Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

Ιουδαιοναζί: Χωρίς τέλος τα εγκλήματά τους - Νέοι βομβαρδισμοί κοντά σε νοσοκομεία στη Γάζα - Αυξάνονται οι επιδρομές στη Δυτική Όχθη — ΗΠΑ: Διαμαρτυρία στους «New York Times» για το «θάψιμο» της σφαγής στην Παλαιστίνη — Γαλλία: Σύνοδος υποκρισίας για τα φριχτά εγκλήματα στη Γάζα — Με τον μανδύα του «ανθρωπισμού» η ελληνική εμπλοκή στο σφαγείο (VIDEO - Φωτό - Tweet)

Από τον βομβαρδισμό του Ινδονησιακού Νοσοκομείου 

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Νέοι βομβαρδισμοί κοντά σε νοσοκομεία στη Γάζα - Επιδρομές και στη Δυτική Όχθη

Παρασκευή 10/11/2023 - 08:12

Με τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς να συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για 35η μέρα και χιλιάδες στρατιώτες του κατοχικού στρατού να πραγματοποιούν χερσαία επίθεση μέσα στη Λωρίδα της Γάζας το Ισραήλ κλιμακώνει το μακελειό κατά των Παλαιστινίων, με εκατοντάδες νεκρούς και ακόμα περισσότερους τραυματίες να προστίθενται κάθε μέρα.

Στόχο των ισραηλινών βομβαρδισμών αποτελούν κυρίως οι περιοχές όπου υπάρχουν νοσοκομεία. Στόχος έγινε για μία ακόμη φορά το συγκρότημα του Ινδονησιακού Νοσοκομείου.

Η Ερυθρά Ημισέληνος ανέφερε «βίαιους βομβαρδισμούς» κοντά στο Nοσοκομείο «Aλ Κουντς», ενώ και το συγκρότημα του Νοσοκομείου «Αλ Σίφα», η μεγαλύτερη ιατρική εγκατάσταση της Γάζας, δέχθηκε έντονα ισραηλινά πυρά, αφήνοντας τουλάχιστον έξι νεκρούς. Ισραηλινοί βομβαρδισμοί έπληξαν και την περιοχή του Νοσοκομείου «Φίλων Ασθενών της Γάζας». Στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο «Αλ Ραντίσι», βόρεια της Γάζας, ισραηλινή αεροπορική επιδρομή χτύπησε με πυραύλους το πάρκινγκ, προκαλώντας πυρκαγιά και υλικές ζημιές.

Ένα άλλο ισραηλινό χτύπημα αναφέρθηκε επίσης στην περιοχή του Νοσοκομείου «Αλ Άουντα», με αποτέλεσμα να προκληθεί ζημιά σε ασθενοφόρο, σύμφωνα με ένα βίντεο που αναρτήθηκε από το «Al Jazeera Arabic» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ανελέητοι είναι οι βομβαρδισμοί και στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, στη Σάμπρα και τη Χαν Γιουνίς.

Ο ΟΗΕ αναφέρει ότι 243 Παλαιστίνιοι, κυρίως άμαχοι, σκοτώθηκαν στη Γάζα τις προηγούμενες 24 ώρες.

Την ίδια ώρα, άλλοι δύο Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με Παλαιστίνιους μαχητές, στη διάρκεια μαχών στην πόλη της Γάζας, όπου έχουν αναπτυχθεί ισραηλινές δυνάμεις.

Αυξάνονται οι ισραηλινές επιδρομές στη Δυτική Όχθη

Οι ισραηλινές επιδρομές συνεχίζονται και στη Δυτική Όχθη. Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε από το «Al Jazeera Arabic» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει βαριά οπλισμένους Ισραηλινούς στρατιώτες καθώς εισέρχονται στον προσφυγικό καταυλισμό al-Aroub βόρεια της Χεβρώνας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ο αριθμός των νεκρών τις τελευταίες 24 ώρες στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη ανέρχεται στους 19, ο πιο αιματηρός στο παλαιστινιακό έδαφος εδώ και μήνες.

