Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023

Τελ Αβίβ: Εκατοντάδες Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι πολίτες του Ισραήλ διαδήλωσαν μαζί απαιτώντας να σταματήσει ο πόλεμος ➽ Εκκένωση του νοσοκομείου Αλ Σίφα ζητά ο ΠΟΥ ➽ Δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία Ισραήλ - Χαμάς, ανακοινώνουν οι ΗΠΑ (VIDEO - Tweet)

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Βλέπε και:

Ιουδαιοναζί: Ο κατοχικός στρατός τους παραμένει μέσα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα ➽ Νέος βομβαρδισμός της Τζαμπαλίγια ➽ Χωρίς τηλεπικοινωνίες ➽ Ο ισραηλινός στρατός εισέβαλε σε νοσοκομείο στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

*

ΤΕΛ ΑΒΙΒ: Κοινή διαδήλωση Ισραηλινών και Παλαιστινίων απαιτώντας να σταματήσει ο πόλεμος

Κυριακή 19/11/2023 - 10:18

Εκατοντάδες Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι πολίτες του Ισραήλ διαδήλωσαν χθες μαζί στο Τελ Αβίβ απαιτώντας να σταματήσει ο πόλεμος.

Διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην κατοχή και την πολιορκία της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ.  

Η κινητοποίηση έγινε σε πάρκο με ισχυρή αστυνομική παρουσία. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό και πικέτες με αντιπολεμικά συνθήματα.

902

*

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Εκκένωση του νοσοκομείου Αλ Σίφα ζητά ο ΠΟΥ - Δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία Ισραήλ - Χαμάς, ανακοινώνουν οι ΗΠΑ

Κυριακή 19/11/2023 - 08:07

Δεκαπέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί σε ισραηλινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς στο κεντρικό και το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση σε σπίτι στον καταυλισμό προσφύγων Νουσεϊράτ στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ενώ μια γυναίκα και το παιδί της σκοτώθηκαν στην πόλη Χαν Γιούνες στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με το WAFA.

Επίθεση σε αυτοκινητοπομπή της μη κυβερνητικής οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Médecins sans frontières) που απομάκρυνε παλαιστινίους υπαλλήλους της και τα μέλη των οικογενειών τους από το νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας, κατήγγειλαν σήμερα οι Γιατροί χωρίς Σύνορα.

Χθες, για ένα νέο έγκλημα πολέμου του Ισραήλ με τον βομβαδισμό του σχολείου al-Fakhoora στη βόρεια Γάζα που λειτουργούσε ως καταφύγιο του ΟΗΕ κάνουν λόγο διεθνή δίκτυα όπως το Al Jazeera και το AFP.

Σύμφωνα με τα πρακτορεία πάνω από 200 είναι οι νεκροί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στο σχολείο, ενώ φριχτές είναι και οι εικόνες που μεταδίδονται σε Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης, με δεκάδες σωρούς να κείτονται στους διαδρόμους.

Την εκκένωση του Αλ Σίφα, ζητά ο ΠΟΥ

Στο μεταξύ, την εκκένωση του νοσοκομείου Αλ Σίφα ζητά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, κλιμάκιο του οποίου επισκέφθηκε χθες το ίδρυμα περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί ως «απελπιστική» σε μια «ζώνη θανάτου» και αναφέροντας ότι είναι αναπόφευκτη η αναστολή της λειτουργίας του.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ – του οποίου οι εμπειρογνώμονες πέρασαν περίπου μια ώρα στο Αλ Σίφα –, στο νοσοκομείο παραμένουν 25 γιατροί και νοσηλευτές και 291 ασθενείς. Μεταξύ αυτών είναι 32 βρέφη σε κρίσιμη κατάσταση, 22 αιμοκαθαιρόμενοι και δύο ασθενείς σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Το νοσοκομείο δεν είναι σε θέση να λειτουργήσει αφού είναι  χωρίς νερό, χωρίς τρόφιμα, χωρίς ηλεκτρισμό, χωρίς καύσιμα, με ιατρικές προμήθειες που εξαντλήθηκαν.

Στην ανακοίνωση του ΠΟΥ υπογραμμίζεται πως η συντριπτική πλειονότητα των ασθενών που εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο Αλ Σίφα έχουν υποστεί βαριά κατάγματα και ακρωτηριασμούς, εγκαύματα, τραύματα στον θώρακα και την κοιλιακή χώρα, ενώ 29 ασθενείς αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και αδυνατούν να μετακινηθούν χωρίς βοήθεια. Πολλοί τραυματίες απειλούνται επίσης από σοβαρές λοιμώξεις, λόγω της έλλειψης αντιβιοτικών και των κακών συνθηκών υγιεινής.

