Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Χρήστος Κατσώτης: Η ΕΕ έχει δώσει τα εργαλεία στους εργοδότες για να «ματώνουν» τους εργαζόμενους (VIDEO)

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΩΤΗΣ
Η ΕΕ έχει δώσει τα εργαλεία στους εργοδότες για να «ματώνουν» τους εργαζόμενους
Ομιλία του στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Κοινωνικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στην Βουλή
Τρί, 01/12/2015 - 19:09
Η ΕΕ έχει δώσει τα εργαλεία στους εργοδότες για να «ματώνουν» τους εργαζόμενους, τόνισε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας την Τρίτη 1η Δεκέμβρη στη συνάντηση με θέμα τα εργασιακά των προεδρείων και βουλευτών των Επιτροπών Κοινωνικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου (Μotoring Group - Ομάδα Παρακολούθησης των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα). Συμμετείχε επίσης και αντιπροσωπεία από το Λουξεμβούργο, με επικεφαλής τον υπουργό Εργασίας N. Schmit.
Απαντώντας στο επικίνδυνο ιδεολόγημα των «βέλτιστων πρακτικών της ΕΕ» στα εργασιακά, ο Χρήστος Κατσώτης σημείωσε ότι τα λεγόμενα mini jobs στην Γερμανία εντάσσονται στις «βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ» που τονώνουν την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλιακών ομίλων σε βάρος των εργαζομένων. Τα «συμβόλαια μηδενικού χρόνου» στην Μ. Βρετανία εντάσσονται επίσης στις «βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ», δηλαδή στην ανάγκη υποταγής των εργασιακών δικαιωμάτων και της τιμής της εργατικής δύναμης στο κέρδος των μονοπωλίων.
Καλείτε, συνέχισε ο Χρήστος Κατσώτης, σε ένα προσχηματικό διάλογο, ένα διάλογο που έχετε κάνει έτσι κι αλλιώς με την ΕΕ και το κεφάλαιο και έχετε ήδη αποφασίσει ότι θα λύσετε τα ζητήματα, τα αιτήματά τους, θα ικανοποιήσετε τις ανάγκες τους μέσα και από το νομοθετικό πλαίσιο που θα φέρετε. Όπως εξάλλου και το πρηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο που έφερε η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ, που στόχο έχει να ισοπεδώσει κάθε κατάκτηση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Η εργατική τάξη δεν τα αποδέχεται, απεργεί στις 3 Δεκέμβρη, κινητοποιείται, οργανώνει την πάλη της γιατί δεν αποδέχεται την επιδείνωση της ζωής της.
Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, τα κέρδη και η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων είναι η πηγή των δεινών των εργαζομένων, είναι η αιτίες για τις οποίες «μάτωσαν» και συνεχίζουν να «ματώνουν». Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Το ΚΚΕ θα κάνει τα πάντα για την οργάνωση της πάλης και του αγώνα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, κατέληξε ο Χρήστος Κατσώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.