Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

Ιουδαιοναζί: Συνεχίζουν για 28η μέρα τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού με διαρκή στήριξη ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ — Ολονύχτιες μάχες και δολοφονικοί βομβαρδισμοί με βόμβες φωσφόρου μέσα στις γειτονιές της Γάζας — Ο αριθμός των νεκρών από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς ξεπέρασε χθες τους 9.061, μεταξύ τους 3.760 παιδιά και 2.326 γυναίκες — Πάνω από 32.000 οι τραυματίες, ενώ οι αγνοούμενοι, πολλοί απ' αυτούς θαμμένοι κάτω από συντρίμμια, ξεπερνούν τους 2.600 (VIDEO - Φωτό -Tweet)

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Ολονύχτιοι δολοφονικοί βομβαρδισμοί και μάχες στη Γάζα (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Πηγή: Associated Press

Με τη διαρκή στήριξη των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, το Ισραήλ συνεχίζει για 28η μέρα τη σφαγή στη Γάζα, με ανελέητους βομβαρδισμούς και χερσαίες επιθέσεις του κατοχικού στρατού.

Πηγή: Associated Press

Το βράδυ, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσε τον «πλήρη αποκλεισμό» της Πόλης της Γάζας, με τον εκπρόσωπο της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς να διαμηνύει από την πλευρά του ότι οι μαχητές της παλαιστινιακής οργάνωσης θα αντισταθούν και θα προκαλέσουν πολλά θύματα στον κατοχικό στρατό.

Πηγή: Associated Press

Ο αριθμός των νεκρών από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς ξεπέρασε χθες τους 9.061, μεταξύ τους 3.760 παιδιά και 2.326 γυναίκες. Οι τραυματίες ήδη ανέρχονται σε πάνω από 32.000, ενώ οι αγνοούμενοι, πολλοί απ' αυτούς θαμμένοι κάτω από συντρίμμια, ξεπερνούν τους 2.600

Το βράδυ, ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε βομβαρδισμούς με βόμβες φωσφόρου μέσα στις γειτονιές της Γάζας, συνεχίζοντας τα εγκλήματα κατά του Παλαιστινιακού λαού.

Πηγή: Associated Press

Παράλληλα, συνεχίζονται και οι βομβαρδισμοί γύρω από τα νοσοκομεία της Γάζας, τα οποία είναι γεμάτα και με πρόσφυγες που προσπαθούν να προφυλαχθούν από τα ισραηλινά πλήγματα.

Η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος έδωσε βίντεο με τον βομβαρδισμό της συνοικίας Τελ Αλ Χάουα της Πόλης της Γάζας,. Ισραηλινές δυνάμεις εμφανίζονται να χτυπάνε ομάδα αμάχων σε απόσταση 100 μέτρων από το Νοσοκομείο «Αλ Κουντς».

Μέσα στην νύχτα συνεχίστηκαν και οι χερσαίες επιχειρήσεις του ισραηλινού, στρατού, αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών στρατιωτών του κράτους - δολοφόνου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μέλος του πολεμικού συμβουλίου του Ισραήλ, Μπένι Γκάνζ, δήλωσε χθες το βράδυ ότι οι εικόνες που έρχονται από τις μάχες στην Γάζα, με τους νεκρούς ισραηλινούς στρατιώτες της μεραρχίας Γκιβάτι «είναι οδυνηρές».

Επισήμως, από την αρχή της χερσαίας εισβολής στις 27 Οκτώβρη έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 18 Ισραηλινοί στρατιώτες πλέον των 332 που σκοτώθηκαν από τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτώβρη και τις συγκρούσεις που ακολούθησαν.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ διεμήνυσε τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή ότι θα προχωρήσει στην επαναπροώθηση όλων των εργαζόμενων από τη Γάζα που βρίσκονταν στο έδαφός του όταν εξαπολύθηκε η επίθεση της Χαμάς σε τομείς της ισραηλινής επικράτειας την 7η Οκτωβρίου καθώς «κόβει όλους τους δεσμούς» με τον θύλακα, όπου κυβερνά το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

«Οι εργαζόμενοι από τη Γάζα που βρίσκονταν στο Ισραήλ την ημέρα της έναρξης του πολέμου θα σταλούν πίσω», ανέφερε το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του «Reuters», το πέρασμα στη Ράφα θα ανοίξει για τρίτη ημέρα για περιορισμένο αριθμό πολιτών με ξένα διαβατήρια ή διπλής υπηκοότητας που θα μπορέσουν να περάσουν από τη Γάζα στην Αίγυπτο μετά τη συμφωνία που υπήρξε με τη μεσολάβηση του Κατάρ και σε συνεργασία με τις ΗΠΑ ανάμεσα σε Χαμάς, Ισραήλ και Αίγυπτο.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές, 16 Έλληνες διέσχισαν χθες Πέμπτη τη συνοριακή διάβαση.

Πηγή: Associated Press

Το Ισραήλ συνέχισε και τις ολονύχτιες επιδρομές στη κατεχόμενη Δυτική Όχθη, καταστρέφοντας σπίτια και υποδομές και προχωρώντας σε συλλήψεις και βανδαλισμούς

Στην Τζενίν ισραηλινές δυνάμεις ξήλωσαν δρόμους την ώρα που ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν σε σπίτια.

Τρεις Παλαιστίνιοι, ηλικίας 14, 19 και 24 ετών, σκοτώθηκαν χτες από ισραηλινά πυρά κοντά στη Ραμάλα και στην πόλη Καλκίγια όπως ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. Ένας 19χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών και δύο άλλοι τραυματίστηκαν κατά την επιδρομή του στρατού στην Καλκίγια.

Στο Ελ Μπίρεχ, πόλη κοντά στη Ραμάλα και την έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής, ένα 14χρονο αγόρι και ένας 24χρονος σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν όταν ο ισραηλινός κατοχικός στρατός άνοιξε πυρ κατά τη διάρκεια επιδρομής με στόχο συλλήψεις.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Al Jazeera»)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.