902

*

ΗΠΑ

Διαμαρτυρία στους «New York Times» για το «θάψιμο» της σφαγής στη Γάζα

Παρασκευή 10/11/2023 - 08:53

Με συγκέντρωση στα γραφεία των «New York Times» πλήθος ανθρώπων διαμαρτυρήθηκαν για τη μονομερή και προπαγανδιστική κάλυψη της σφαγής στη Γάζα υπέρ του ισραηλινού κράτους-δολοφόνου από μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ και απαίτησαν άμεση κατάπαυση του πυρός.

Θέλοντας να επισημάνουν την ευθύνη των ΜΜΕ για την κάλυψη της σφαγής, κυκλοφόρησαν ένα ειδικό τεύχος της εφημερίδας με τίτλο «New York Crimes», όπου περιλαμβάνονταν τα ονόματα των 10.000 και πλέον νεκρών, ανάμεσά τους και πολλών δημοσιογράφων.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν να διαβάζουν τα ονόματα των κατοίκων της Γάζας που σκοτώθηκαν από το Ισραήλ, ξεκινώντας από τους νεότερους. Διάβαζαν για πάνω από μισή ώρα μέχρι η αστυνομία να τους απομακρύνει. Είχαν φτάσει μόλις στα τρίχρονα παιδιά...

902

*

ΓΑΛΛΙΑ

Σύνοδος υποκρισίας για την σφαγή στη Γάζα και στο... βάθος ενεργότερη ελληνική εμπλοκή

Πηγή: Associated Press

Πέμπτη 09/11/2023 - 23:01

Κροκοδείλια δάκρυα, γενικόλογα ευχολόγια για «εκεχειρία» και ανακοίνωση χορηγίας 100 εκατομμυρίων ευρώ, ήταν το «δια ταύτα» της υποτιθέμενης «ανθρωπιστικής» διεθνούς διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, με την συμμετοχή του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ. Μακρόν, μερικών χωρών (ανάμεσα τους η Ελλάδα και η Κύπρος), του Παλαιστίνιου πρωθυπουργού, ΜΚΟ και των ΗΠΑ.

Την ώρα που το Ισραήλ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανενός είδους εκεχειρία και οι ισραηλινές δυνάμεις επί 32 ημέρες, έχουν σφαγιάσει πάνω από 10.000 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων παιδιών, ο Εμ. Μακρόν απηύθυνε εκκλήσεις για «ανθρωπιστική παύση» των βομβαρδισμών «πάρα πολύ γρήγορα» ζητώντας σε επόμενη φάση «εκεχειρία».

Υπογράμμισε ότι είναι «απολύτως απαραίτητο» να προστατευθούν οι άμαχοι στη Λωρίδα της Γάζας και ότι δεν μπορούν να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά αναφορικά με την προστασία των ανθρώπινων ζωών. Πρόσθεσε πως η άμεση «ανθρωπιστικού χαρακτήρα παύση των εχθροπραξιών» και η προετοιμασία μίας πραγματικής κατάπαυσης πυρός που θα επιτρέψει την απρόσκοπτη παροχή της ανθρωπιστικής βοήθειας βρίσκουν σύμφωνους όλους τους διεθνείς οργανισμούς και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που δρουν στην περιοχή.

Ανακοίνωσε επίσης τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής βοήθειας 100 εκατομ. ευρώ για τις ανάγκες των κατοίκων της Γάζας, υπενθυμίζοντας την εκτίμηση του ΟΗΕ πως οι άμεσες οικονομικές ανάγκες για την Λωρίδα της Γάζας ανέρχονται σε 1,2 δισεκατομμύριο δολάρια.

Ο επικεφαλής της UNRWA Φιλίπ Λαζαρινί δήλωσε πως ανησυχεί για τον κίνδυνο εξάπλωσης της κατάστασης στη Γάζα, προσθέτοντας ότι η βοήθεια που εισέρχεται μέσω της Ράφα είναι ανεπαρκής και γι' αυτό θα πρέπει να ανοίξουν όλα τα περάσματα προς τη Γάζα. Από τη μεριά του ο επικεφαλής των υπηρεσιών αρωγής του ΟΗΕ Μάρτιν Γκρίφιθς, είπε ότι η σύγκρουση στη Γάζα είναι μια φωτιά που μπορεί να εξαπλωθεί σε όλη την περιοχή, προσθέτοντας ότι το να επιτραπεί να συνεχιστεί η κατάσταση στη Γάζα θα ήταν «παρωδία».

