Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Ελλας - Ισραήλ - Συμμαχία: Σφίγγοντας το χέρι του θύματος και του θύτη ‒ Επιστολή με αφορμή την ειδική απόφαση για την Παλαιστίνη ‒ Δημήτρης κουτσούμπας: Να σταματήσουν οι δολοφονικές επιθέσεις του ιμπεριαλιστικού Ισραήλ στο λαό της Παλαιστίνης (VIDEO)

Προκλητική παρέμβαση για την ειδική απόφαση της Βουλής για την Παλαιστίνη

*
Από Μποτίλια:

Ιουδαιοναζί (117)
*
14/10/2015 - KKE: Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης ‒ Aνεξάρτητη και βιώσιμη πατρίδα, χωρίς το τείχος της ντροπής, χωρίς τη βάρβαρη ισραηλινή κατοχή
Με αφορμή την ομόφωνη απόφαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας για την Παλαιστίνη και την προτροπή προς την κυβέρνηση να προωθήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης, που επικυρώθηκε προχτές σε ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας, στην οποία παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της Παλαιστίνης, Μαχμούτ Αμπάς, η πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα με επιστολή της πρέσβειρας Ιρίτ Μπεν-Άμπα από τις 15/12 (πριν δηλαδή την Ολομέλεια της Βουλής) θέλησε ουσιαστικά να προειδοποιήσει για τις συνέπειες της απόφασης αυτής.
Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Παλαιστίνης Μ. Αμπάς (VIDEO - ΦΩΤΟ)
Δευτέρα 21/12/2015 - 20:29
Σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά τη συνάντησή του το απόγευμα της Δευτέρας 21 Δεκέμβρη, με τον Πρόεδρο της Παλαιστίνης, Μαχμούντ Αμπάς, τόνισε:
 «Εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού. Ο αγώνας και του ελληνικού λαού θα πρέπει να δυναμώσει, για να υπάρξει ένα παλαιστινιακό κράτος βιώσιμο, ανεξάρτητο, κυρίαρχο, ισότιμο μέλος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, στα όρια του 1967.

Και βεβαίως θα πρέπει να σταματήσουν και οι εποικισμοί των Ισραηλινών, θα πρέπει οι πρόσφυγες να μπορούν να γυρίσουν στις εστίες τους, θα πρέπει να σταματήσουν οι δολοφονικές επιθέσεις του ιμπεριαλιστικού κράτους του Ισραήλ ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης».
Στην ισραηλινή κυβέρνηση, το δικαίωμα για μια τέτοια παρέμβαση δίνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που την ίδια ώρα που μιλά για αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης, πρωτοστατεί στην ενίσχυση της συνεργασίας με το κράτος του Ισραήλ που παίζει βασικό ρόλο στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην περιοχή της Μ. Ανατολής και το οποίο στερεί το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού για μια ελεύθερη, ανεξάρτητη, βιώσιμη πατρίδα, χωρίς κατοχή, εποικισμούς και διαχωριστικά τείχη.
Στην Ολομέλεια της Βουλής παραβρέθηκε ο Μαχμούτ Αμπάς
Χαρακτηριστικά η πρέσβειρα της κυβέρνησης που εντείνει την κατοχική βία, που καταπατά τα Παλαιστινιακά Εδάφη, έχει επιβάλει αποκλεισμό στη Γάζα, με κυνικό τρόπο σημειώνει στην επιστολή της προς την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, ανάμεσα σε άλλα:
«Έχει υποπέσει στην αντίληψή μας ότι θα πραγματοποιηθεί σύντομα ψήφισμα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους. Ως εκ τούτου, θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή στα εξής:
Η επίλυση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης με βάση τη λύση δύο κρατών μπορεί να προκύψει μόνο μέσα από απευθείας διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραήλ - Παλαιστινίων. Οι λύσεις για σημαντικά ζητήματα όπως η ασφάλεια, τα σύνορα, η οικονομική συνεργασία, κ.ά. -τα οποία είναι τόσο κρίσιμα για τη βιωσιμότητα οποιασδήποτε ειρήνης- μπορούν να είναι μόνο το αποτέλεσμα αμοιβαίων συμφωνιών μεταξύ των δύο πλευρών. Η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους από το Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν θα μας φέρει πίσω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και ως εκ τούτου πρέπει να αποφευχθεί».
Και προχωράει ακόμα παραπέρα την πρόκληση, προβάλλοντας συστάσεις: «Το ψήφισμα στο Κοινοβούλιο είναι σίγουρα άκαιρο με δεδομένο το νέο κύμα παλαιστινιακών τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών πολιτών τους τελευταίους μήνες ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης υποκίνησης βίας της Παλαιστινιακής Αρχής και ριζοσπαστικών ισλαμιστικών στοιχείων. Όπως ήδη γνωρίζετε, η Ελλάδα έχει άριστες σχέσεις με το Ισραήλ. Ως εκ τούτου, σας καλούμε να λάβετε όλους τους προαναφερόμενους παράγοντες υπόψιν»...
Το γεγονός ότι ο παλαιστινιακός λαός αντιδρά στην κρατική τρομοκρατία του Ισραήλ με διάφορους τρόπους χαρακτηρίζεται τρομοκρατία από τους θύτες και κατηγορούνται τα θύματα. Με αυτό το κράτος είναι που, όπως λέει η πρέσβειρα, έχει «άριστες σχέσεις η Ελλάδα» (δηλαδή η αστική τάξη και η κυβέρνησή της). Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υποκρίνεται όταν την ίδια στιγμή που βγάζει ψηφίσματα για την Παλαιστίνη προετοιμάζεται για τη νέα διακυβερνητική συνδιάσκεψη Ελλάδας - Ισραήλ, που θα γίνει το Γενάρη του 2016 και εντείνει τη συγκρότηση στρατιωτικής και οικονομικής συνεργασίας του άξονα Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ. Όμως δύο καρπούζια δεν χωράνε στην ίδια μασχάλη και αυτό ήρθε να υπενθυμίσει η πρεσβεία του Ισραήλ με την παρέμβασή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.