Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

ΤσΗΠΑς: Το πιστό σκυλι της ΕΕ και η παροιμιώδης αραβική άνοιξη του ελληνικού κεφαλαίου ‒ ΚΚΕ: Ο καλύτερος υπηρέτης της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Μοιράζει διαβεβαιώσεις στο κεφάλαιο για τη σταθερότητα της συγκυβέρνησης
Τρί, 01/12/2015 - 18:12
«Τα σκυλιά ουρλιάζουν αλλά το καραβάνι προχωρά», είπε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, θέλοντας να καταδείξει ότι η κυβέρνηση του μπορεί να υλοποιήσει όλα εκείνα τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που υπηρετούν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και τη μετάβαση στην καπιταλιστική ανάκαμψη.
ΚΚΕ: Σχόλιο για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Τρί, 01/12/2015 - 17:13 - Ενημέρωση: Τρί, 01/12/2015 - 18:14
Σε σχόλιο του, για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και ο κ. Τσίπρας αποδεικνύονται οι καλύτεροι εκφραστές και υπηρέτες του “συστήματος οικονομικής και πολιτικής εξουσίας”, που υποτίθεται τους πολεμά, αφού όλα τα μέτρα που υλοποιούν (ανακεφαλαιοποίηση, πλειστηριασμοί κ.ά), αλλά και αυτά που σχεδιάζουν, όπως η πλήρης διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, υπηρετούν τις απαιτήσεις αυτού ακριβώς του συστήματος. Κάνουν με αυτό τον τρόπο τη “βρώμικη δουλειά” που δεν ολοκλήρωσαν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.
Γι’ αυτό το λόγο, όταν η κυβέρνηση μιλά για κοινωνική συναίνεση και σταθερότητα, εννοεί την ανοχή του λαού στα μέτρα σφαγιασμού του, αφού τη στήριξη των άλλων κομμάτων ουσιαστικά την έχει, άσχετα αν τσακώνονται για τον επιμερισμό του πολιτικού κόστους.

Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, θα δώσουν την απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και κεφαλαίου, με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 3 Δεκέμβρη. Κι ας αφήσει ο κ. Τσίπρας τα γνωστά παλιά κόλπα της σοσιαλδημοκρατίας ότι δήθεν η κυβέρνηση στηρίζει την απεργία και τις κινητοποιήσεις, ενώ στην πραγματικότητα προσπαθεί με κάθε τρόπο να τις υπονομεύσει».
Μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος του, διαβεβαίωσε την αστική τάξη για τη σταθερότητα που διαθέτει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. 
«Σε διάψευση όλων των σχεδιασμών η κυβέρνηση προχωρά και πετυχαίνει τους στόχους της», ανέφερε, επισημαίνοντας πως «όσο προχωρά και πετυχαίνει τους στόχους της διαψεύδει και ακυρώνει ένα προς ένα, τα σενάρια της παρένθεσης, των οικουμενικών κυβερνήσεων, των κυβερνήσεων τεχνοκρατών».
Προσπαθώντας να κάνει ακόμα πιο σαφή αυτή τη διαβεβαίωση, προς το κεφάλαιο και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, αντιπαρέβαλε την εικόνα που παρουσιάζει ο άλλος πόλος του αστικού πολιτικού συστήματος, η ΝΔ. Έτσι, αφού υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε μέσα σε λίγους μήνες τρεις κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις και «είναι σήμερα ο μοναδικός και αδιαμφισβήτητος πόλος σταθερότητας στη πολιτική ζωή του τόπου», υπογράμμισε ότι «αν λοιπόν υπάρχει πράγματι αστάθεια στο πολιτικό σύστημα, αυτή βρίσκεται στην άλλη πλευρά» σε μια «αξιωματική αντιπολίτευση που τρεις μήνες δε μπορεί ούτε εκλογές να κάνει για την ανάδειξη νέου αρχηγού».
Ο Αλ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι «θα αντέξουμε» και οι εκλογές θα γίνουν το Φθινόπωρο του 2019.

Βέβαια, προκειμένου να κρύψει από το λαό ότι ο πραγματικός αποδέκτης του μηνύματος περί «σταθερότητας» είναι η αστική τάξη, κατέφυγε στο γνωστό «αφήγημα» για τον πόλεμο που δέχεται η κυβέρνηση από το «σύστημα εξουσίας» και τις «δυνάμεις της διαπλοκής», τη στιγμή που διάφορα κέντρα και παράκεντρα έχουν αναγνωρίσει την ικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ να χειραγωγεί το λαό. 
Επίσης, χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ «δεκανίκι μιας παραλυμένης και στρατηγικά αποσταθεροποιημένης δεξιάς», που «δεν μπορεί να ακολουθήσει την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία που αλλάζει». Στα πλαίσια αυτού του «φλερτ» με τις σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις της ΕΕ, «πούλησε» το παραμύθι της αλλαγής των συσχετισμών στο Νότο της Ευρώπης.
Ο πρωθυπουργός επιστράτευσε τερατώδη ψέματα για τα αντιλαϊκά μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση και αυτά που θα ψηφίσει στη συνέχεια, βαφτίζοντας «εξορθολογισμό του συστήματος» τα αντιασφαλιστικά μέτρα που βρίσκονται προ των πυλών. «Θα κάνουμε τα πάντα ώστε να διασφαλίσουμε τις συντάξεις χωρίς περαιτέρω επώδυνες περικοπές» είπε, όταν ήδη έχουν αποφασιστεί δραματικές μειώσεις σε όλες τις συντάξεις».

Παράλληλα, διεμήνυσε ότι τα μέτρα στο ασφαλιστικό θα προχωρήσουν, λέγοντας πως «θα επιχειρήσουμε να μην αποφύγουμε το πρόβλημα και θα βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά».
Θέλοντας να αποσπάσει τη λαϊκή συναίνεση σε αυτά τα μέτρα, ακολούθησε την τακτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, εξαγγέλλοντας «κοινωνικό διάλογο» για το ασφαλιστικό με την ΟΚΕ και με τα κόμματα στη Βουλή.

Αφού επέκρινε τα άλλα αστικά κόμματα με το επιχείρημα ότι η «αντιπολίτευση αρνείται πεισματικά να αναλάβει μέρος της εθνικής ευθύνης», υπέδειξε στους βουλευτές του ότι το κύριο είναι να εξασφαλίσουν την αποδοχή του λαού στο σχέδιο της εξόδου από την κρίση. «Η στήριξη της κοινωνίας και του λαού μας είναι το ζητούμενο, αυτή τη στήριξη και αυτή τη συναίνεση πρέπει να εξασφαλίσουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Με προκλητικό τρόπο προσπάθησε να φέρει στα μέτρα των αντιλαϊκών παζαριών με τους ιμπεριαλιστικούς «θεσμούς» ακόμα και τις απεργιακές κινητοποιήσεις, υποστηρίζοντας ότι «οι απεργίες πρέπει να στηριχθούν γιατί είναι δύναμη για μια κυβέρνηση που διαπραγματεύεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.