Από τη Διάσκεψη δεν προβλεπόταν να εκδοθεί κοινό ανακοινωθέν για να μην υπάρξουν προστριβές γύρω από τη διατύπωσή του.

Στο φόντο της διάσκεψης ανακοινώθηκε πως ο Ολλανδός απερχόμενος πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε προσκάλεσε στο Αμστερνταμ τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς για να συζητήσουν την κατάσταση στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Με τον μανδύα του «ανθρωπισμού» η ελληνική εμπλοκή στο σφαγείο

Ο πρωθυπουργός, έχοντας επί 32 ημέρες διατρανώσει την στήριξη στο «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», εξέφρασε σήμερα, μιλώντας στην διάσκεψη, την «βαθιά θλίψη» για την «κλιμακούμενη ανθρωπιστική κρίση» και την «απώλεια αθώων πολιτών».

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητοτάκης, δήλωσε ότι Ελλάδα και Κύπρος είναι έτοιμες

«να συμβάλουμε σε κάθε προσπάθεια για την αντιμετώπιση της δυστυχίας των ανθρώπων», τόσο με αποστολές αεροπορικώς ανθρωπιστικής βοήθειας, αλλά ταυτόχρονα συμβάλλοντας και «στην ιδέα ενός θαλάσσιου διαδρόμου» για «παροχή αυξημένης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, που μόνο ένα πλοίο μπορεί να μεταφέρει», αρκεί «να προσδιοριστεί μια κατάλληλη ζώνη αποβίβασης στη νότια Γάζα, να δημιουργηθούν οι απαραίτητες λιμενικές υποδομές και, φυσικά, να διασφαλιστεί η ασφάλεια της διαδρομής, κάτι που θα απαιτήσει τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων».

«Εάν πληρούνται αυτές οι προϋποθέσεις», είπε ο Κ. Μητσοτάκης, «η Ελλάδα θα είναι έτοιμη να παράσχει ακτοπλοϊκά μέσα για να συνδράμει σε αυτό το σχέδιο», επιβεβαιώνοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να ριχτεί με όλες της τις δυνάμεις στην υλοποίηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, που περιλαμβάνουν ακόμη και το «άδειασμα» της Λωρίδας της Γάζας από τους Παλαιστίνιους.

Στο περιθώριο της Διάσκεψης, ο Κ. Μητσοτάκης είχε διμερή συνάντηση με τον πρόεδρο της Γαλλίας, όπου συζητήθηκαν «η ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας και η ανάγκη ανθρωπιστικών παύσεων και αποκατάστασης συνεχούς ροής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα». Επίσης, «η πρόταση για τη διάνοιξη ανθρωπιστικού διαδρόμου διά θαλάσσης, αναγνωρίζοντας τις επιχειρησιακές δυσκολίες του εγχειρήματος», όπως λένε από το Μαξίμου.

Διμερή συνάντηση είχε ο πρωθυπουργός και με τον ομόλογό του της Παλαιστινιακής Αρχής, Μοχάμερντ Σταγιέχ, ο οποίος του τόνισε ότι

«πρέπει να σπάσουμε το εμπάργκο. Η πολιορκία της Γάζας είναι ένας αργός θάνατος για όλους, ειδικά για τους τραυματίες. Δεν είναι μόνο τα τρόφιμα, αλλά και οι ιατρικές προμήθειες. Το κύριο μέλημά μας είναι πραγματικά να μπορέσουμε να περιθάλψουμε τους τραυματίες». Τους προσδιόρισε σε 26.000 ανθρώπους, δηλώνοντας άγνοια για το «πόσοι από αυτούς θα επιβιώσουν».

02

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.