους τους, και το ΚΚΕ ήταν και είναι πάντα με τους λαούς που αγωνίζονται».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.