Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

Επιβεβαιώνεται ο Ριζοσπάστης: Από φιάσκο σε φιάσκο η ισραηλινή προπαγάνδα του πολέμου

 

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»

Από φιάσκο σε φιάσκο η ισραηλινή προπαγάνδα του πολέμου

Νέα στοιχεία έρχονται διαρκώς στη δημοσιότητα από διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, ακόμα και ισραηλινά, που καταδεικνύουν τα τερατώδη ψέματα της πολεμικής προπαγάνδας του Ισραήλ. Πολλά από αυτά έχουν ήδη καταγραφεί σε αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του «Ριζοσπάστη». Τώρα που επιβεβαιώνονται, υποχρεώνουν ακόμα και αστικά ΜΜΕ στη χώρα μας να παραδεχτούν ότι πολλά απ' όσα αναπαράγονταν αμάσητα τις προηγούμενες βδομάδες, ήταν άθλια fake news, με μόνο στόχο να «ξεπλυθούν» τα στυγερά εγκλήματα του κράτους του Ισραήλ.

Ενα από αυτά, που ανέδειξε με αποκαλυπτικά στοιχεία η εφημερίδα μας, αφορά στις επιθέσεις του ισραηλινού στρατού σε κιμπούτς περιμετρικά της Γάζας και στον χώρο που διεξαγόταν το περίφημο rave party «Supernova», όπου σύμφωνα με την ισραηλινή προπαγάνδα, από την επίθεση των Παλαιστινίων της Χαμάς σκοτώθηκαν στις 7 Οκτώβρη εκατοντάδες νέοι.

Ρεπορτάζ της ισραηλινής εφημερίδας «Haaretz», που επικαλείται έκθεση βασισμένη σε έρευνα της αστυνομίας, αναφέρει τώρα ότι ένα ισραηλινό στρατιωτικό ελικόπτερο φέρεται να άνοιξε πυρ και να σκότωσε πολλούς από τους συμμετέχοντες στο πάρτι, στην προσπάθεια να εξολοθρεύσει τους Παλαιστίνιους της Χαμάς. Συγκεκριμένα, το πλήρωμα του ελικοπτέρου φέρεται να χρησιμοποίησε οβίδες πυροβολικού «χωρίς να πάρει άδεια από τους ανωτέρους του», κάτι που επιβεβαιώνει τις εικόνες της μεγάλης καταστροφής και καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του Ισραήλ ότι οι απώλειες εκατοντάδων ανθρώπων ήταν αποτέλεσμα της επίθεσης της Χαμάς.

* * *

Ριζοσπάστης, 11-12/11/2023

Κιμπούτς: Τι πραγματικά είναι και τι κρύβεται πίσω από την εικόνα των φιλήσυχων αγροτικών κοινοτήτων; — Η προπαγάνδα του πολέμου και τα fake news — Τα τούνελ της Χαμάς, οι δεξαμενές νερού και οι νεκροί νέοι στο rave party

Η ισραηλινή εφημερίδα «Yedioth Ahronoth» δημοσίευσε αντίστοιχο ρεπορτάζ για την επιχείρηση ελικοπτέρων της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας και επιβεβαιώνει ότι οι ισραηλινές δυνάμεις «βρήκαν δυσκολία να αναγνωρίσουν τους μαχητές της Χαμάς». Τα στοιχεία που παρουσιάζει η έρευνα έρχονται σε αντίθεση για ακόμη μία φορά με το επίσημο ισραηλινό «αφήγημα». 

Η αστυνομία του Ισραήλ υποστηρίζει ότι ο αριθμός των νεκρών που βρέθηκαν στον χώρο του πάρτι είναι 364, ωστόσο δεν έχει αποκαλύψει την ταυτότητά τους. Ομως, τις προηγούμενες μέρες, ο Mark Regev, σύμβουλος του πρωθυπουργού Νετανιάχου και πρώην πρέσβης του Ισραήλ στη Βρετανία, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC προχώρησε σε μια σημαντική αποκάλυψη.

Οπως είπε, «από την επίθεση της Χαμάς στον λαό μας στις 7 Οκτωβρίου είχαμε (εκτιμήσει) τον αριθμό στα 1.400 θύματα και τώρα τον αναθεωρήσαμε σε 1.200 επειδή καταλάβαμε ότι είχαμε υπερεκτιμήσει. Κάναμε ένα λάθος. Στην πραγματικότητα υπήρχαν πτώματα που κάηκαν τόσο άσχημα και νομίζαμε ότι ήταν δικά μας, αλλά τελικά προφανώς ήταν τρομοκράτες της Χαμάς».

Η παραδοχή αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τις μαρτυρίες και τα άλλα διαθέσιμα στοιχεία που καταδεικνύουν τη χρήση βαρέων όπλων από τον στρατό του Ισραήλ, που χρησιμοποιήθηκαν τόσο κατά των μαχητών της Χαμάς, όσο και κατά Ισραηλινών αμάχων. Με άλλα λόγια, κατά την επίθεση της Χαμάς δόθηκαν μάχες σώμα με σώμα και επενέβησαν ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ, που ευθύνονται για τον θάνατο πολλών άμαχων Ισραηλινών, τους οποίους η επίσημη προπαγάνδα «χρέωνε» μέχρι σήμερα στην «τρομοκρατική δράση» των Παλαιστινίων.

