Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015

Σταθάκης: Σταθερότης κινήτρων για το κεφάλαιο

Ο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Γ. Σταθάκης: «Επιδοτήσεις και φορολογικά κίνητρα για μεγάλες ξένες επενδύσεις»
Κυριακή 20/12/2015 - 17:20
Όλα για όλα στο κεφάλαιο με προσαρμογή του υπό σχεδιασμού νέου αναπτυξιακού νόμου στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων που σχετίζονται με ενίσχυση των εξαγωγών, πολυετές σταθερό φορολογικό καθεστώς και διευκόλυνση των δανειοδοτήσεων.
Όπως δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Σταθάκης στην εφημερίδα «Η Αυγή της Κυριακής» για τον αναπτυξιακό νόμο που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
«σε αντίθεση με το παρελθόν, τώρα προσπαθούμε να συνδυάσουμε περισσότερα του ενός εργαλεία: όχι μόνο επιδοτήσεις, αλλά και φορολογικά κίνητρα, φορολογική σταθερότητα για μεγάλες ξένες επενδύσεις, και χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία πέρα από επιδοτήσεις θα διευκολύνουν και τον δανεισμό των επιχειρήσεων».
Σε ό,τι αφορά τη φορολογική σταθερότητα για την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρει πως  
«υπάρχει ήδη μια δραστηριότητα πολύ σημαντικά από ορισμένες πολυεθνικές, που θέλουμε να ενισχυθεί». Προσθέτει ότι στον αναπτυξιακό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ «η δεύτερη πρόβλεψη είναι να υπάρχει το κίνητρο για επτά χρόνια σταθερού φορολογικού περιβάλλοντος για αυτές που επιθυμούν να επενδύσουν μακροχρόνια».
Δηλώνει πως η κυβέρνηση θέλει να στηρίξει τις εξαγωγές, όπως άλλωστε ζητά και ο ΣΕΒ, λέγοντας
«χρειάζεται να ενισχύσουμε πολύ τις εξαγωγικές επιδόσεις» και πως «εμείς επιζητούμε την εξωστρέφεια και την ενίσχυσή της».
Σε ερώτηση για τα «κόκκινα» δάνεια που εξαιρέθηκαν από τον πρόσφατο νόμο και αφορούν την πρώτη κατοικία και δάνεια μικρομεσαίων, ο Γ. Σταθάκης αφήνει να εννοηθεί ότι όλα θα εξαρτηθούν από το νέο κύκλο διαπραγματεύσεων, χωρίς να αποκλείει ότι τελικά θα καταλήξουν και αυτά τα δάνεια στα Funds, στα αποκαλούμενα κοράκια των αγορών.
«Εμείς, φυσικά, θα επιμείνουμε μέχρι τέλους ότι τα στεγαστικά δεν θα αποτελέσουν αντικείμενο της δευτερογενούς αγοράς που ανοίγει», απαντά για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια, ενώ παραδέχεται πως «το θέμα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι πολύ δύσκολο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.