Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2015

Δημήτρης Κουτσούμπας: Η σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τον ταξικό προσανατολισμό του κεφαλαίου (VIDEO)

*
Με 153 ψήφους υπέρ και 145 κατά, σε σύνολο 298 βουλευτών, ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2016, ο οποίος ενσωματώνει αντιλαϊκά μέτρα μεγάλης αγριότητας. 

Ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.  Τα υπόλοιπα αστικά κόμματα τον καταψήφισαν, ασκώντας κριτική από τη σκοπιά του κεφαλαίου περί «αναποτελεσματικότητας» και «υφεσιακών» μέτρων.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ τον καταψήφισαν αναδεικνύοντας τον ταξικό του χαρακτήρα. 

Απόντες ήταν ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βαγιωνάς και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

***

Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα στη Βουλή 
(VIDEO)
Σάβ, 05/12/2015 - 23:21 - Ενημέρωση: Κυρ, 06/12/2015 - 00:07

O ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μίλησε στη συζήτηση στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2016.
Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία:
«Όποιος είχε πιστέψει το προεκλογικό παραμύθι της κυβέρνησης περί σκληρής διαπραγμάτευσης με στόχο την ανακούφιση του λαού, θα άξιζε να ρίξει μόνο μια ματιά στην εισηγητική έκθεση του φετινού προϋπολογισμού που κατατέθηκε από τον Υπουργό Οικονομικών, για δύο λόγους.
Ο πρώτος λόγος είναι, ότι αποτελεί μια ανοιχτή επίσημη ομολογία σχετικά με τον ταξικό προσανατολισμό της σημερινής κυβέρνησης να υπηρετήσει δηλαδή χωρίς ταλάντευση τους στόχους του κεφαλαίου.
Σε αντίθεση με τις διάφορες αφηγήσεις του κ. Τσίπρα που έγιναν για λαϊκή κατανάλωση, περί επώδυνου συμβιβασμού της Κυβέρνησης, μετά από το σκληρό εκβιασμό του Σόιμπλε, στην εισηγητική έκθεση, διαβάζουμε για τα ''πολλαπλά οφέλη της συμφωνίας" (του 3ου μνημονίου) η οποία τελικά οδήγησε στην "αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών" για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
Αντίστοιχα, οι νέες αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις που περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός τονίζεται ότι έχουν ως στόχο να "ενισχυθεί το επενδυτικό κλίμα", να "αυξηθεί η επιχειρηματικότητα και η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας", δηλαδή των μονοπωλιακών ομίλων, για να συνεννοούμαστε. 
Ο δεύτερος λόγος που ο φετινός προϋπολογισμός αξίζει της προσοχής μας είναι γιατί αποτελεί μια επίσημη συνόψιση για τα έργα, τα σχέδια και τις επιδιώξεις της κυβερνώσας Αριστεράς που αποκαλύπτει πλήρως τον πραγματικό επικίνδυνο ρόλο της.
Ένας χρόνος διακυβέρνησης από την "Αριστερά" του κεφαλαίου ήταν αρκετός για να σπάσει η σαπουνόφουσκα περί φιλολαϊκής διαχείρισης του καπιταλισμού.
Κανένα προπαγανδιστικό εύρημα δεν μπορεί να κρύψει ότι η σημερινή κυβέρνηση όχι μόνο δε στοχεύει στην ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων αλλά αντίθετα κλιμακώνει την επίθεση στο εισόδημα, σε όλα τα δικαιώματα του λαού.
Κανένα επικοινωνιακό τερτίπι δεν μπορεί να κρύψει ότι η κυβέρνηση του Τσίπρα έχει αναλάβει να τελειώσει όλο το αντιλαϊκό έργο, που δεν κατάφεραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Να περάσει όλες τις επιλογές της άρχουσας τάξης των καπιταλιστών με κλίμα ταξικής συνεργασίας, κοινωνικής συναίνεσης, έστω κοινωνικής ανοχής.
