Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015

ΤσΗΠΑς: Σκορδαλιά χωρίς σκόρδο (μνημόνιο χωρις περικοπές συντάξεων) ‒ ΚΚΕ: Οι μεγάλες μειώσεις έχουν ήδη δρομολογηθεί

Γελάνε κι οι ίδιοι ή κάνουν πως δεν ακούνε
«Αλ. Τσίπρας: «Πρώτη προτεραιότητα» η εφαρμογή του μνημονίου

Τετάρτη 23/12/2015 - 12:28 - Ενημέρωση: Τετάρτη 23/12/2015 - 15:26

«Η εφαρμογή της συμφωνίας με τους δανειστές» είναι η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, η οποία «στηρίζεται σε μια συμπαγή και αδιατάρακτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία», ήταν το μήνυμα που έστειλε από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου προς το κεφάλαιο και το κουαρτέτο ο Αλέξης Τσίπρας.

ΚΚΕ
Ψευδεπίγραφη η υπόσχεση Τσίπρα ότι δεν θα κοπούν κύριες συντάξεις
Τετάρτη 23/12/2015 - 14:32 - Ενημέρωση: Τετάρτη 23/12/2015 - 16:18
Σε σχόλιο για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Υπουργικό Συμβούλιο το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Αφού πρώτα ο πρωθυπουργός παρουσίασε μια σειρά από μέτρα στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου (αναπτυξιακός νόμος, φοροαπαλλαγή για μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού, επέκταση διοδίων κλπ.), στη συνέχεια επανέλαβε την ψευδεπίγραφη υπόσχεση ότι δεν θα κοπούν κύριες συντάξεις, τη στιγμή που οι μεγάλες μειώσεις σε κύριες, επικουρικές, επιδόματα έχουν ήδη δρομολογηθεί, με τις περικοπές στα Ταμεία, την εφαρμογή προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων και τις δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου.
Όσο δε για το μπαγιάτικο σύνθημα "η Ευρώπη αλλάζει", τον διαψεύδει το ίδιο το μνημόνιο που υλοποιεί και τα αντιλαϊκά μέτρα που υλοποιούνται σε όλες τις χώρες της ΕΕ».

Ήταν εμφανής η πρόθεση του πρωθυπουργού να διαβεβαιώσει ότι έχει τη βούληση και τη δύναμη να προωθεί τις αντιλαϊκές πολιτικές λέγοντας ότι «αντέξαμε, άλλοι έχουν αστάθεια», συνεπώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο καταλληλότερος για την προώθηση των απαραίτητων μέτρων για την κερδοφορία των μονοπωλίων.
Ταυτόχρονα, ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να διατηρήσει ζεστή την προσπάθεια καλλιέργειας αυταπατών από την κυβέρνηση προς το λαό προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την απόσυρση του νομοσχεδίου που περιλάμβανε διατάξεις του αποκαλούμενου παράλληλου προγράμματος.
Ωστόσο, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι «η σειρά των πραγμάτων είναι σαφής» καθώς όπως είπε η πρώτη όψη της πολιτικής της κυβέρνησης «είναι η εφαρμογή της συμφωνίας με τους εταίρους» και η υλοποίηση του 3ου μνημονίου φέρνει το Γενάρη «το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος» σε βάρος των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και «την κατάθεση του νέου αναπτυξιακού νόμου» με επιδοτήσεις και φοροελαφρύνσεις για τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Ειδικά για το Ασφαλιστικό ο πρωθυπουργός επιχείρησε να κρύψει τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα και την ισοπέδωση των επικουρικών συντάξεων πίσω από τη φράση «δεν θα προχωρήσουμε σε 12η μείωση των κύριων συντάξεων», ενώ διαβεβαίωσε ότι θα ικανοποιηθεί η μνημονιακή δέσμευση για πρόσθετη μείωση ύψους 700 εκατ. ευρώ των δαπανών για συντάξεις το 2016 «από οποιαδήποτε πρόσφορη πηγή», όπως αναφέρεται στο 3ο μνημόνιο.
Ανακοίνωσε επίσης τα νομοσχέδια και τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα που έχουν να κάνουν με την εφαρμογή του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, τη δημιουργία δημόσιας αναπτυξιακής τράπεζας, την κάρτα ανασφάλιστου και την κατάθεση νομοσχεδίων για την «κοινωνική οικονομία», την έρευνα, τα ιδιωτικά και δημόσια έργα, τις δημόσιες συμβάσεις και προμήθειες, το λαθρεμπόριο στα καπνικά προϊόντα, για το σύστημα ελέγχου των εισροών και εκροών στα πρατήρια καυσίμων και το νομοσχέδιο για την οικειοθελή αποκάλυψη της φοροδιαφυγής χωρίς επιπτώσεις.
Φαίνεται πως η κυβέρνηση θα ανεβάσει τους τόνους έναντι της ΝΔ και άλλων κομμάτων για ζητήματα διαφθοράς και διαπλοκής, με αιχμή του δόρατος τις λίστες ονομάτων με καταθέσεις και συναλλαγές. Ο Αλέξης Τσίπρας γνωστοποίησε ότι ο γγ της κυβέρνησης συναντήθηκε και έλαβε από τον Ερβέ Φαλτσιανί, που είχε αποκαλύψει ονόματα καταθετών στην τράπεζα HSBC της «λίστας Λαγκάρντ», ένα στικάκι (USB) με «ύποπτες συναλλαγές» -όπως είπε- και το κατέθεσε στον εισαγγελέα. Πάντως, ο πρωθυπουργός δεν έκανε αναφορά στα όσα έως τώρα έχουν προκύψει από τον έλεγχο των «λιστών Λαγκάρντ» ή Λιχτεστάιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.