Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015

Αλλού τα τιτιβίσματα κι αλλού κράζουν γεράκια ‒ ΠΑΜΕ για καλό μήνα!

Επικίνδυνες αποφάσεις για τους λαούς
Η Σύνοδος Κορυφής ΕΕ - Τουρκίας αποτέλεσε άλλο ένα επεισόδιο στο διαρκές παζάρι ανάμεσα σε αστικές τάξεις, μέρος του σφοδρού ανταγωνισμού μονοπωλιακών ομίλων για την εκμετάλλευση των λαών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών, τον έλεγχο των αγορών και των σφαιρών επιρροής.
Οι αποφάσεις που πάρθηκαν, με αφορμή τη διαχείριση του Προσφυγικού, αξιοποιούνται για αναβάθμιση του ρόλου της τουρκικής αστικής τάξης στην περιοχή.
Ιδιαίτερα υπό το φως της πρόσφατης κλιμάκωσης της αντιπαράθεσης με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τουρκικά μαχητικά και την πλήρη κάλυψή της από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, οι αποφάσεις αποτελούν νομιμοποίηση της παραπέρα συμμετοχής της Τουρκίας στην επέμβαση και τον πόλεμο στη Συρία.
ΤσΗΠΑς: Ελλάς-Τουρκία-Γιουροπία ‒ ΕΕ: «Ξεπάγωμα ένταξης» και 3 δισ. με προσφυγικά παζάρια του κεφαλαίου ‒ ΚΚΕ: Τα λαϊκά συμφέροντα δεν εξυπηρετούνται με ανταλλαγή tweets, αλλά με τη λαϊκή πάλη ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, με την αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ
Τα ανταλλάγματα, που πετυχαίνει η Τουρκία, για τα οποία πανηγυρίζει το πολιτικό της προσωπικό, όπως η επανέναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, η χορήγηση οικονομικής βοήθειας, η δρομολόγηση της κατάργησης της βίζας, η αναβάθμιση των εμπορικών και ενεργειακών σχέσεων ΕΕ - Τουρκίας αφορούν τα συμφέροντα των καπιταλιστών και όχι του λαού της, ούτε και των ξεριζωμένων από τις εστίες τους.
Η επικρότηση της «εμπλοκής» της Τουρκίας στη Συρία
  • σηματοδοτεί και νέους κινδύνους για τους λαούς όλης της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ
  • επηρεάζει και τις εξελίξεις στις σχέσεις με τη χώρα μας και τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο, που αμφισβητούνται με τη στήριξη από τους ιμπεριαλιστές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
  • Η Σύνοδος και οι αποφάσεις της ταυτόχρονα επιβεβαιώνουν ότι τα θύματα των ιμπεριαλιστών που φεύγουν για να σωθούν από τον πόλεμο, τη φτώχεια και την ανέχεια, θα αντιμετωπίζουν μόνιμα την καταστολή των αστικών κρατών και θα γίνονται δεκτοί, μετά από πολλά «κόσκινα», μόνο όσοι θεωρούνται χρήσιμοι για το κεφάλαιο, για να ενταχθούν στην καπιταλιστική οικονομία ως φτηνά εργατικά χέρια.
Με στόχο και την κερδοφορία των κεφαλαιοκρατών να αυξήσουν και να χρησιμοποιηθούν ως μοχλός πίεσης για τους ντόπιους εργάτες, επιδιώκοντας να δυναμώσει ο ρατσισμός και η ξενοφοβία, ώστε να αποπροσανατολίζονται οι λαοί για την πραγματική αιτία των προβλημάτων τους, την καπιταλιστική ιδιοκτησία και εξουσία.
Αποδείχθηκε, για άλλη μια φορά, ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ
  • είναι ευθυγραμμισμένη και συμμετέχει ενεργά σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς,
  • στηρίζει σταθερά κάθε αντιλαϊκή απόφαση, κάθε νομιμοποίηση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, υιοθετώντας τα κάθε φορά προσχήματα.
Η κυβέρνηση της «πρώτη φορά Αριστεράς» για λογαριασμό των συμφερόντων της ελληνικής αστικής τάξης και των στόχων αναβάθμισής της συνεχίζει την ίδια πορεία που χάραξαν οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις, εμπλέκοντας το λαό μας σε επικίνδυνους δρόμους.
  • Ούτε, βεβαίως, τα επικοινωνιακά τεχνάσματα όπως τα «τουίτ» του πρωθυπουργού μπορούν να κουκουλώσουν τη συμφωνία του στις αντιλαϊκές αποφάσεις.
Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι θετικές αποφάσεις ούτε για το λαό της Ελλάδας, ούτε της Τουρκίας, της Συρίας, της Κύπρου, τους ξεριζωμένους πρόσφυγες δεν μπορούν να προκύψουν από τις διάφορες συνόδους των ιμπεριαλιστικών οργανισμών.
  • Μόνη διέξοδος για τους λαούς είναι η πάλη τόσο ο καθένας στη χώρα του όσο και σε διεθνή συντονισμό, δυναμώνοντας τη διεθνή αλληλεγγύη ενάντια στους σχεδιασμούς των αστικών τάξεων των χωρών τους και των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.