Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

Ιουδαιοναζί: ➽ Συνεχίζουν τη σφαγή των νηπίων στο Νοσοκομείο «Αλ Σίφα» ➽ Σφαγή και σε προσφυγικούς καταυλισμούς (VIDEO - Φωτό - Tweet)

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Δες και:

Ιουδαιοναζί: Συνεχίζουν ακάθεκτοι τη σφαγή των νηπίων σφυροκοπώντας το νοσοκομείο Αλ Σίφα με τα νεογέννητα — Δεν μπορούν να θάψουν τους νεκρούς λόγω των ελεύθερων σκοπευτών (Φωτό)

*

ΕΝΤΕΙΝΕΙ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΗ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Συνεχίζουν να πεθαίνουν νεογέννητα στο Νοσοκομείο «Αλ Σίφα» - Σφαγή σε προσφυγικούς καταυλισμούς

Πηγή: Associated Press

Δευτέρα 13/11/2023 - 09:13

Μια ακόμη νύχτα βομβαρδισμών έζησε ο Παλαιστινιακός λαός στη Λωρίδα της Γάζας. Το χάραμα βρήκε τους κατοίκους του προσφυγικού καταυλισμού της Νουσεϊράτ και της Χαν Γιουνίς να ψάχνουν στα συντρίμμια των σπιτιών για επιζώντες.

Στη Χαν Γιουνίς τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ισραηλινή βόμβα ισοπέδωσε το σπίτι τους. Η οικογένεια που έμενε στο σπίτι είχε προσπαθήσει να φύγει προς τον νότο, όμως οι συνεχιζόμενες μάχες ανάγκασαν τα μέλη της οικογένειας να γυρίσουν στο σπίτι τους, όπου και σκοτώθηκαν.

Στη Νουσεϊράτ υπάρχουν πολλοί εγκλωβισμένοι κάτω από τα συντρίμμια, καθώς από τις ισραηλινές βόμβες, χτυπήθηκαν τρία οικοδομικά τετράγωνα. Στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπάλια, τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Οι ισραηλινές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της νύχτας βομβάρδισαν τον πέμπτο όροφο του Νοσοκομείου «Αλ Σίφα», του μεγαλύτερου νοσηλευτικού ιδρύματος στον παλαιστινιακό θύλακα, το οποίο τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στο στόχαστρο των ισραηλινών δυνάμεων και σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας δεν έχει τη δυνατότητα να περιθάλπει ασθενείς λόγω έλλειψης καυσίμων. Τρεις νοσοκόμες σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Πέντε πρόωρα βρέφη και επτά ασθενείς πέθαναν στο Νοσοκομείο «Αλ Σίφα», καθώς λόγω της έλλειψης καυσίμων σταμάτησαν να λειτουργούν οι θερμοκοιτίδες και η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας της Λωρίδα της Γάζας. «Φοβόμαστε ότι ο απολογισμός αυτός θα έχει αυξηθεί ακόμη περισσότερο μέχρι το πρωί», είπε ο Γιούσεφ Άμπου Ρις.

Το Σάββατο, το νοσοκομείο ανακοίνωσε ότι 39 πρόωρα νεογέννητα βρίσκονταν ακόμη εκεί και οι νοσηλεύτριες τους έδιναν οξυγόνο χειροκίνητα για να τα κρατήσουν στη ζωή.

Ένα μέλος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» είπε ότι 17 ασθενείς νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Το Νοσοκομείο «Kamal Adwan» της βόρειας Γάζας αναγκάστηκε να διακόψει τη λειτουργία του, καθώς η κύρια γεννήτριά του έμεινε από καύσιμα λόγω του ισραηλινού αποκλεισμού.

Νεκρός 65χρονος από πυρά των ισραηλινών δυνάμεων στη Χεβρώνα

Ισραηλινές επιδρομές βρίσκονται σε εξέλιξη στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, με αναφορές για έκρηξη στην Καλκίλια και συγκρούσεις στη Ναμπλούς.

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσε ότι ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε νωρίς τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια της τελευταίας ισραηλινής επιδρομής στη συνοικία al-Hawuz στην πόλη της Χεβρώνας.

Το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA αναφέρει ότι πρόκειται για τον 65χρονο Issa Ali Abdel Moneim Al-Qadi Al-Tamimi. Σύμφωνα με το WAFA, ο Tamimi οδηγούσε το όχημά του όταν δέχτηκε πυρά στο κεφάλι από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του υπουργείου Υγείας, μέχρι την Κυριακή 12 Νοέμβρη, τουλάχιστον 186 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη από τις 7 Οκτώβρη.

Μεσίστιες οι σημαίες του ΟΗΕ σε όλη την Ασία

Οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες στα κτίρια του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών σε όλη την Ασία σήμερα, ενώ τα μέλη του προσωπικού του κλήθηκαν να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή, αποτίοντας φόρο τιμής στους συναδέλφους τους που έχασαν τη ζωή τους από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας.

Η μπλε και λευκή σημαία των Ηνωμένων Εθνών κυματίζει μεσίστια από τις 9.30 (τοπική ώρα) σε Μπανγκόκ, Τόκιο και Πεκίνο, την επομένη της ανακοίνωσης του ΟΗΕ περί «μεγάλου αριθμού νεκρών και τραυματιών» στον «βομβαρδισμό» της έδρας του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη στη Γάζα.

Εξάλλου εικονολήπτες του Γαλλικού Πρακτορείου κατέγραψαν πλάνα που εικονίζουν κρατήρα στην αυλή σχολείου του Γραφείου Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA) στην Μπέιτ Λαχίγια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Την Παρασκευή, το UNRWA ανακοίνωνε πως από το ξέσπασμα του πολέμου έχουν σκοτωθεί πάνω από 100 εργαζόμενοί του στη Λωρίδα της Γάζας.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Al Jazeera»)

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.