Πρόκειται για την γνωστή αστική στρατηγική για την ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου, την αναβάθμιση του ρόλου της χώρας ως κόμβου μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων, με την προσέλκυση μεγάλων ξένων επενδύσεων και με τη διασφάλιση της σχετικής κοινοτικής χρηματοδότησης.
Αυτούς τους στόχους υπηρετούν τα μέτρα που περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός για επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και των αναδιαρθρώσεων ώστε να διασφαλιστούν χαμηλοί μισθοί και μεροκάματα, χωρίς δικαιώματα, νέα πεδία υψηλής κερδοφορίας για το κεφάλαιο.
Και σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται, όπως ήταν αναμενόμενο, και οι συστάσεις της ΕΚΤ και η ενδιάμεση έκθεση για τη νομισματική πολιτική της Τράπεζας της Ελλάδας που κατέθεσε χθες ο κ. Στουρνάρας. Με απλά λόγια λένε ότι για να ανακάμψει το κεφάλαιο, πρέπει να εφαρμοστούν μέχρι κεραίας τα μνημόνια και όσες αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις χρειαστούν.
Εξάλλου, σε αυτή επίσης την κατεύθυνση, επιχειρείται εξάλλου σήμερα, η συνολική αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος, η αξιοποίηση κάθε αντιδραστικής και συντηρητικής λάιτ εφεδρείας του κεφαλαίου.
Είτε με όσους κυλούν σε θολά ''ποτάμια'' και νερά κατεστημένων είτε με άλλους γνωστούς και μη εξαιρετέους που τους ακούσαμε και απόψε να παίζουν το ρόλο του λαγού, σε τσίρκο μέσα, βέβαια. Κι από κοντά άλλοι - ο καθείς εφ΄ ώ ετάχθη. Γνωστές φυσιογνωμίες της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, που από "τάγματα εφόδου", τώρα συνηθίζουν να μυξοκλαίνε μέσα σε αυτήν εδώ την αίθουσα του κοινοβουλίου, μέχρι να περάσει όπως λένε η ''δύσκολη στιγμή'' με τη δική και τα υπόλοιπα, για να ξανακάνουν τα ίδια εγκλήματα από εδώ και πέρα. 
Δεν είναι κρυφό ότι επιχειρείται παράλληλα με όλους τους τρόπους η όψιμη μεταμφίεση του ΠΑΣΟΚ και η αναμόρφωση της ΝΔ, ώστε να υπάρχουν έτοιμες εναλλακτικές λύσεις για αστικές κυβερνήσεις συνεργασίας καθώς και για βολικές μελλοντικές κάλπικες αντιπολιτευτικές δυνάμεις.
Η κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης είναι ολοφάνερη σε όλες τις βασικές πλευρές της κυβερνητικής πολιτικής.
Ο προϋπολογισμός καταρχήν ενσωματώνει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα των προηγούμενων μνημονίων των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Στη φορολογία προβλέπεται νέα αύξηση 1,3 δις ευρώ της φοροληστείας από τους άδικους έμμεσους φόρους, όπως ο ΦΠΑ, που επιβαρύνουν με ενιαίο τρόπο άνισα εισοδήματα.
Δίπλα στην απογείωση του ΦΠΑ, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα επιβαρυνθούν με την αναμόρφωση της φορολογικής κλίμακας, οι αυτοαπασχολούμενοι με την αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος, ενώ οι αγρότες θα δεχτούν πολλαπλά χτυπήματα αφού δίπλα στα προαναφερόμενα, προχωρούν και οι νέες ρυθμίσεις για την κατανάλωση πετρελαίου.
Την ίδια στιγμή οι διάφοροι μονοπωλιακοί όμιλοι θα επωμιστούν λιγότερο από το 10% των επιβαρύνσεων των νέων κυβερνητικών δημοσιονομικών παρεμβάσεων.
Στο σκέλος της συρρίκνωσης των κρατικών δαπανών η μερίδα του λέοντος αφορά τις μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς καθώς και τις περικοπές στη χρηματοδότηση και την περίθαλψη και των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης.
