Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣΤΟΣ: Εμφανίζει σαν «αντισημιτισμό» την αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης! — ΚΚΕ: Ο ανεκδιήγητος υπουργός Παιδείας να αποσύρει τώρα τις απαράδεκτες κατηγορίες για «αντισημιτισμό» απέναντι στους εκπαιδευτικούς — ΟΛΜΕ: Καλούμε όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν σε όλες τις δράσεις και κινητοποιήσεις που γίνονται σε ένδειξη αλληλεγγύης στον επί δεκαετίες δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ - ΓΟΝΕΙΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα - Ο κατάλογος των νεκρών στη Γάζα μπροστά στη Βουλή (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Δευτέρα 06/11/2023 - 14:52

Ένας μακρύς κατάλογος των νεκρών της Γάζας από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ απλώθηκε στο Σύνταγμα, μπροστά στη Βουλή, στο μεγάλο συλλαλητήριο μαθητών, φοιτητών, γονιών και εκπαιδευτικών.

Με συνθήματα όπως «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και «Δώστε λεφτά για την Παιδεία και όχι για της Γάζας τη γενοκτονία», φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς καταδίκασαν τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού και απαίτησαν σχολεία και σπουδές που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες, στο πλαίσιο του σημερινού πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου.


Το αγωνιστικό ραντεβού της Αθήνας είχε δοθεί στα Προπύλαια, όπου πλήθος κόσμου άρχισε να συγκεντρώνεται γύρω στις 12 το μεσημέρι, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας, της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής και δεκάδων Φοιτητικών Συλλόγων.

Να σημειωθεί ότι οι μαθητές συμμετείχαν μαζικά στη σημερινή κινητοποίηση, παρά το κλίμα τρομοκρατίας που επιχείρησαν να καλλιεργήσουν ορισμένοι διευθυντές, κλειδώνοντας τις πόρτες σχολείων για τους εμποδίσουν να κατέβουν στο συλλαλητήριο, όπως κατήγγειλε η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας.

Παρ' όλα αυτά, οι μαθητές έδωσαν το «παρών», κρατώντας μαύρα, πράσινα, κόκκινα και άσπρα μπαλόνια, στα χρώματα δηλαδή της παλαιστινιακής σημαίας.


Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και εκπαιδευτικοί, στο πλαίσιο στάσης εργασίας που κήρυξε η ΟΛΜΕ από τις 12 μ. έως τις 2 μ.μ., σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό. Την οργή των εκπαιδευτικών προκάλεσαν οι απαράδεκτες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας (βλ.κάτω), που κατηγόρησε τους εκπαιδευτικούς για αντισημιτισμό, επειδή εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στην Παλαιστίνη.  

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης στα Προπύλαια έγιναν χαιρετισμοί από εκπροσώπους μαθητών, φοιτητών, ενώ ο Δημήτρης Ακτύπης, εκ μέρους της ΟΛΜΕ, κατήγγειλε στον χαιρετισμό του τις απαράδεκτες και ανιστόρητες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας.

Στη συνέχεια ακολούθησε μαζική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, όπου κυριάρχησαν τα συνθήματα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», «Στους δρόμους είναι οι μαθητές - Έξω απ' τα σχολεία μας οι πολυεθνικές», «Η νέα γενιά έχει ιδανικά. Ούτε ξεπουλιέται - ούτε προσκυνά» και «Δώστε λεφτά για την Παιδεία όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία».

Μαθήτριες, με τα χέρια τους βαμμένα κόκκινα, υπογράμμισαν τις ευθύνες όλων αυτών που βάφουν τα χέρια τους με το αίμα του Παλαιστινιακού λαού.

Η μεγάλη πορεία φοιτητών, μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων έφτασε στη συνέχεια στην πλατεία Συντάγματος, όπου είχε απλωθεί ένας μακρύς κατάλογος, που αναφέρει τα ονόματα των χιλιάδων ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τους βομβαρδισμούς του κράτους-δολοφόνου.

Φτάνοντας μπροστά στο κτίριο του κοινοβουλίου, οι διαδηλωτές κράτησαν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα και άναψαν καπνογόνα στα χρώματα της παλαιστινιακής σημαίας.

