Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Το Ευρωπαϊκό Ιδεώδες ‒ Και μια επιστολή διαμαρτυρίας της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας

Οι «αξίες» των καπιταλιστών...
Θυμάστε, μόλις πριν μερικές βδομάδες, με αφορμή το μακελειό στο Παρίσι και με στόχο την κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία, τα αστικά κόμματα και τα αστικά ΜΜΕ να κραυγάζουν εν χορώ ότι «πρέπει να προστατευτούν οι αξίες του δυτικού πολιτισμού»;
Ε, λοιπόν, αυτή τη βδομάδα που πέρασε, είχαμε μια πολύ όμορφη παρέλαση των καπιταλιστικών «αξιών»:
Η αρχή έγινε με την κυβέρνηση της Νορβηγίας, που σε μια επίδειξη καθαρού ευρωπαϊκού διαφωτισμού, ανακοίνωσε ούτε λίγο ούτε πολύ καταναγκαστική εργασία για τους πρόσφυγες!
Τη σκυτάλη πήρε η κυβέρνηση της Δανίας, που ενθυμούμενη προφανώς το σύνθημα «ελευθερία - ισότητα - αδελφότητα», ανακοίνωσε ότι θα κατάσχει τα τιμαλφή των προσφύγων και θα τα «αξιοποιεί» για να καλύπτει το κόστος της... φιλοξενίας τους.
Ποινικοποίηση ΚΚ Ουκρανίας: Στόχος η τρομοκράτηση του λαού με την εξάλειψη εκείνων που αποκαλκύπτουν την καπιταλιστική βαρβαρότητα
Και μετά, σε μια επίδειξη της «τυφλής» Δικαιοσύνης - πυλώνα της αστικής δημοκρατίας, στην Ουκρανία της πραξικοπηματικής κυβέρνησης που στηρίζεται από την ΕΕ, ανακοινώθηκε η οριστική απαγόρευση του ΚΚ.
Αυτές τις αξίες ζητάνε από τους λαούς να υπερασπιστούν οι «σταυροφόροι» του κεφαλαίου...Ποινικοποίηση ΚΚ Ουκρανίας: Στόχος η τρομοκράτηση του λαού με την εξάλειψη εκείνων που αποκαλκύπτουν την καπιταλιστική βαρβαρότητα
Για το φασισμό της ουκρανικής κυβέρνηση βλέπε από Μποτίλια
Ουκρανία  (205)
Επιστολή διαμαρτυρίας της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας
Σάββατο 19/12/2015 - 20:14
ΠΡΟΣ ΤΗΝ Φ. ΜΟΓΚΕΡΙΝΙ
Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σε επιστολή διαμαρτυρίας στην Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Φ. Μογκερίνι, καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση της ουκρανικής κυβέρνησης να θέσει εκτός νόμου το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας. Το περιεχόμενο της επιστολής έχει ως εξής:
«Το Διοικητικό Εφετείο της Ουκρανίας επικύρωσε οριστικά χτες, 17-12-2015, την απόφαση της αντιδραστικής ουκρανικής κυβέρνησης να θέσει εκτός νόμου το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας. Η αστική κυβέρνηση της Ουκρανίας, που αναρριχήθηκε στη θέση αυτή πραξικοπηματικά, είχε καταθέσει μήνυση τον Ιούλιο του 2014, μέσω του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ενάντια στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας. Στη ''δικαστική'' διαδικασία που ακολούθησε κατέρρευσαν οι ''κατηγορίες'' που στόχευσαν στην ενοχοποίηση του ΚΚ Ουκρανίας. Οι κατηγορίες ήταν τόσο απροκάλυπτα κατασκευασμένες που ο ίδιος ο δικαστής της υπόθεσης αναγκάστηκε να κάνει λόγο για ''πολιτικά υποκινούμενη'' υπόθεση και να παραιτηθεί. Την παραίτηση του ακολούθησαν οι παραιτήσεις όλων των δικαστών του δικαστηρίου, ενώ η κυβέρνηση προέβη μάλιστα σε ποινικές διώξεις εναντίον τους.
Τώρα η ουκρανική κυβέρνηση επικαλούμενη τους απαράδεκτους νόμους της λεγόμενης ''αποκομμουνιστικοποίησης'', με τους οποίους ποινικοποιεί τη δράση των κομμουνιστών και τη χρήση συμβόλων του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, όπως το σφυροδρέπανο και το κόκκινο αστέρι, μεθόδευσε την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας. Επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να ντύσει με ''δικαστικό'' μανδύα την αντικομμουνιστική επίθεσή της, μετατρέποντας την ίδια στιγμή προκλητικά τους εγκληματίες συνεργάτες των χιτλερικών ορδών σε ''ήρωες'', προσβάλλοντας τη μνήμη των στρατιωτών του Κόκκινου Στρατού που νικήσαν το φασισμό.
Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση της Ουκρανικής κυβέρνησης να θέσει εκτός νόμου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας. Το ΚΚΕ απαιτεί να αρθεί άμεσα η απόφαση αυτή. Να σταματήσουν η ποινικοποίηση και οι διώξεις ενάντια στην δράση των κομμουνιστών και την κομμουνιστική ιδεολογία και σύμβολα. Να κατοχυρωθεί η ελεύθερη λειτουργία και δράση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας.
Χρειάζεται να υπογραμμιστεί ότι η ΕΕ και οι σύμμαχοί της ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στηρίζουν την αντιδραστική κυβέρνηση της Ουκρανίας και τις εθνικιστικές και φασιστικές δυνάμεις κι η αντικομμουνιστική υστερία της κυβέρνησης συνάντησε την επιδοκιμασία των οργάνων της ΕΕ, τα οποία επαινούν την ''πρόοδό'' της στον ''εκδημοκρατισμό'' της χώρας.
Με βάση τα παραπάνω πώς τοποθετείται η Υπάτη Εκπρόσωπος απέναντι στην απαράδεκτη απαγόρευση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας και την ποινικοποίηση της κομμουνιστικής ιδεολογίας, καθώς και της δράσης των κομμουνιστών από την κυβέρνηση της Ουκρανίας;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.