* * *

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το συμπέρασμα ότι οι μαχητές της Χαμάς «δεν είχαν προηγούμενη ενημέρωση για το (μουσικό) φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε κοντά στο κιμπούτς Ρέιμ». «Η αυξανόμενη εκτίμηση στο κατεστημένο ασφαλείας του Ισραήλ», γράφει η «Haaretz», «είναι ότι οι τρομοκράτες της Χαμάς που διέπραξαν τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου δεν είχαν προηγμένες γνώσεις για το μουσικό φεστιβάλ Nova που πραγματοποιήθηκε δίπλα στο Kibbutz Re'im και αποφάσισαν να στοχοποιήσουν το πάρτι αυθόρμητα (...) Η αξιολόγηση βασίζεται σε ανακρίσεις τρομοκρατών και στην έρευνα της αστυνομίας για το περιστατικό (...) Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το πάρτι είχε αρχικά προγραμματιστεί για την Πέμπτη και την Παρασκευή, ενώ μια επιπλέον ημέρα, το Σάββατο, προστέθηκε μόνο την Τρίτη εκείνης της εβδομάδας, κατόπιν αιτήματος των διοργανωτών. Η αλλαγή της τελευταίας στιγμής ενισχύει την εκτίμηση ότι η Χαμάς δεν γνώριζε για το γεγονός».

Τα παραπάνω δημοσιεύτηκαν το περασμένο Σάββατο στη «Haaretz», είναι όμως γνωστά ήδη από τις 8 Οκτώβρη, με βάση τη μαρτυρία ενός μάνατζερ καλλιτεχνών που συμμετείχαν στο πάρτι, του Raz Gaster1. Η αποκάλυψη έρχεται να επιβεβαιώσει με κατηγορηματικό τρόπο τη μαρτυρία ενός επιζήσαντος: «Οι διοργανωτές άλλαξαν στον ιστότοπο την τοποθεσία μόνο δύο ημέρες πριν, αφού η αρχική τοποθεσία στο νότιο Ισραήλ δεν λειτούργησε».

Κι όπως αναφέρει στο δημοσίευμα ο ίδιος ο Raz Gaster, «στο πάρτι υπήρχε ήδη μια αστυνομική δύναμη, όπως κάθε αδειοδοτημένο μέρος και ήταν οι πρώτοι που προσπάθησαν να βοηθήσουν πολεμώντας... Είμαστε Ισραηλινοί κι επομένως οι περισσότεροι από εμάς έχουμε στρατιωτική εμπειρία. Ορισμένοι από την παραγωγή (του πάρτι) κατάφεραν να σκοτώσουν κάποιους τρομοκράτες με γυμνά χέρια και τα όπλα τους». Ο Gaster περιγράφει ότι ένα άτομο από το φεστιβάλ σκότωσε δύο από τους μαχητές της Χαμάς, αφού τους πήρε τα όπλα. Και σ' αυτήν την περίπτωση δηλαδή δόθηκε ένοπλη μάχη σώμα με σώμα, καταρρίπτοντας το αρχικό αφήγημα της ισραηλινής προπαγάνδας.

* * *

 

Ριζοσπάστης, 17/11/2023

 Το νοσοκομείο - «αρχηγείο της Χαμάς» που έχτισε το Ισραήλ!

Νέα επεισόδια στην προπαγάνδα του πολέμου

Αυτά είναι ορισμένα μόνο παραδείγματα παραπληροφόρησης και ψευδών ειδήσεων που τελικά διαψεύδονται με πάταγο. Τα χοντροκομμένα ψέματα που κατασκευάζει και διανέμει το Τμήμα Προπαγάνδας του Ισραήλ αμφισβητούνται πλέον σε όλο τον κόσμο. Για παράδειγμα, τα όσα ανέδειξε την Παρασκευή 17 Νοέμβρη ο «Ριζοσπάστης» σχετικά με το «αμοντάριστο» βίντεο του ισραηλινού στρατού στο Νοσοκομείο «Αλ Σίφα», επισημαίνει και το βρετανικό BBC.

«Ο ισραηλινός στρατός βρίσκεται στο "Αλ Σίφα" από νωρίς την Τετάρτη, αλλά δεν έχει εμφανίσει ακόμα αποδείξεις για τους ισχυρισμούς περί τούνελ της Χαμάς», σημειώνει σε εκπομπή του το βρετανικό κρατικό κανάλι και προσθέτει ότι δεν μπορεί να επιβεβαιωθούν οι ισχυρισμοί πως κάτω από το νοσοκομείο υπήρχε «Επιχειρησιακό Κέντρο Διοίκησης» της Χαμάς.

Παράλληλα, επισημαίνει και διάφορες ασυνέπειες σχετικά με τα «ευρήματα», όπως ότι ενώ στο βίντεο του ισραηλινού στρατού εμφανίζεται ένα όπλο πίσω από τον αξονικό τομογράφο του νοσοκομείου, όταν επιτράπηκε στο BBC και το FOX NEWS να πάρουν πλάνα (μόνο από σημεία που τους υπέδειξε ο ισραηλινός στρατός) τα όπλα έγιναν ξαφνικά δύο! «Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε το πώς βρέθηκαν τα όπλα εκεί», καταλήγει γεμάτος απορία ο παρουσιαστής του BBC...

Παραπομπή

1. https://www.billboard.com/music/music-news/israel-music-festival-attack-artist-manager-account-massacre-1235436829/

Ριζοσπάστης , 21/11/2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.