Στην είσοδο του νοσοκομείου Αλ Σίφα οι εμπειρογνώμονες αντίκρισαν έναν ομαδικό τάφο, όπου ενημερώθηκαν πως έχουν ενταφιαστεί περίπου 80 νεκροί.

Δεν υπάρχει συμφωνία Ισραήλ - Χαμάς, ανακοινώνουν οι ΗΠΑ

Σε διπλωματικό επίπεδο, μαραθώνιες διαπραγματεύσεις διεξάγονται στο Κατάρ, όπου συντάχθηκε σχέδιο συμφωνίας που προβλέπει την απελευθέρωση δεκάδων ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς, σε αντάλλαγμα για «πενθήμερη παύση πυρός» στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα Washington Post.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το εξασέλιδο σχέδιο αναφέρεται λεπτομερώς στις δεσμεύσεις των αντιμαχόμενων πλευρών.  Τουλάχιστον 50 εκ των περίπου 240 ομήρων της Χαμάς θα απελευθερώνονται κατά ομάδες κάθε 24 ώρες, σύμφωνα με το σχέδιο συμφωνίας που επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα.

Η Washington Post μεταδίδει πως οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και η Χαμάς - η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση που διοικεί τη Λωρίδα της Γάζας από το 2007 - υποστηρίζουν το υπό διαβούλευση σχέδιο.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το βράδυ του Σαββάτου, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε διαψεύσει τις «εσφαλμένες αναφορές» περί επικείμενης συμφωνίας για την απελευθέρωση ορισμένων εκ των περίπου 240 ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Λευκός Οίκος από την πλευρά του ανακοίνωσε τα ξημερώματα, ότι δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, συμπληρώνοντας πως οι ΗΠΑ καταβάλλουν προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση. «Δεν υπάρχει συμφωνία ακόμη, αλλά εξακολουθούμε να εργαζόμαστε σκληρά με στόχο να επιτευχθεί», υπογραμμίζει σε δελτίο Τύπου η Έντριεν Γουάτσον, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

(Με πληφορορίες από MSF, Al Jazeera)

902

*

Δες και:

Ιουδαιοναζί: Συνεχίζουν ακάθεκτοι τη σφαγή των νηπίων σφυροκοπώντας το νοσοκομείο Αλ Σίφα με τα νεογέννητα — Δεν μπορούν να θάψουν τους νεκρούς λόγω των ελεύθερων σκοπευτών (Φωτό)

Ιουδαιοναζί: ➽ Συνεχίζουν τη σφαγή των νηπίων στο Νοσοκομείο «Αλ Σίφα» ➽ Σφαγή και σε προσφυγικούς καταυλισμούς (VIDEO - Φωτό - Tweet)

*

Ιουδαιοναζί: Δεν έχει όρια η θηριωδία τους που έχει διαλύσει και τα νοσοκομεία στη Γάζα, όπου βρίσκονται χιλιάδες άμαχοι εγκλωβισμένοι (Tweet) — ΟΕΝΓΕ: Να σταματήσει τώρα ο βομβαρδισμός των νοσοκομείων στη Γάζα ➽ Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης σε ελληνικά νοσοκομεία

*

Ιουδαιοναζί: Έχουν περικυκλώσει με τανκς το νοσοκομείο Αλ Σίφα ➽ Σε «κλοιό θανάτου» οι ασθενείς ➽ Οι ΗΠΑ ζητούν επίσπευση της σφαγής στη Γάζα για να μην επηρεαστεί η εκστρατεία Μπάιντεν (VIDEO - Tweet)

*

Ιουδαιοναζί: Σε νεκροταφεία έχουν μετατρέψει τα νοσοκομεία στην Λωρίδα της Γάζας (VIDEO - Φωτό - Tweet)

*

Ιουδαιοναζί: Με τις ευλογίες ΗΠΑ-ΝΑΤΟ εισέβαλαν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα ➽ Σκηνές τρόμου ➽ Μόλις έγινε γνωστή η επιδρομή ξεκίνησε διαμαρτυρία έξω απο τον Λευκό Οίκο (VIDEO - Tweet)

*

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.