Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015

Οργάνωση Βιομηχανίας: Οκτώβρης 1917 - Κόμμα, Τάξη, Επανάσταση (Εκδήλωση, Κυριακή 13 Δεκ. 2015)

Η αφίσα της εκδήλωσης
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση για την Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση


«Η πορεία της ταξικής πάλης αργά ή γρήγορα θα ωριμάσει τις προϋποθέσεις για την επαναστατική κατάκτηση της εξουσίας από την εργατική τάξη. Η πείρα του Οκτώβρη του 1917 ανέδειξε το πόσο καθοριστικός παράγοντας είναι η ύπαρξη κομμουνιστών, κομματικών πυρήνων και οργανώσεων πρώτα από όλα μέσα στα εργοστάσια, για τη νικηφόρα έκβαση της επανάστασης...»
Το παραπάνω απόσπασμα περιλαμβάνεται στην πρόσκληση της Τομεακής Οργάνωσης Βιομηχανίας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ για την εκδήλωση που διοργανώνει την Κυριακή 13 Δεκέμβρη, στις 10.30 π.μ., στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό (Λ. Ηρακλείου 145), με θέμα: «Οκτώβρης του 1917. Κόμμα - Τάξη - Επανάσταση. Μηνύματα της Ιστορίας για το παρόν και το μέλλον».
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει ομιλία από τον Κύριλλο Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
Στο χώρο, επίσης, θα λειτουργήσουν δύο εκθέσεις φωτογραφίας:
  • Για το ρόλο της εργατικής τάξης στους κοινωνικούς πολιτικούς αγώνες τον 20ό αιώνα στη χώρα μας, με υλικό από το Αρχείο του ΚΚΕ της περιόδου 1870-1935, με θέμα «Πρώτα βήματα - πρώτες μάχες».
  • Για την καθοριστική συμβολή των πρωτοπόρων τμημάτων της εργατικής τάξης της Ρωσίας στην επιτυχία της εξέγερσης του Οκτώβρη του 1917 και στα πρώτα βήματα της σοσιαλιστικής οικοδόμησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.