Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2015

ΝΑΤΟ - Τουρκία: Μ' αεροπλάνα και βαπόρια και πύραυλους patriotικούς

ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Πολεμικά αεροπλάνα, πλοία και πυραύλους patriot στην Τουρκία στέλνει το ΝΑΤΟ
Σάββατο 19/12/2015 - 19:16
Με πολεμικά αεροσκάφη και πλοία θα ενισχύσει το ΝΑΤΟ την Τουρκία προκειμένου να ισχυροποιηθεί η άμυνα της Άγκυρας στα σύνορα με τη Συρία.
Με την απόφαση αυτή το ΝΑΤΟ εμπλέκεται όλο και πιο πολύ στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Μέση Ανατολή, συγκεντρώνοντας ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με την Τουρκία αλλά και στη θαλάσσια περιοχή της νότιο-ανατολικής Μεσογείου, όπου επίσης έχουν συγκεντρωθεί σημαντικές στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας.
Δηλώσεις του γγ του ΝΑΤΟ στο «Reuters»
Την είδηση μετέδωσε το πρακτορείο «Reuters» που επικαλείται τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ. Σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν την Παρασκευή 18 Δεκέμβρη, συμφωνήθηκε να σταλεί στρατιωτική βοήθεια του ΝΑΤΟ στην Τουρκία και πλέον απομένει να συγκεκριμενοποιηθεί τι είδους αεροσκάφη και πλοία που θα σταλούν από τις υπόλοιπες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ στην Τουρκία που επίσης είναι μέλος της Βορειοατλαντικής συμμαχίας.
«Έχουμε συμφωνήσει σε ένα πακέτο μέτρων διασφάλισης για την Τουρκία ενόψει της ασταθούς κατάστασης στην περιοχή», δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ, ενώ διπλωμάτες που επικαλούνται το «Reuters», ισχυρίζονται ότι η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας θα μειώσει τον κίνδυνο επανάληψης ενός περιστατικού όμοιου με την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού από την Τουρκία στα σύνορα με τη Συρία.
Θα σταλούν πλοία από Γερμανία και Δανία
Πέραν των πολεμικών πλοίων που θα προέρχονται από τη Γερμανία και τη Δανία, που πραγματοποιούν ασκήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, το ΝΑΤΟϊκό πακέτο θα περιλαμβάνει και τα AWACS, τα αεροσκάφη επιτήρησης του ΝΑΤΟ, με τον Γενς Στόλτενμπεργκ να κάνει λόγο για «ενισχυμένη αεροπορική αστυνόμευση και αύξηση της ναυτικής παρουσίας, συμπεριλαμβανομένων των αεροσκαφών θαλάσσιας περιπολίας».
Ο γγ του ΝΑΤΟ δήλωσε, επίσης, ότι η συμφωνία αυτή «θα μας δώσει μια καλύτερη επίγνωση της κατάστασης... περισσότερη διαφάνεια, περισσότερη προβλεψιμότητα και ότι θα συμβάλουν στη σταθεροποίηση της κατάστασης στην περιοχή και επίσης θα μειώσει τις εντάσεις».
Στην Τουρκία πύραυλοι patriot και στη Συρία πύραυλοι S-400
Το «Reuters» μεταδίδει ότι η Ισπανία έχει συμφωνήσει να παρατείνει την παραμονή των συστημάτων patriot με πυραύλους εδάφους - αέρος κατά μήκος των συνόρων της Τουρκίας, που έχουν την δυνατότητα να καταστρέψουν πυραύλους που προέρχονται από το έδαφος της Συρίας, όπου επίσης η Ρωσία έχει αναπτύξει το υπερσύγχρονο σύστημα πυραύλων εδάφους-αέρος S-400 που της δίνει τη δυνατότητα να πλήξει πυραύλους αλλά και αεροσκάφη μέχρι και 400 χιλιόμετρα.
Το μοντέλο της Βαλτικής και στην Τουρκία
Αν και το ΝΑΤΟ αυξάνει την στρατιωτική του παρουσία στη Μέση Ανατολή μέσω της Τουρκίας, ο Γενς Στόλτενμπεργκ δηλώνει ότι «ανησυχούμε για την συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή» και ανέφερε ότι ελπίζει πως το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να επαναλάβει το ίδιο είδος της αεροπορικής αστυνόμευσης που γίνεται στις χώρες της Βαλτικής «χωρίς συμβάντα και ατυχήματα». Στις χώρες της Βαλτικής το ΝΑΤΟ από το 2004 συγκεντρώνει ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις, ενώ ο εναέριος χώρος των χωρών της Βαλτικής επί της ουσίας είναι υπό τον έλεγχο του ΝΑΤΟ με πτήσεις των NATOϊκών αεροσκαφών επιτήρησης AWACS.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.