Ταυτόχρονα προβλέπεται η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων που περιλαμβάνει λιμάνια, περιφερειακά αεροδρόμια, περιοχές "φιλέτα", όπως του Ελληνικού και φυσικά τον στρατηγικής σημασίας τομέα της ενέργειας.
Στη διετία 2015-2016 η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φορτώνει το λαό με νέα πρόσθετα βάρη που ξεπερνούν τα 7 δις ευρώ.
Η επιβάρυνση του λαού μπορεί να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, να επιδεινωθεί άμεσα αν αναθεωρηθούν οι προβλέψεις του προϋπολογισμού.
Τότε θα ενεργοποιηθεί η ημιαυτόματη νέα περικοπή των κρατικών δαπανών μέσω του Μηχανισμού Δημοσιονομικής Πολιτικής.
Δεν μιλάμε για ένα απίθανο ενδεχόμενο, αν συνυπολογίσουμε τις διεθνείς εξελίξεις που αφορούν την επιβράδυνση της οικονομίας την Κίνας, την ύφεση της Ιαπωνίας, την αναιμική και ανισόμετρη ανάκαμψη της Ευρωζώνης.
Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση εξακολουθεί να επαναλαμβάνει με θράσος τις διακηρύξεις της για δίκαιη κατανομή βαρών και ανακούφιση οικονομικά ασθενέστερων.
Διαφημίζει τη «μείωση των δημοσιονομικών απαιτήσεων» σε σχέση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τη «διασφάλιση δημοσιονομικού χώρου» ύψους 19 δις ευρώ.
Ας αφήσουμε τους λόγους που έγιναν αυτές οι προσαρμογές που δεν ήταν άλλοι από την επιδείνωση της πορείας της ελληνικής οικονομίας και ας έρθουμε στο κύριο ζήτημα:
- Ποιος ωφελήθηκε και ποιος ωφελείται; Υπάρχει κάποια ανάκτηση των τεραστίων απωλειών που είχε η λαϊκή οικογένεια την περίοδο της κρίσης;
- Τι κέρδισαν οι συνταξιούχοι; Απανωτά χτυπήματα με τις νέες παρακρατήσεις στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67.
- Τι κέρδισαν οι φορολογούμενοι εργαζόμενοι; Νέα βάρη με τη διατήρηση και αύξηση του ΕΝΦΙΑ, τα χαράτσια, την αύξηση των συντελεστών φορολογίας εισοδήματος.
Ακόμη και τη ρύθμιση των 100 δόσεων ο φοροεισπράκτορας της κυβέρνησής σας, την μετέτρεψε σε διαγραφή οφειλών 188 εκατομμυρίων ευρώ από 258 μεγαλοφειλέτες που χρωστούν άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ ο καθένας!
Κανένα από τα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση, όπως το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο για παράδειγμα, δε στοχεύει στο μεγάλο ένοχο για τη σημερινή κατάσταση, το μονοπωλιακό κεφάλαιο.
Η επόμενη καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων θα οδηγήσει σε συνθήκες ασφυξίας εκατομμύρια χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά.
Στο ασφαλιστικό προετοιμάζετε την πλήρη κατεδάφιση σε όποιο δικαίωμα έχει απομείνει στην κοινωνική ασφάλιση, με συνεχείς περικοπές στις επικουρικές, στα εφάπαξ, στα προνοιακά επιδόματα, για να φθάσουμε τελικά να εγγυάται το κράτος μόνο για μία κύρια σύνταξη πείνας.
Έτσι θα διαμορφωθεί και "το ελκυστικό πλαίσιο για την ιδιωτική ασφάλιση και τα επαγγελματικά ταμεία", που απαιτεί ο πρόεδρος του ΣΕΒ και η ΕΕ. Ο κρατικός προϋπολογισμός είναι το όχημα για τις νέες ανατροπές στο σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα βρεθούν επίσης αντιμέτωποι την επόμενη μέρα με το νέο μισθολόγιο, το νέο σύστημα αξιολόγησης και κινητικότητας.
Οι αυτοαπασχολούμενοι με τα νέα μέτρα της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ.
Κάθε λαϊκή οικογένεια με τις νέες περικοπές στις κρατικές δαπάνες υγείας.
