Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015

Οι συνοριοφύλακες του κεφαλαίου


Επικίνδυνα σχέδια των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών

Είναι σίγουρο ότι η ροή προσφύγων και μεταναστών προς την ΕΕ δεν πρόκειται να σταματήσει.
Ο ξεριζωμός τους έχει την αιτία του στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους, που εξελίσσονται με πρωτοβουλία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και των κρατών - μελών τους.
Ταυτόχρονα, άλλοι από χώρες που δεν γίνονται πόλεμοι αλλά τις μαστίζουν η μαζική φτώχεια και η εξαθλίωση αναζητούν μια καλύτερη τύχη στα ευρωπαϊκά καπιταλιστικά κράτη.
  • Οι λόγοι, λοιπόν, είναι αντικειμενικοί και βρίσκονται στην ίδια την ουσία του καπιταλιστικού συστήματος.
Το ζήτημα της διαχείρισης της μετακίνησης των χιλιάδων ταλαίπωρων αποτελεί αντικείμενο διαπάλης ανάμεσα στα καπιταλιστικά κράτη και τα ιμπεριαλιστικά κέντρα με πολλές παραμέτρους.
  • Κατ' αρχάς, στον έλεγχο της ροής και αξιοποίησης εργατικού δυναμικού
  • και στα γεωπολιτικά παιχνίδια στα οποία συμμετέχουν όσον αφορά το μοίρασμα αγορών και εδαφών κ.ά.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η ΕΕ αποφάσισε να ιδρύσει την Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή.
Ένα κατασταλτικό στρατιωτικό - αστυνομικό σώμα ελέγχου και περιορισμού της εισόδου στην ΕΕ των προσφυγικών ροών.
Η διεθνής, βεβαίως, εμπειρία έχει αποδείξει ότι η καταστολή δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτό το φαινόμενο.
Γεννιούνται, λοιπόν, πολλά ερωτήματα για τη σκοπιμότητα αυτής της απόφασης και τι ευρύτερους σκοπούς υπηρετεί.
Οι αξιωματούχοι της ΕΕ έχουν κάνει σαφές σε όλους τους τόνους πως όποιος δεν χαρακτηρίζεται πρόσφυγας, θύμα πολέμου, θα διώχνεται από την ΕΕ.
  • Με τα λεγόμενα «έξυπνα» σύνορα, η ΕΕ «ανοίγει και κλείνει» τις διόδους διέλευσης, ελέγχοντας τις ροές του φτηνού εργατικού δυναμικού.
Ο έλεγχος της κίνησης του εργατικού δυναμικού δεν είναι ζήτημα που αφήνεται στην τύχη του. Στο πλαίσιο της Συνοριοφυλακής θα συσταθεί Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιστροφών, ώστε να επιτραπεί η τοποθέτηση ευρωπαϊκών ομάδων επέμβασης για... επιστροφές, που θα εργάζονται για το διωγμό των μεταναστών.
Ένα ενιαίο ευρωπαϊκό ταξιδιωτικό έγγραφο, μάλιστα, για την «επιστροφή» θα εξασφαλίσει την ευρύτερη αποδοχή όσων διώχνονται από την ΕΕ, από τρίτες χώρες.
  • Η Συνοριοφυλακή αυτή θα επεμβαίνει χωρίς τη συγκατάθεση των κρατών - μελών.
Όπως έχει ξεκαθαρίσει η Κομισιόν, θα διαθέτει δικαίωμα παρέμβασης.
Σε περίπτωση που κράτος - μέλος υφίσταται σημαντική μεταναστευτική πίεση και εφόσον δεν επίκειται η λήψη μέτρων σε εθνικό επίπεδο ή εάν αυτά είναι ανεπαρκή, η Επιτροπή θα έχει τη δυνατότητα να εκδίδει εκτελεστική απόφαση, με την οποία θα ορίζεται ότι η κατάσταση σε συγκεκριμένο τμήμα των εξωτερικών συνόρων απαιτεί την ανάληψη επείγουσας δράσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
  • Αυτό θα επιτρέπει στον οργανισμό της Συνοριοφυλακής να παρεμβαίνει και να αποστέλλει ευρωπαϊκές ομάδες συνοριοφυλάκων και ακτοφυλάκων, ώστε να εξασφαλίζεται ότι αναλαμβάνεται επιτόπια δράση, ακόμη και όταν ένα κράτος - μέλος δεν είναι σε θέση ή δεν επιθυμεί να λάβει τα αναγκαία μέτρα.
  • Αυτό σημαίνει για την Ελλάδα αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της, ανοίγει το δρόμο για προώθηση της συνδιαχείρισης του Αιγαίου με την Τουρκία, το οποίο έχει θέσει η ΕΕ.
Ο εγκλωβισμός χιλιάδων ανθρώπων σε μια σειρά από χώρες, και κυρίως στην Ελλάδα, είναι το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής.
Πολύ περισσότερο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, παρά τις επιμέρους επιφυλάξεις που εκφράζει, συναινεί στην εφαρμογή της.
Ο λαός μας να επαγρυπνεί, γιατί προμηνύονται αρνητικές εξελίξεις.
  • Να παλέψει ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, ενάντια στους διάφορους κατασταλτικούς μηχανισμούς της ΕΕ και του ΝΑΤΟ,
  • για να καταργηθούν οι συνθήκες του Δουβλίνου, της Σένγκεν και ο Frontex,
  • για ανθρώπινες συνθήκες ζωής για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, για την άμεση μεταφορά τους στις χώρες προορισμού τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.