Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015

ΠΑΜΕ: Δωρεάν μαθήματα κοροϊδίας και εξαπάτησης από τον Αλ. Τσίπρα

Από την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα στις 15 Δεκέμβρη
*
ΠΑΜΕ στη δική μας αντεπίθεση ‒ Η επίθεση στο ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου!


*
 
ΠΑΜΕ
 Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου
Ασφαλιστικό: Δωρεάν μαθήματα κοροϊδίας και εξαπάτησης από τον Αλ. Τσίπρα

Με αυτή την φράση σχολιάζει το ΠΑΜΕ τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού στην διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου για το ασφαλιστικό και τις συντάξεις.
Το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του σημειώνει:
«Στο υπουργικό συμβούλιο της προηγούμενης Τετάρτης, ο Αλ. Τσίπρας ανάμεσα σε άλλα αναφερόμενος στις κύριες συντάξεις είπε ότι "δεν έχουμε σκοπό να προχωρήσουμε σε 12η μείωση των κύριων συντάξεων", εννοώντας ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν κάνει ήδη 11 μειώσεις.
Πίσω από αυτήν την επικοινωνιακή δήλωση που στόχο έχει να κρύψει τη νέα σφαγή που προετοιμάζουν συνολικά στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, κρύβονται μεγάλα ψέματα διότι:
1. Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και με τον ν.4334/2015 μειώθηκε αναδρομικά από 1η Ιούλη η κύρια σύνταξη κατά 2%. Η μείωση έγινε επί του αρχικού μεικτού μηνιαίου ποσού της κύριας σύνταξης πού φτάνει το 2,5%, αν υπολογιστεί επί του καταβαλλόμενου ποσού.
Οπότε πίσω από τις κορώνες και τις δήθεν κόκκινες γραμμές, η τσέπη των συνταξιούχων γνώρισε πρόσφατα τη 12η μείωση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ανεξαρτήτως αν αυτή βαπτίστηκε "υπέρ υγείας".
2. Από 1η Σεπτέμβρη του 2015 με τον νέο τρόπο υπολογισμού η κύρια σύνταξη σε όλα τα ταμεία μειώνεται επιπλέον κατά 2-3%. Αν παράλληλα υπολογιστούν ο χρόνος ανεργίας και οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις κάθε μορφής που κυριαρχούν, οι μειώσεις θα είναι μεγαλύτερες.
Αυτή ήταν η 13η μείωση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!
Ενώ ήδη έχουν προαναγγελθεί οι νέες μεγάλες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις που θα αδυνατίσουν ακόμα περισσότερο το εισόδημα των συνταξιούχων, ο κ. Τσίπρας έχει το θράσος τον μήνα που θα έδινε δήθεν τη 13η σύνταξη, να αραδιάζει χοντροκομμένα ψέματα με στόχο να κάμψει την αγωνιστική απάντηση, τις διεκδικήσεις. Ακόμα περιμένουν οι εργαζόμενοι την επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751, όπως έλεγε.
Τα ψέματα και η σφαγή που προετοιμάζουν πρέπει να συναντήσουν ηχηρή αγωνιστική απάντηση!
  • Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν κατήργησε κανέναν αντιασφαλιστικό νόμο των "προηγούμενων", αλλά πατάει πάνω στο έδαφος που δημιούργησαν και προετοιμάζουν την καθολική και συντριπτική επίθεση στο Ασφαλιστικό, τη διάλυση του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα έχει απομείνει, να αποτελειώσουν τη βρώμικη δουλειά που άφησαν ημιτελή και δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Οι κόκκινες γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι οι ανάγκες της εργατικής-λαϊκής οικογένειας που στενάζει καθημερινά. Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης είναι οι απαιτήσεις των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των μεγαλοξενοδόχων, των μεγαλεμπόρων της Υγείας και των ασφαλιστικών εταιρειών.
Και επειδή τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια, αναφέρουμε συνοπτικά πλευρές και παραδείγματα που μειώνουν δραστικά την κύρια σύνταξη, που δήθεν ο κ. Τσίπρας την προστατεύει αλλά της έχει αλλάξει τα φώτα!
  • Μείωση 10% σε όλους όσους επιλέγουν να συνταξιοδοτηθούν με μειωμένες συντάξεις λόγω ορίου ηλικίας! πχ ασφαλισμένη με 700 ευρώ πλήρη σύνταξη και 20 έτη ασφάλισης, αν επιλέξει να συνταξιοδοτηθεί σε ηλικία 62 ετών, θα λάβει 420 ευρώ κύρια σύνταξη δηλαδή μείωση 40%, μέχρι να φτάσει στα 67 πού θα λάβει 490 ευρώ. Το μέτρο αυτό θεσπίστηκε με τον ν.4336/2015 (άρθρο 2 περ. 3, υποπαρ.Ε3).
  • Μείωση του κατώτατου ορίου σύνταξης από 486 ευρώ σε 392 ευρώ!
  • Μείωση του τμήματος μεταξύ οργανικού και κατώτατου ποσού (προνοιακού) σύνταξης! (ν. 4336/2015, άρθρο 2 παρ.Ε.2, περ.1α). Το μέτρο αυτό πλήττει όσους συνταξιοδοτούνται με περιορισμένο χρόνο ασφάλισης και χαμηλές συντάξιμες αποδοχές, οι οποίοι είναι αυτοί που παίρνουν τα κατώτατα ποσά .Η σύνταξη θα είναι ως 300 ευρώ
  • Άμεση κατάργηση του ΕΚΑΣ για το 20% των δικαιούχων και οριστική κατάργησή του έως το 2019!
  • Πάγωμα της κατώτερης σύνταξης στη σημερινή ονομαστική της αξία ως το 2021!
Το νέο μειωμένο ποσοστό αναπλήρωσης που θα υπολογίζεται επί τού συντάξιμου μισθού για όλο τον ασφαλιστικό βίο, είναι ακόμα χειρότερο και από το ν. Λοβέρδου–Κουτρουμάνη του 2010. Πολύ σύντομα θα εφαρμοστεί και για τους "παλιούς" με επιτάχυνση εφαρμογής των νόμων 3863-3865 μέχρι το 2020.

Με την απόφαση για επανυπολογισμό των συντάξεων θέλουν:

α) να ματαιώσουν την απόφαση τού ΣΤΕ που ακύρωσε τις μειώσεις τού 2012 στις συντάξεις και
β) να υπάρχει ενιαίο ποσοστό αναπλήρωσης για παλιούς και νέους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.