Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

Ω Τέμπη! O mores! / Του Αδώνιδος squalores!: Πόσοι πιστεύετε ότι ενδιαφέρονται για τα Τέμπη; Και προσπαθεί να μαζέψει τα αμάζευτα και αναγκάζεται να ζητήσει συγνώμη — Νίκος Καραθανασόπουλος: Προσβολή στη μνήμη των 57 θυμάτων των Τεμπών οι δηλώσεις Γεωργιάδη (VIDEO)

squalores: αθλιότητες (squalor, squaloris)

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Προσβολή στη μνήμη των 57 θυμάτων των Τεμπών οι δηλώσεις Γεωργιάδη

Πέμπτη 09/11/2023 - 14:48

Προσβολή στη μνήμη των 57 θυμάτων, των οικογενειών και των συγγενών του, χαρακτήρισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, τη χθεσινή κυνική δήλωση του Αδ. Γεωργιάδη (βλ. κάτω) για την πρόταση του ΚΚΕ να συγκροτηθεί Εξεταστική Επιτροπή για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ απάντησε στον Αδ. Γεωργιάδη που μετέβη σήμερα στη Βουλή, αφού πρώτα είχε περάσει από διάφορα μέσα ενημέρωσης, προκειμένου να μαζέψει τα αμάζευτα (κάτω), αναφέροντας ότι η πρόταση για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής, προέκυψε μετά τη συνάντηση του ΚΚΕ με τον Σύλλογο οικογενειών και θυμάτων που έχει συσταθεί και ζητούν τη δικαίωση των θυμάτων.

«Στην προσπάθειά σας να διορθώσετε την χθεσινή κυνική δήλωσή σας, σήμερα, πέσατε σε αντίφαση», επισήμανε ο Νίκος Καραθανασόπουλος απευθυνόμενος προς τον υπ. Εργασίας. Όταν ρωτηθήκατε για την Εξεταστική Επιτροπή είπατε πως κανείς δεν ενδιαφέρεται και σήμερα έρχεστε και λέτε ότι στηρίζετε τη σύσταση της Επιτροπής. Δεν μπορεί να ισχύουν και τα δύο», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Σημείωσε ότι το πρώτο βήμα για τη δικαίωση των 57 θυμάτων είναι να εξεταστούν τα αίτια και το δεύτερο να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη, εάν προκύψουν ποινικές ευθύνες. Οι πολιτικές ευθύνες υπάρχουν έτσι κι αλλιώς, πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου υπογράμμισε ότι επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ενώ τόνισε πως το θέμα απασχολεί και αφορά έναν κόσμο που ενδιαφέρεται για την ασφάλεια των συγκοινωνιακών μέσων που χρησιμοποιούν οι ίδιοι και τα παιδιά τους.

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις επιχείρησε ο Αδ. Γεωργιάδης, απαντώντας στον Ν. Καραθανασόπουλο, παραδεχόμενος ότι ο τρόπος της δήλωσής του δεν ήταν σωστός και κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης για υποκρισία και διαστρέβλωση των δηλώσεών του, για κομματική και πολιτική εκμετάλλευση του θέματος. 

«Δεν είμαστε κριτές των προθέσεων του καθενός. Υποκριτικό είναι αυτό που είπατε στην πρωτολογία της, ότι κάποιοι υποτίθεται ότι κόπτονται για τον πόνο του κόσμου. Εσείς μετατρέπεστε σε κριτής των πάντων», επισήμανε στην ανταπάντησή του ο Ν. Καραθανασόπουλος, προσθέτοντας ότι «ο καθένας κρίνεται για τις πράξεις του».

902

*

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Να μαζέψει τα αμάζευτα προσπαθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης

Αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη από τους συγγενείς των νεκρών

Πηγή: Eurokinissi

Πέμπτη 09/11/2023 - 10:35

Να μαζέψει τα αμάζευτα προσπαθεί ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε δήλωσή του για το έγκλημα στα Τέμπη ισχυριζόμενος ότι δεν ενδιαφέρει τους πολίτες η σύσταση Εξεταστικής για την τραγωδία. 

Σήμερα, μετά τις αντιδράσεις, ο υπουργός Υγείας ισχυρίζεται πως «εγώ δεν είπα στον Νίκο Χατζηνικολάου ότι "ουδείς ενδιαφέρεται για τα Τέμπη" όπως ψευδώς και δολίως γράφεται, αλλά "ουδείς ενδιαφέρεται για την Προανακριτική ή την Εξεταστική για τα Τέμπη", δηλ. για την πολιτική διελκυστίνδα των κομμάτων της Αντιπολιτεύσεως για την τραγωδία». 

Αυτό που δήλωσε ο Αδ. Γεωργιάδης ήταν πως «αντί να ασχολούνται με αυτά που ενδιαφέρουν πραγματικά τους Έλληνες ασχολούνται με πράγματα που δεν αφορούν κανέναν παρά μόνο τον μικρόκοσμό τους. Δηλαδή σήμερα στην Ελλάδα πόσοι πιστεύετε από τους 100 συμπολίτες μας άμα τους ρωτήσουμε ενδιαφέρονται για την Εξεταστική ή την Προκαταρκτική Επιτροπή για τα Τέμπη;».

Όσο κι αν προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τις λέξεις ο Άδωνις Γεωργιάδης, έβγαλε την αναλγησία, τη χυδαιότητα και την κυνικότητα της κυβέρνησης!

Αργότερα, σε νέες δηλώσεις του αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη από τους συγγενείς των νεκρών. Δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Status 107,7» πως «όσον αφορά ανθρώπους που έχουν θύματα σε αυτή την τραγωδία, σε αυτούς τους ζητώ συγγνώμη, γιατί αυτοί μπορεί να έχουν υπερβολική ευαισθησία και οτιδήποτε αφορά το θέμα τους αγγίζει πάρα πολύ έντονα».

902

*

ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Πόσοι πιστεύετε ότι ενδιαφέρονται για τα Τέμπη;

Τετάρτη 08/11/2023 - 22:51

Προκλητική για τα θύματα και τις οικογένειες του εγκλήματος των Τεμπών ήταν η στάση του υπουργού Εργασίας της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, σε συνέντευξη που έδωσε στον Real FM.

Ερωτώμενος για την πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για την τραγωδία των Τεμπών, είπε χαρακτηριστικά:

«Αντί να ασχολούνται με αυτά που ενδιαφέρουν πραγματικά τους Έλληνες ασχολούνται με πράγματα που δεν αφορούν κανέναν παρά μόνο τον μικρόκοσμό τους. Δηλαδή σήμερα στην Ελλάδα πόσοι πιστεύετε από τους 100 συμπολίτες μας άμα τους ρωτήσουμε ενδιαφέρονται για την Εξεταστική ή την Προκαταρκτική επιτροπή για τα Τέμπη;».

Τα λόγια περιττεύουν για να περιγράψουν την αναλγησία, την χυδαιότητα και την κυνικότητα του Αδ. Γεωργιάδη και της κυβέρνησης που εκπροσωπεί...

Δυστυχώς όμως για τον Γεωργιάδη, το ΚΚΕ είναι εδώ για να διασφαλίσει ότι θα γίνει πράξη το σύνθημα εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων και των συγγενών των θυμάτων: «Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί!».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.