Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015

ΠΑΜΕ για τα δικά μας προαπαιτούμενα ‒ Συλλαλητήρια και απεργία το Γενάρη για το Ασφαλιστικό

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΠΑΜΕ: Συλλαλητήρια ενάντια στα «προαπαιτούμενα» - Πρόταση για απεργία το Γενάρη για το Ασφαλιστικό
Παρ, 11/12/2015 - 17:26
Κάλεσμα στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, στους εργαζόμενους, στους ανέργους, στους συνταξιούχους, στη νεολαία και τις γυναίκες, στους αγρότες, στους αυτοαπασχολούμενους να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου απευθύνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ
Καλεί σε αγωνιστική κλιμάκωση με συλλαλητήρια τη μέρα που θα έρθει για ψήφιση στη Βουλή το πακέτο μέτρων των «προαπαιτούμενων» και καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα να πάρουν απόφαση για νέα απεργία το Γενάρη για το Ασφαλιστικό.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:
«Όλοι στον αγώνα!
H Eκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία και τις γυναίκες, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου.
Χωρίς καμία καθυστέρηση να κλιμακώσουμε τη μάχη. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις που προηγήθηκαν έδωσαν απάντηση στην κυβερνητική επιχείρηση εξαπάτησης που επιδιώκει να εμφανίσει τους εργαζόμενους συνένοχους στο σφαγιασμό των δικαιωμάτων τους, στο κλίμα συναίνεσης των κομμάτων που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο.
Εκτός από τα καθημερινά χτυπήματα στη ζωή της εργατικής - λαϊκής οικογένειας με τους πλειστηριασμούς κατοικιών, το "τσεκούρι" στα επιδόματα θέρμανσης, τις συνεχείς περικοπές δικαιούχων - ανέργων και των ποσών των συνολικών επιδομάτων ανεργίας, που πρέπει να συναντήσουν ισχυρή απάντηση από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους εργαζόμενους, υπάρχει μπροστά το νέο Φορολογικό για τους αγρότες, η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Παράλληλα, στο χαρτί βρίσκονται οι ομαδικές απολύσεις, ο νέος συνδικαλιστικός νόμος κ.ά.
Σε αυτήν την κατεύθυνση δυναμώνει η τρομοκράτηση του εργαζόμενου λαού με παλιά και νέα διλήμματα για την ΕΕ, με εκβιασμούς για την πολιτική αστάθεια, την ίδια στιγμή που η εργοδοτική τρομοκρατία αυξάνεται, υπάρχει νέος γύρος απολύσεων.
Οργανώνουμε την αγωνιστική κλιμάκωση χωρίς να χάσουμε λεπτό!

  • Με συλλαλητήρια τη μέρα που θα έρθει για ψήφιση στη Βουλή το πακέτο μέτρων των "προαπαιτούμενων".
  • Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα να πάρουν απόφαση για νέα απεργία το Γενάρη για το Ασφαλιστικό, για να μην περάσουν οι αντιασφαλιστικοί σχεδιασμοί.
Αυτά σημαίνουν ένταση των συλλογικών διαδικασιών με συζητήσεις στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς, συσκέψεις, πλατιές συνεδριάσεις των ΔΣ, γενικές συνελεύσεις. Παράλληλα, δυναμώνουμε τη διαφώτιση για το κοινωνικοασφαλιστικό, με εκδηλώσεις και συσκέψεις των σωματείων, των Λαϊκών Επιτροπών, με συλλογικές διαδικασίες μέσα στους χώρους δουλειάς.
Αποκαλύπτουμε το ρόλο των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Είναι η ώρα περισσότεροι εργαζόμενοι, τίμιοι συνδικαλιστές να βοηθήσουν να απαλλαγεί το συνδικαλιστικό κίνημα από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό έλεγχο. Το ΠΑΜΕ αναλαμβάνει την πρωτοβουλία και καλεί σε αποφασιστική αναμέτρηση, συμπόρευση σε σκληρό αγώνα για το μεγάλο μέτωπο της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Στηρίζουμε τους αγώνες και την πανελλαδική κινητοποίηση των εργαζομένων στα 5μηνα προγράμματα, τις κινητοποιήσεις των συνταξιούχων σε όλη τη χώρα, τα μπλόκα των αγροτών καθώς και τους αγώνες των χώρων δουλειάς και των κλάδων για τις ΣΣΕ, ενάντια στις απολύσεις, την απλήρωτη δουλειά.
Ιδιαίτερα τις μέρες των γιορτών καλούμε τα σωματεία να πρωτοστατήσουν στην πάλη, καθώς σχεδόν σε όλους τους κλάδους υπάρχουν χιλιάδες εργαζόμενοι απλήρωτοι για μήνες. Μπροστά στις γιορτές να ανέβει η διεκδίκηση των εργαζομένων, η καταβολή των δώρων παντού!
Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη με εκδηλώσεις για τα παιδιά των εργαζομένων του κάθε κλάδου, για τη στήριξη των ανέργων, των μεταναστών, των προσφύγων». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.