Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

Συνταξιούχοι της Αττικής: Κινητοποίηση στην Αθήνα ενάντια στις διαχρονικές περικοπές, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, που έχουν κάνει τις συντάξεις πενιχρά επιδόματα ➽ Ζωή με αξιοπρέπεια ➽ Κατήγγειλαν την «προσβλητική και απαράδεκτη» στάση του υπουργείου, καθώς δεν υπήρχε κανείς υπεύθυνος για να συναντηθεί με την αντιπροσωπεία των διαδηλωτών (VIDEO) - Στις 24/11 το πανελλαδικό συλλαλητήριο

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ

Κινητοποίηση στην Αθήνα για να ζήσουν με αξιοπρέπεια - Στις 24 του μήνα πανελλαδικό συλλαλητήριο

Τρίτη 14/11/2023 - 13:19

Ενάντια στις διαχρονικές περικοπές, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, που έχουν κάνει τις συντάξεις πενιχρά επιδόματα διαδήλωσαν στην Αθήνα οι συνταξιούχοι της Αττικής.

Με συνθήματα όπως «Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μια, λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία» και «Ανθρώπινες συντάξεις και δωρεάν Υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία» οι συνταξιούχοι βγήκαν και πάλι στους δρόμους ενάντια σε όσα τους μαυρίζουν τη ζωή και πορεύτηκαν από την πλ. Εθνικής Αντίστασης στο υπουργείο Οικονομικών.

Εκεί κατήγγειλαν ως «προσβλητική και απαράδεκτη» τη στάση του υπουργείου, καθώς δεν υπήρχε κανείς υπεύθυνος για να συναντηθεί με την αντιπροσωπεία των διαδηλωτών:

Η συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Διαμαντή Μαυροδόγλου, χρόνια προέδρου της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, σημείωσε μεταξύ άλλων πως «είμαστε στον δρόμο γιατί έχουμε προβλήματα που μας φόρτωσαν όλες οι κυβερνήσεις. Μας τσάκισαν τη ζωή μας, τις συντάξεις μας, την υγεία μας». Κάλεσε παράλληλα σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα την Παρασκευή 24 Νοέμβρη στις 12 μ. στην πλ. Κλαυθμώνος.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν ακόμα ο Ερμόλαος Λινάρδος, γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου (δείτε εδώ βίντεο), ο Χρήστος Κολοβός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (δείτε εδώ βίντεο), ο Γιώργος Πεπόνης, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ (δείτε εδώ βίντεο), ο Τέλης Κάντας, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης (δείτε εδώ βίντεο), ο Αναγνώστης Μουμτζής, πρόεδρος των Συνταξιούχων ΝΑΤ (δείτε εδώ βίντεο), ο Κώστας Τζατζάνης, πρόεδρος των Συνταξιούχων Μηχανικών (δείτε εδώ βίντεο).

Η συγκέντρωση αποτέλεσε και βήμα καταδίκης της σφαγής στη Γάζα.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, καθώς και αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ.

Επίσης η Πανελλήνια Ένωση Απόστρατων Πυροσβεστών και η Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.