Οι μόνοι που ωφελήθηκαν και θα συνεχίζουν να ωφελούνται από την πολιτική σας κύριοι της κυβέρνησης, είναι οι ντόπιοι και ξένοι μονοπωλιακοί όμιλοι. Αυτοί ωφελούνται ήδη από την κοινοτική χρηματοδότηση, από το παλιό και νέο ΕΣΠΑ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Τη δική τους κερδοφορία υπηρετεί ο νέος κρατικός προϋπολογισμός.
Συνολικά το μονοπωλιακό κεφάλαιο, και όχι μόνο οι ιδιώτες - μεγαλομέτοχοι των τραπεζικών ομίλων, ωφελήθηκε από την νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που φόρτωσε στους φορολογούμενους, στο λαό, τα βάρη των τραπεζών από τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια και από την φυγή κεφαλαίων και καταθέσεων στο εξωτερικό σε συνθήκες μεγάλης καπιταλιστικής κρίσης.
Αυτή την επιλογή στήριξαν επίσης η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, και το ΠΟΤΑΜΙ που τώρα κλαψουρίζουν υποκριτικά για τις απώλειες του κράτους μετά από τη συγκεκριμένη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης.
Και μέσα σε όλα αυτά εξακολουθείτε να μιλάτε για το μεγάλο στόχο της απομείωσης του χρέους. Κρύβετε ότι κάθε κούρεμα χρέους συνοδεύεται με κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης. Η βελτίωση των όποιων όρων αποπληρωμής του χρέους, δεν αφορά το λαό, δεν οδηγεί σε καμία ανάκτηση έστω μερικών απωλειών στην περίοδο της κρίσης. Οπωσδήποτε βέβαια θα ωφελήσει κάποιους εγχώριους και ξένους μονοπωλιακούς ομίλους. Το ομολογείτε εσείς οι ίδιοι, κύριοι της κυβέρνησης, όταν θέτετε ως στόχο τη δημιουργία αρκετού "δημοσιονομικού χώρου" για να υποστηρίξετε την επενδυτική δραστηριότητα. Απλά υπηρετείτε τα ίδια συμφέροντα που υπηρέτησαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Όμως, η επιδείνωση για το λαό δεν αφορά μόνο το εισόδημά του.
Η προσπάθεια της κυβέρνησης και συνολικά του αστικού πολιτικού συστήματος να υπηρετήσει τους στόχους της άρχουσας τάξης, για αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της χώρας και συμμετοχή στο νέο μοίρασμα των αγορών της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, αυξάνει τον κίνδυνο για την ειρήνη και τα κυριαρχικά δικαιώματα του λαού.
Η κυβέρνηση γίνεται πρόθυμος σημαιοφόρος των σχεδίων επέμβασης του ΝΑΤΟ και της ΕΕ σε μία συγκυρία που οξύνονται όλες οι αντιθέσεις ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα για τον έλεγχο της ευρύτερης περιοχής της Ευρασίας, από την Ουκρανία και τα Βαλκάνια έως τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.
Οι τελευταίες εξελίξεις αποδεικνύουν πόσο επικίνδυνοι για το λαό είναι οι στόχοι της εγχώριας αστικής τάξης και της κυβέρνησης, στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσο και η Κυβέρνηση της Γερμανίας πιέζουν στην κατεύθυνση της κοινής φύλαξης των ελληνικών συνόρων, της συγκυριαρχίας ουσιαστικά με την Τουρκία στο Αιγαίο, ακόμα και με φόβητρο την αποβολή της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν και τον εγκλωβισμό εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων στο εσωτερικό της χώρας.
Κοινοτικά ΜΜΕ, κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι χαρακτηρίζουν "τρύπια σαν ελβετικό τυρί τα ελληνικά σύνορα".
