Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

ΚΚΕ για Προϋπολογισμού 2016: «Βαθύ ταξικό» το αποτέλεσμα και ψευδεπίγραφη συναίνεση (2 VIDEO)

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Ν. Καραθανασόπουλος: «Βαθύ ταξικό» το αποτέλεσμα του προϋπολογισμού 2016
Προβλέπει πρόσθετα μέτρα 5,7 δισ. ευρώ
(VIDEO)
Τρί, 01/12/2015 - 21:54 - Ενημέρωση: Τρί, 01/12/2015 - 23:25
Πρόσθετα μέτρα 5,7 δισ. ευρώ για το 2016 προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός που συζητείται από την Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής και η ονομαστική ψηφοφορία θα γίνει το Σάββατο τα μεσάνυχτα.
Πρόκειται για τον πρώτο προϋπολογισμό της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και προσθέτει νέα βάρη στο λαό διότι προβλέπει αύξηση των εσόδων από φόρους και χαράτσια κατά 3,2 δισ. ευρώ και μείωση των δαπανών κατά 2,5 δισ. ευρώ σε μισθούς, συντάξεις, Υγεία και Παιδεία. Επιπλέον για το Ασφαλιστικό αφαιρεί δαπάνες ύψους 1,7 δισ. ευρώ από συνταξιούχους και ασφαλισμένους. 
Ν. Καραθανασόπουλος: Το 92% των βαρών στο λαό, το 8% στο κεφάλαιο αν πληρώσει
«Βαθύ ταξικό το αποτέλεσμα» του νέου προϋπολογισμού καθώς το 92% των βαρών που επιβαρύνει το λαό και μόλις το 8% το κεφάλαιο με την προϋπόθεση ότι θα πληρώσει, ανέφερε στην τοποθέτηση του ο γενικός εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος χαρακτηρίζοντας «ανέκδοτο» τα περί δίκαιης κατανομής των βαρών.
Ειδικότερα, με βάση τα στοιχεία του προϋπολογισμού για το 2015 και 2016, ανέφερε ότι προβλέπει συνολικά 7,3 δισ. ευρώ μέτρα από τα οποία τα 4,2 δισ. ευρώ είναι επιπλέον φόροι με 1,8 δισ. ευρώ από το ΦΠΑ στην κατανάλωση που είναι ο πιο άδικος φόρος, 160 εκατ. ευρώ φόρος στους αγρότες και 114 εκατ. ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες. Για τις δαπάνες σημείωσε ότι προβλέπεται μείωση κατά 2,6 δισ. ευρώ σε μισθούς, συντάξεις, Ασφαλιστικά Ταμία και περίθαλψη και πρόσθεσε ότι για τους μονοπωλιακούς ομίλους η επιβάρυνση είναι μόνο 589 εκατ. ευρώ αν πληρώσουν.
Τόνισε οτι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κάνει «τη βρώμικη δουλειά που δεν ολοκλήρωσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» και για αυτό «απαιτεί τη συναίνεση των άλλων κομμάτων». Αναφερόμενος στην Ένωση Κεντρώων την χαρακτήρισε «λαγό» και γνήσιο εκφραστή του κεφαλαίου, ενώ για τη Χρυσή Αυγή σημείωσε ότι δεν είναι λύση για το λαό.
Ο Νίκος Καθαρανασόπουλος υπογράμμισε ότι δεν αποκλείεται να ληφθούν και συμπληρωματικά μέτρα μέσω του Συμβουλίου Δημοσιονομικής Πολιτικής που όταν καταγράφονται αποκλίσεις από τους στόχους προτείνει οριζόντιες μειώσεις δαπανών.
Επίσης, αναφερόμενος στις εξελίξεις στη Συρία και στο δολοφονικό χτύπημα στο Παρίσι, σημείωσε ότι ο λαός να μην επιτρέψει τη συμμετοχή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, να μην υπάρξει καμία διευκόλυνσή των φονιάδων των λαών, ενώ επεσήμανε τον κίνδυνο να προκύψουν ρατσιστικά μέτρα σε βάρος προσφύγων και μεταναστών. Τόνισε πως δεν υπάρχει εναλλακτική φιλολαϊκή πολιτική πρόταση στο πλαίσιο του συστήματος, της πολιτικής και της συμμετοχής της Ελλάδας στην ΕΕ. 
Σ. Βαρδαλής: Ο λαός δεν έχει να περιμένει από τη ψευδεπίγραφη συναίνεση
Στη μείωση των δαπανών για υγεία, παιδεία και τοπική διοίκηση ,που δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας που θα ενταθεί και το 2016, αναφέρθηκε στην τοποθέτηση του ο ειδικός εισηγητής του ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής.
Ανέφερε πως για την υγεία οι δαπάνες έχουν μειωθεί κατά 19 εκατ. ευρώ και κατά 10 εκατ. ευρώ μειώθηκαν οι δαπάνες στα νοσοκομεία που ήδη αντιμετωπίζουν προβλήματα ακόμα και με αναλώσιμα υλικά.
Πρόσθεσε ότι οι περικοπές στις δαπάνες είναι θέμα επιλογής δρόμου ανάπτυξης, εξοικονομούνται δαπάνες για να διασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων.
Αυτό το σκοπό, όπως είπε, εξυπηρετούν και οι ιδιωτικοποιήσεις που για το 2016 προβλέπεται να είναι ύψους 2 δισ. Ευρώ.
Υπογράμμισε ότι «το ΚΚΕ θα δώσει όλες τις δυνάμεις για την οργάνωση της λαϊκής πάλης» και πως «ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από το κλίμα ψευδεπίγραφης συναίνεσης». Κάλεσε το λαό σε συμπόρευση με το ΚΚΕ για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.
 ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ: Βάφτισε τα πρόσθετα μέτρα «κοινωνική δικαιοσύνη»
Τα πάνω κάτω παρουσίασε για τον προϋπολογισμό του 2016 ο γενικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μπγιάλας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.
Έκανε λόγο για «δημοσιονομική ισορροπία» για «κοινωνικό προϋπολογισμό» και που «για πρώτη φορά δίνει έμφαση στο στοιχείο της κοινωνικής δικαιοσύνης» αποφεύγοντας να αναφερθεί στα 5,7 δισ. ευρώ πρόσθετα μέτρα με αύξηση φόρων και περικοπές δαπανών σε μισθούς και συντάξεις που φέρνει ο νέος προϋπολογισμός. Ισχυρίστηκε οτι η κυβέρνηση απέτρεψε το κούρεμα των καταθέσεων και «το Grexit έχει καταστεί αδύνατο», ενώ υπερασπιζόμενος τις αντιλαϊκές πολιτικές ανέφερε πως πρέπει να προχωρήσουν «οι μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα» και πως πρέπει να αφαιρεθεί ότι «είναι τροχοπέδη στην ανάπτυξη» την καπιταλιστική και τάχθηκε υπέρ της παροχής κινήτρων στους επιχειρηματικούς ομίλους για επενδύσεις και επιδοτούμενη φτηνή εργασία στο όνομα της ανεργίας.  
ΝΔ: Διαβεβαίωσε ότι «ωφέλιμες πολιτικές» θα τις στηρίζει
Για τις ίδιες αντιλαϊκές επιλογές που εφάρμοσε η ΝΔ κατηγόρησε τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ο γενικός εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χρήστος Σταϊκούρας, λέγοντας ότι ο προϋπολογισμός έχει νέους φόρους και περικοπές συντάξεων.
Ανέφερε ότι επέστρεψε η ύφεση και πως το 2016 θα είναι χειρότερο από το 2015 και έκανε λόγο για «πρόσθετα κρυφά μέτρα», εκφράζοντας την ανησυχία της ΝΔ για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, λέγοντας ότι η κυβέρνηση φέρνει «μέτρα που διαλύουν τον ιδιωτικό τομέα» και για αυτό το λόγο ανέφερε πως τις «ωφέλιμες πολιτικές θα τις στηρίζουμε».  
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Θέλει «ειδικό φορολογικό καθεστώς» για τις επιχειρήσεις
Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων ανάδειξε ο γενικός εισηγητής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος.
Με το κλαψούρισμα ότι «οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη» και μετακομίζουν σε χώρες των Βαλκανίων διότι υπάρχει «σταθερό επιχειρηματικό περιβάλλον» κατέδειξε ότι πρόκειται για μια Οργάνωση του συστήματος, υπηρέτης των κεφαλαιοκρατών, που ευθέως υιοθετεί τις απαιτήσεις του όπως την δημιουργία «ειδικού φορολογικού καθεστώτος» για τις επιχειρήσεις -όπως ισχύει σε Βουλγαρία και Ρουμανία με 10% φορολογικό συντελεστή- προκειμένου να κερδοφορούν στην Ελλάδα από την εκμετάλλευση των εργατών και του πλούτου που παράγουν.  
ΠΑΣΟΚ: Αναζητά δικαίωση στην αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ
Να δικαιώσει τις αντιλαϊκές επιλογές της προηγούμενης συγκυβέρνησης σε σχέση με αυτές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που συνεχίζει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική επιχείρησε ο γενικός εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος. Ανέφερε πως η τωρινή συγκυβέρνηση «ανέτρεψε τις δημοσιονομικές και αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας» και την κατηγόρησε ότι επιστρέφει στη λογική των «ανεκτέλεστων προϋπολογισμών». Ανέφερε πως η κυβέρνηση «αναζητά συνενόχους» για τις περικοπές στις συντάξεις που προβλέπονται στον προϋπολογισμό, ενώ έχει τεράστιες ευθύνες για τις μειώσεις που έγιναν επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ.