902

*

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ο υπουργός Παιδείας να αποσύρει τώρα τις απαράδεκτες κατηγορίες για «αντισημιτισμό» απέναντι στους εκπαιδευτικούς

Σε σχόλιο του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις ανεκδιήγητες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας κ. Πιερακάκη (κάτω) σημειώνει:

«Ο ανεκδιήγητος υπουργός Παιδείας κ. Πιερακάκης, ανακάλυψε “αντισημιτισμό” στην ανακοίνωση της ΟΛΜΕ και στη μέρα δράσης και αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, που μέχρι τώρα μετράει 10.000 νεκρούς, ανάμεσα στους οποίους και περίπου 4.000 παιδιά.

Τον ενημερώνουμε ότι, όπως και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού τάσσεται υπέρ του δίκιου των Παλαιστινίων, έτσι και οι εκπαιδευτικοί τάσσονται με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας και διαδηλώνουν για το αυτονόητο και ανθρώπινο: Να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα και να αποκτήσουν οι Παλαιστίνιοι πατρίδα σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

Η προφανής απομόνωση της κυβέρνησης από το λαϊκό αίσθημα και η συνακόλουθη προσπάθειά της να επιβληθεί σιωπητήριο για τη γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, θα γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές της.

Το ΚΚΕ απαιτεί ο υπουργός Παιδείας να αποσύρει εδώ και τώρα τις απαράδεκτες και ποινικά κολάσιμες κατηγορίες για “αντισημιτισμό” απέναντι στην ΟΛΜΕ και τους εκπαιδευτικούς».

902

*

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Εμφανίζει σαν «αντισημιτισμό» την αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης!

Δευτέρα 06/11/2023 - 13:49

Ο Κ. Πιερρακάκης με μέλη του προεδρείου του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου

Σε νέα απαράδεκτα επίπεδα ανεβαίνει το ξέπλυμα των εγκλημάτων του Ισραήλ από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία φαίνεται ότι πλέον θα κάνει προσπάθεια να εμφανιστεί σαν «αντισημιτισμός» κάθε δράση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και καταδίκης της σφαγής της Γάζας. 

Αυτό προκύπτει από ανάρτηση του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη, μετά τη συνάντησή του με μέλη του προεδρείου του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, «με αφορμή πρόσφατη ανακοίνωση της ΟΛΜΕ σχετικά με τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή».

Στην ανάρτησή του ο υπουργός υποστηρίζει ότι ρόλος του σχολείου «δεν είναι το να διακρίνει τα θύματα της τρομοκρατίας ή ενός πολέμου σε αθώους και ενόχους» και προσθέτει ότι «ο αντισημιτισμός -και κάθε μορφής τυφλός φανατισμός- είναι απέναντι στις αξίες που υπηρετούμε, γι' αυτό και το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ήδη βρίσκεται στη διαδικασία υλοποίησης ενός εθνικού σχεδίου για την καταπολέμησή του, όπως έχει, εξάλλου, ήδη εξαγγελθεί στις προγραμματικές δηλώσεις».

Ισχυρίζεται ακόμη ότι «η συντριπτική πλειονότητα των δασκάλων και των καθηγητών μοχθούν για ένα καλύτερο σχολείο, για ένα ανοικτό σχολείο, απαλλαγμένο από κομματικές αντιλήψεις και πρακτικές και κυρίως από τις λογικές και το λεξιλόγιο του χθες».

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, που προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού, ανέφερε τα εξής:

«Η συνεχιζόμενη παράνομη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών εδώ και τόσες δεκαετίες από το Ισραήλ, η διαρκής εξόντωση αμάχων και παιδιών, οι καταδικαστέοι, απαράδεκτοι εποικισμοί και οι καθημερινοί εξευτελισμοί που υφίσταται ο λαός της Παλαιστίνης συνιστούν ένα διαχρονικό έγκλημα που συνεχίζεται.

Καλούμε όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν σε όλες τις δράσεις και κινητοποιήσεις που γίνονται σε ένδειξη αλληλεγγύης στον επί δεκαετίες δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης.

Κηρύσσουμε τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023 πανελλαδική ημέρα δράσης  υπέρ του Παλαιστινιακού λαού.

Καλούμε τις ΕΛΜΕ και τους/τις συναδέλφους να διοργανώσουν δράσεις αλληλεγγύης (εκδηλώσεις, κινητοποιήσεις κλπ.) στην Παλαιστίνη σε συνεργασία με Μαθητικά Συμβούλια και Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.

Για τον λόγο αυτό κηρύσσουμε 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 12 μ.-2 μ.μ.».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.