Οι συγκεκριμένες πιέσεις ασκούνται, ενώ είναι γνωστό, ότι η Ελλάδα, δεν έχει χερσαία σύνορα με άλλες χώρες σε καθεστώς Σένγκεν. Και δεν μας καθησυχάζουν οι σημερινές δηλώσεις ότι ''αλλάζει το κλίμα κάπως''. Ότι θέμα ανοίγει λέμε εμείς, έχει αποδειχθεί ότι θα το βρίσκουμε μπροστά μας και αύριο και μεθαύριο. Αυτό να είναι καθαρό στον ελληνικό λαό πρώτα απ' όλα. Εσείς το ξέρετε απλά το αποκρύβετε.
Στην ίδια κατεύθυνση του συμβιβασμού και των κοινών περιπολιών με την Τουρκία πιέζουν και οι ΗΠΑ με μοχλό την απειλή επαναφοράς του καθεστώτος βίζας για τους Έλληνες ταξιδιώτες.
Την ίδια στιγμή οξύνονται οι σχέσεις Τουρκίας – Ρωσίας μετά την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους.
Το σύνολο των εξελίξεων δείχνει ότι η άμεση απεμπλοκή της χώρας από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, γενικότερα από το κουβάρι των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και αντιθέσεων είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για το λαό μας.
Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες, καθώς έχει αποδεχθεί την στρατιωτική εμπλοκή της χώρας στους τυχοδιωκτισμούς στην περιοχή, με την αποδοχή της ενεργοποίησης του άρθρου 42 της Συνθήκης της ΕΕ και την προσυπογραφή των επικίνδυνων αποφάσεων του ΝΑΤΟ, στις 1 και 2 Δεκέμβρη, που ανοίγουν το δρόμο για πιο ενεργό ρόλο στους σχεδιασμούς της λυκοσυμμαχίας.
Χαρακτηριστικό είναι ότι το ΝΑΤΟ, αλλά και χτες ο ίδιος ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Τζον Κέρι, και μάλιστα σε επίσημη επίσκεψη στην χώρα μας, μέσα στο έδαφός μας, έδωσε πλήρη κάλυψη στην Τουρκία, για τις συνεχείς παραβιάσεις της στο Αιγαίο, κοροϊδεύοντας τον ελληνικό λαό, με την απάντηση ότι «Ελλάδα- Τουρκία είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ».
Πάρ΄ τον δηλαδή στο γάμο σου να σου πει και του χρόνου! Να περιμένουμε τελικά ένταση των προκλήσεων της Άγκυρας κατά των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, μετά την ευλογία του Κέρι... 
Όσο για το Κυπριακό που έλεγε πριν ο κ. Κοτζιάς φαίνεται ότι βιάζονται οι ιμπεριαλιστές να προχωρήσουν σε νέο σχέδιο Ανάν και μάλιστα χειρότερο από το προηγούμενο και όσο γίνεται πιο σύντομα. Δηλαδή και άλλα μαντάτα μαύρα και άραχνα. 
Ο λαός πρέπει να οργανώσει την αντεπίθεσή του για να μην πληρώσει ακόμη μια φορά τις συνέπειες της κρίσης, για να μη χύσει το αίμα του σε ένα άδικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, σε ξένες επεμβάσεις που δεν έχουν σχέση με τα συμφέροντα του λαού. 
Πρέπει να συντονίσει τα βήματά του με κάθε λαϊκό κίνημα στην ευρύτερη περιοχή που σημαδεύει και θα σημαδεύει τον πραγματικό ένοχο, τα ιμπεριαλιστικά κέντρα, την αστική τάξη κάθε χώρας, να εμποδίσει κάθε σχέδιο που απειλεί την ειρήνη, τα κυριαρχικά δικαιώματα των λαών της, το κυριαρχικό δικαίωμα του λαού της Ελλάδας. Να μην επιτρέψει τα παιδιά του να γίνουν κρέας στα κανόνια των μακελάρηδων των λαών για τα συμφέροντα των αστικών τάξεων είτε της Ελλάδας είτε της Τουρκίας είτε των κάθε λογής συμμάχων.
Δεν είναι ώρα ούτε για υπομονή, ούτε για ανοχή της επικίνδυνης αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.
Δεν μπορεί ο απολυμένος πενηντάρης να περιμένει πότε θα γίνει 67 χρονών για να πάρει σύνταξη.