Το Ποτάμι: Ζήτησε προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων
Ο νέος προϋπολογισμός είναι «μέτρα και μόνο μέτρα» που σημαίνουν φόροι, ανέφερε ο γενικός εισηγητής από το Ποτάμι, Σπύρος Δανέλλης,. Αμφισβήτησε ότι θα εισπραχθούν τα ποσά που προβλέπονται από τις ιδιωτικοποιήσεις υποστηρίζοντας ότι στο ΣΥΡΙΖΑ «δεν έχει εγκαταλειφθεί η ιδεολογική απέχθεια προς τις ιδιωτικοποιήσεις».  
ΑΝΕΛ: Στηρίζει τα μέτρα του νέου προϋπολογισμού
Ο Γενικός εισηγητής των ΑΝΕΛ Δημήρης Καμμένος εξέφρασε τη στήριξη του κόμματός του στον νέο προϋπολογισμό αφού συμμετέχει στην κυβέρνηση και κατ' επέκταση και στην εφαρμογή του. Υποστήριξε ότι η μετανάστευση αυξάνει την ανεργία αν και η ανεργία στην Ελλάδα αυξήθηκε κατακόρυφα λόγω της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης. 
Ένωση Κεντρώων: Πρότεινε Οικουμενική κυβέρνηση
«Οικουμενική κυβέρνηση με τεχνοκράτες» ζήτησε ο γενικός εισηγητής της Ένωσης Κεντρώων, Μάριος Γεωργιάδης και ανέφερε προς την κυβέρνηση ότι «πλανάσθε πλάνην οικτρά» αν θεωρεί ότι το κόμμα του θα είναι άλλο ένα δεκανίκι. Πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός είναι πανικόβλητος και ότι ο νέος προϋπολογισμός είναι «μία από τα ίδια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.