Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

Ιουδαιοναζί ➽ «Ο πόλεμος συνεχίζεται» (Νετανιάχου) ➽ Πάνω από 300 βομβαρδισμοί στην Γάζα από τον ισραηλινό στρατό παρά τη συμφωνία ➽ Υπό κράτηση από τον ισραηλινό στρατό ο διευθυντής του νοσοκομείου αλ Σίφα ➽ 18.854 νεκροί ➽ 6.150 παιδιά ➽ 4.000 γυναίκες (VIDEO - Tweet)

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Πάνω από 300 βομβαρδισμοί στην Γάζα από τον ισραηλινό στρατό παρά τη συμφωνία

Πέμπτη 23/11/2023 - 20:50

Λίγο μετά την ανακοίνωση για την εφαρμογή της συμφωνίας (βλ. κάτω) προσωρινής κατάπαυσης του πυρός από το πρωί της Παρασκευής, το κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ εξαπέλυσε σφοδρό μπαράζ αεροπορικών βομβαρδισμών σε ολόκληρη την Λωρίδα της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε 300 αεροπορικά χτυπήματα στη Γάζα τις τελευταίες 24 ώρες.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Γάζας ανακοίνωσε ότι οι νεκροί από την επίθεση του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας, ξεπερνούν τους 18.854, μεταξύ αυτών 6.150 παιδιά και 4.000 γυναίκες.

Ανάμεσα στους «στόχους» των ισραηλινών βομβών, ήταν το σχολείο «Abu Hussein» στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, ένας χώρος εκδηλώσεων στην Bani Suheila, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, αλλά και σπίτια στην Χαν Γιουνίς.

Από την άλλη, ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Αλ Κασάμ, του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς, Αμπού Ομπάιντα δήλωσε ότι οι μαχητές της οργάνωσης έχουν καταστρέψει «ολοσχερώς ή μερικώς 335 ισραηλινά τανκς και στρατιωτικά οχήματα».

Υπό κράτηση από τον ισραηλινό στρατό ο διευθυντής του νοσοκομείου αλ Σίφα

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο διευθυντής του νοσοκομείο αλ Σίφα στη Λωρίδα της Γάζας κρατείται για ανάκριση «σχετικά με στοιχεία που δείχνουν ότι οι εγκαταστάσεις του χρησιμοποιούνταν ως κέντρο διοίκησης και ελέγχου της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς».

Ο κατοχικός στρατός ισχυρίζεται ότι ο δρ Μοχάμεντ Αμπού Σαλμίγια ήταν επικεφαλής του συγκροτήματος ενώ μαχητές της Χαμάς έχτιζαν δίκτυο στρατιωτικών υποδομών και αποθήκευαν όπλα στο νοσοκομείο. Ο στρατός δεν έδωσε λεπτομέρειες για τις συνθήκες της κράτησής του αλλά το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι ο Αμπού Σαλμίγια και ένας αριθμός γιατρών συνελήφθησαν στα ξημερώματα σε σημείο ελέγχου στον δρόμο που συνδέει τη βόρεια με τη νότια Γάζα.

Η Παλαιστίνια υπουργός Υγείας Μάι αλ-Κάιλα δήλωσε ότι οι συλλήψεις δείχνουν πως το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο.

(Με πληροφορίες από «Al Jazeera»)

902  

Το πρωί της Παρασκευής ξεκινά η προσωρινή εκεχειρία

Πέμπτη 23/11/2023 - 16:55

Στις 7 το πρωί της Παρασκευής ξεκινά η εκεχειρία στη Γάζα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ. Στις 4 μ.μ. της Παρασκευής, θα γίνει η απελευθέρωση των πρώτων 13 ομήρων από την Χαμάς και η ταυτόχρονη απελευθέρωση Παλαιστινίων κρατουμένων από τις ισραηλινές φυλακές.

Όπως ανέφερε ο Ματζίντ αλ-Μανσάρι, οι όμηροι που είναι από τις ίδιες οικογένειες, θα απελευθερωθούν μαζί, ενώ κάθε ημέρα θα γίνεται απελευθέρωση ομήρων και φυλακισμένων μέχρι να συμπληρωθεί ο συμφωνηθέντας αριθμός των 50 ομήρων και των 150 φυλακισμένων Παλαιστίνιων. 

«Ελπίζουμε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις και νομίζω ότι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου όλα είναι έτοιμα και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε επί τόπου», είπε στη συνέντευξη Τύπου στην Ντόχα. Ο ίδιος πρόσθεσε: «Οι συζητήσεις για τις λεπτομέρειες, του πώς θα γίνει αυτό ήταν πολύ δύσκολες».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση του Κατάρ έχει λάβει καταλόγους από τις δύο πλευρές με τα ονόματα των προς απελευθέρωση.

Ο εκπρόσωπος του καταριανού υπουργείου Εξωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με άλλα μέτωπα, ξεκαθάρισε ότι η κατάπαυση του πυρός έχει συμφωνηθεί «μόνο τη Λωρίδα της Γάζας».

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η διαμεσολάβηση του Κατάρ γίνεται μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ.

«Δεν μιλάμε για άλλα μέτωπα. Μιλάμε συγκεκριμένα για την κατάσταση στη Γάζα», είπε ο Ματζίντ αλ-Μανσάρι.

(Με πληροφορίες από «Al Jazeera»)

902 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.