Δεν μπορεί ο νέος να περιμένει 10 χρόνια για να βρει την πρώτη του δουλειά.
Δεν μπορεί ο εργαζόμενος να ζει καθημερινά με την ανασφάλεια αν θα απολυθεί, αν θα χάσει το σπίτι του, αν θα βρει χρήματα για να μορφωθεί το παιδί του.
Δεν μπορεί άνθρωπος 49 χρονών απολυμένος μετά από χρόνια δουλειάς, όπως ο ίδιος με πόνο ψυχής μου έλεγε προχτές στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, να βρίσκει μια δουλειά, τελικά μετά από χίλια βάσανα, ως ντελιβεράς, με 16 ευρώ μεροκάματο, χωρίς ασφάλιση, να του κόβει και μια μέρα τη βδομάδα το αφεντικό, να μην έχει κάθε μέρα δουλειά δηλαδή, να μην έχει δώρο για να περάσει 2 μέρες στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με τα παιδιά του, την οικογένεια του. 
Πού θα πάει λοιπόν αυτή η κατάσταση;
Με την πολιτική σας βέβαια δεν πρόκειται να πάει πουθενά. Από το κακό στο χειρότερο θα είναι για τους πολλούς, για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. 
Αυτά μου έλεγε, πρέπει να αναδείξετε στη Βουλή, παντού, αυτός ο άνθρωπος που παλεύει για το μεροκάματο και μια σειρά άλλοι εργάτες και εργάτριες που διαδήλωναν προχθές στην απεργία και στα συλλαλητήρια.  
Κι έχουν δίκιο. Αυτά ακριβώς προσπαθεί να κάνει το ΚΚΕ, προτείνοντας ταυτόχρονα λύσεις, που δεν είναι άλλες από τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει ο λαός μας, για να βγει από την κρίση σε όφελος των δικών του και μόνο συμφερόντων, με ριζικές, επαναστατικού χαρακτήρα αλλαγές παντού. Και στην οικονομία και στην κοινωνία και στο κράτος, συνολικά στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, με ανατροπές εκ βάθρων.
Εμείς λέμε όμως ότι υπάρχει διέξοδος.
Υπάρχει δρόμος για την ικανοποίηση των αναγκών μας, φτάνει να πιστέψουμε και να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας.
Υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι και εργαζόμενες ακόμα που αμφιβάλουν αν αυτά που λέμε μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Ακόμα και αν τα πιστεύουμε λένε ορισμένοι. 
Τους λέμε κατηγορηματικά ότι αυτά που προτείνουμε μπορούν να γίνουν, μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας. Ο λαός έχει όλη τη δύναμη. Για να γίνει αποτελεσματική πρέπει να μάθει να την αξιοποιεί σωστά αυτή τη μεγάλη του δύναμη.
Δεν είναι ώρα για άλλο χαμένο χρόνο, με ψεύτικες συναινέσεις, στημένους δήθεν διαλόγους, νέες ανεκπλήρωτες προσδοκίες, από το πολιτικό προσωπικό που εξαπάτησε και εξακολουθεί να εξαπατά τον ελληνικό λαό, με μοναδικό σκοπό να χειραγωγήσει την πάλη του, το κίνημά του, για να περνά πιο εύκολα τα βάρβαρα μέτρα.
Τα βήματα που έγιναν στους απεργιακούς αγώνες στις 12 Νοέμβρη και στις 3 Δεκέμβρη δείχνουν ότι μπορούν να πολλαπλασιασθούν οι εστίες αντίστασης και αντεπίθεσης σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε κλάδο, σε πόλη και χωριό, σε κάθε περιοχή, σε όλη τη χώρα.
Εργατική ταξική ενότητα και πάλη είναι η απάντηση. Λαϊκή κοινωνική συμμαχία παντού. Συμπόρευση με το ΚΚΕ. Αυτά είναι και τα κλειδιά για ένα καλύτερο αύριο με το λαό πραγματικά στην εξουσία, κυρίαρχο όλου του πλούτου που παράγει». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.