Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

Ιουδαιοναζί: Πυροβολούν άμαχους στον «ανθρωπιστικό διάδρομο» εκκένωσης της βόρειας Γάζας — Από τις 7 Οκτωβρίου 11.078 (4.506 παιδιά) — 21 νοσοκομεία εκτός λειτουργίας — Σφαγή παιδιών και γυναικών στο νοσοκομείο Αλ Σίφα (VIDEO – Tweet)

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Ο ισραηλινός στρατός πυροβολεί άμαχους στον «ανθρωπιστικό διάδρομο» εκκένωσης της βόρειας Γάζας

 

Ο Ισραηλινός στρατός άνοιξε πυρ κατά των αμάχων που εγκαταλείπουν την βόρεια Γάζα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ισραηλινά άρματα μάχης πυροβόλησαν κατά του πλήθους αμάχων που κινούνται κατά μήκος της λεωφόρου Salah al-Din, χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως λόγος.

Οι πρώτες πληροφορίες από το νοσοκομείο Al-Αqsa, στο οποίο μεταφέρονται τα θύματα, κάνουν λόγο για πολλούς νεκρούς και τραυματίες.

Ξεριζωμένοι από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς και τις μάχες, χιλιάδες άνθρωποι κινούνται κατά μήκος της Λεωφόρου Salah al-Din, σε αυτό που ο ισραηλινός στρατός χθες χαρακτήρισε ως «ανθρωπιστικό διάδρομο».

Οι πυροβολισμοί κατά αμάχων, κουρελιάζουν και το αφήγημα των ΗΠΑ, περί «ανθρωπιστικών παύσεων πυρός», που υποτίθεται ότι πέτυχαν.

Παράλληλα, η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος αναφέρει ότι τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε και 20 τραυματίστηκαν σε πυροβολισμούς από ισραηλινούς ελεύθερους σκοπευτές με στόχο το νοσοκομείο al-Quds.

Δύο από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, προσθέτουν.

«Σφοδρές συγκρούσεις τώρα και ελεύθεροι σκοπευτές της κατοχής πυροβολούν το νοσοκομείο al-Quds. Απώλειες μεταξύ των εκτοπισμένων» Παλαιστινίων που βρίσκουν καταφύγιο στις εγκαταστάσεις, ανέφερε η οργάνωση.

Στην τελευταία του ενημέρωση, το υπουργείο Υγείας στη Γάζα αναφέρει ότι ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν στην επίθεση του Ισραήλ από τις 7 Οκτωβρίου έχει αυξηθεί σε τουλάχιστον 11.078. Ο αριθμός των νεκρών περιλαμβάνει τουλάχιστον 4.506 παιδιά, σύμφωνα με το υπουργείο.

Ο αριθμός των νοσοκομείων που έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα έχει φτάσει τα 21.

(Με πληροφορίες από: «Al Jazeera», «WAFA News Agency», «Quds News Network»)

902

*

Νέα σφαγή παιδιών και γυναικών από ισραηλινό χτύπημα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

Δεκάδες άμαχοι, κυρίως παιδιά και γυναίκες, σφαγιάστηκαν βάναυσα και άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα, καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής επανέλαβαν τις αεροπορικές και πυροβολικές επιθέσεις τους στο κτίριο των εξωτερικών ιατρείων στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στην πόλη της Γάζας.

Οι ανταποκριτές της WAFA ανέφεραν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής στόχευσαν το κτίριο των εξωτερικών ιατρείων με πυραύλους και βλήματα πυροβολικού, με αποτέλεσμα δεκάδες θύματα αμάχων, μεταξύ των οποίων αθώα παιδιά και γυναίκες.

Όπως μεταδίδει το AFP, η Χαμάς ανακοίνωσε ότι 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν από το πλήγμα αυτό εναντίον του μεγαλύτερου νοσοκομείου της πόλης της Γάζας.

«Δεκατρείς μάρτυρες και δεκάδες τραυματίες από ισραηλινό πλήγμα στο συγκρότημα του (νοσοκομείου) αλ Σίφα σήμερα», στο κέντρο της πόλης της Γάζας, δήλωσε ο Σαλάμα Μάαρουφ επικεφαλής του γραφείου Τύπου της Χαμάς.

Τα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δείχνουν μία ακόμη αποτροπιαστική σφαγή από το κράτος-δολοφόνο.

Βίντεο που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχει επιβεβαιωθεί από το Reuters δείχνει έναν αριθμό νεκρών και τραυματιών, ανάμεσά τους και παιδιά, στον χώρο του νοσοκομείου αλ Σίφα στη Γάζα.

Προς το παρόν, ο ισραηλινός στρατός δεν έχει σχολιάσει το βίντεο, το οποίο ανταποκριτής του Reuters δήλωσε ότι φαίνεται να τραβήχτηκε σε εξωτερικό χώρο, κοντά στο τμήμα εξωτερικών ιατρείων του νοσοκομείου, όπου έχουν αναζητήσει καταφύγιο εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι.

Η νέα σφαγή στο Αλ Σίφα έρχεται στο πλαίσιο της μεθοδευμένης επίθεσης του Ισραήλ στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Γάζας, όπου συγκεντρώνονται -εκτός από ασθενείς- και πολλοί άμαχοι.

Νωρίτερα, ισραηλινές δυνάμεις κατοχής είχαν βάλει στόχο την πύλη εισόδου του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Αλ Νασρ δυτικά της πόλης της Γάζας, με αποτέλεσμα την πλήρη διακοπή όλων των υπηρεσιών. Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής βομβάρδισαν επίσης την περιοχή του Νοσοκομείου Φίλων Ασθενών στη Γάζα, προκαλώντας ζημιές. Επίσης ένα ασθενοφόρο καταστράφηκε μετά από έντονους ισραηλινούς βομβαρδισμούς γύρω από το νοσοκομείο Al-Awda στη βόρεια Γάζα.

Σημαντική πυρκαγιά ξέσπασε επίσης στον κάτω όροφο του νοσοκομείου Παίδων, δυτικά της πόλης της Γάζας, αφού έγινε στόχος ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών.

Η στόχευση νοσοκομείων και κλινικών στη Γάζα από το Ισραήλ έχει καταδικαστεί ευρέως από διεθνείς οργανισμούς, με εκκλήσεις για άμεση παύση της ισραηλινής επιθετικότητας και σεβασμό του ανθρωπιστικού δικαίου για την προστασία των αμάχων, ιδιαίτερα εκείνων που αναζητούν ιατρική βοήθεια και των εκτοπισμένων που αναζητούν καταφύγιο.

(Πηγή: Wafa)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.