Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015

Αντι-ασφαλιστικό μεθεόρτιο σοκ με ανοιχτή «τρύπα» 4,3 δισ. στα έσοδα ‒ ΠΑΜΕ σε σκληρή αναμέτρηση

Μετά τις γιορτές θα κατατεθεί το νομοσχέδιο με τα σκληρά μέτρα στη Βουλή
Δευτέρα 28/12/2015 - 09:32 - Ενημέρωση: Δευτέρα 28/12/2015 - 11:28
Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τα σκληρά μέτρα που θα ληφθούν στο Ασφαλιστικό.
Ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος αναμένεται να συζητήσει με τους «θεσμούς» την κυβερνητική πρόταση μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Γενάρη (πιθανόν στις 8 Γενάρη). Ο προγραμματισμός της κυβέρνησης προβλέπει ότι το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό θα ψηφιστεί μέχρι τις 15 Γενάρη.
Χθες ο υπουργός Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρης, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ», αναμάσησε τα περί «μάχης» για το Ασφαλιστικό και έδωσε ανέξοδες υποσχέσεις ότι δεν θα κοπούν οι κύριες συντάξεις, σε μια προσπάθεια να καλλιεργήσει κλίμα αναμονής στους εργαζόμενους. Ωστόσο, προανήγγειλε «μαχαίρι» της τάξης του 15% με 20% στις επικουρικές συντάξεις.
  • Τις ίδιες διαβεβαιώσεις περί «κόκκινων γραμμών» στο Ασφαλιστικό μοίραζε η κυβέρνηση όταν διαπραγματευόταν το τρίτο μνημόνιο και τελικά μείωσε τις κύριες συντάξεις μέσω της αύξησης των εισφορών όλων των συνταξιούχων.
  • Περικοπές στις συντάξεις θα φέρει και η δρομολογημένη (από το τρίτο μνημόνιο) κατάργηση του ΕΚΑΣ. 


  • Ούτως ή άλλως, το σχέδιο της κυβέρνησης για ενοποιήσεις Ταμείων θα συμπαρασύρει προς τα κάτω τις συντάξεις, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί από πότε θα ισχύσουν τα νέα μειωμένα ποσοστά αναπλήρωσης.
  • Σε κάθε περίπτωση, το νέο «ασφαλιστικό μοντέλο» θα μειώσει δραματικά όλες τις συντάξεις για τους νέους συνταξιούχους.
  • Το κράτος θα καταβάλει μια «εθνική» σύνταξη στα όρια της φτώχειας, ενώ θα υπάρχει και μια «αναλογική» σύνταξη, ανάλογα με τις εισφορές του ασφαλισμένου και την κατάσταση του Ταμείου.
Την ίδια ώρα, στο τραπέζι βρίσκονται και άλλα αντιλαϊκά σενάρια.
  • Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», η κυβέρνηση επεξεργάζεται «εναλλακτικό» σχέδιο για την επιβολή φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές σε περίπτωση που οι «θεσμοί» απορρίψουν την αύξηση των εισφορών.
Η συγκεκριμένη πρόταση προβλέπει φόρο ένα τοις χιλίοις στις τραπεζικές συναλλαγές άνω των 1.000 ευρώ.

Φόροι που κόβουν την ανάσα: 4,3 δισ. έως την Πρωτοχρονιά
του Θάνου Τσίρου |
28 Δεκ. 15 (07:14) | upd: 28 Δεκ. 15 (09:27)
Τέσσερις εργάσιμες έχουν απομείνει για να αλλάξει η χρονιά και το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να… χορέψει με τα δισεκατομμύρια προκειμένου να εκτελέσει τον κρατικό προϋπολογισμό της φετινής χρονιάς.
Οι δανειστές θα επιστρέψουν στην Αθήνα σε 2-3 εβδομάδες και το πρώτο πράγμα που θα ζητήσουν είναι τα τελικά στοιχεία της εκτέλεσης. Για να μην βρεθεί αντιμέτωπη με μια ακόμη «τρύπα» αλλά και το αίτημα επιβολής ακόμη περισσότερων μέτρων, το οικονομικό επιτελείο ελπίζει ότι μέχρι την Πέμπτη που θα κλείσουν τα… ταμεία θα έχει επιτευχθεί ο στόχος για είσπραξη 4,36 δισ. ευρώ αποκλειστικά από φόρους. Η εκτέλεση του προϋπολογισμού προβλέπει και άλλους εξαιρετικά φιλόδοξους στόχους:
1. Οι επιστροφές φόρων κατά τον τελευταίο μήνα του έτους θα πρέπει να φτάσουν στα 785 εκατ. ευρώ
2. Οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, θα πρέπει να φτάσουν στα 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ (σ.σ όταν στο 11μηνο του έτους ανήλθαν στα 3,37 δις. ευρώ)
3. Τα έσοδα από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων που βρίσκονται στα χέρια των Κεντρικών Τραπεζών, θα πρέπει να ανέλθουν στα 3,7 δισ. ευρώ (σ.σ θεωρητικά οι κεντρικές τράπεζες θα πρέπει να επιστρέψουν αυτά τα κέρδη κάτι όμως που αναμένεται να συμβεί μετά την ολοκλήρωση της 1ης αξιολόγησης).
4. Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού θα πρέπει να εκτοξευτούν στα 9,4 δισ. ευρώ
Τα νούμερα είναι τόσο μεγάλα που δεν πρόκειται να επαληθευτούν ειδικά στο σκέλος των δαπανών. Ούτε οι επιστροφές φόρων ύψους 785 εκατ. ευρώ θα γίνουν μέχρι το τέλος του έτους, ούτε οι δαπάνες θα φτάσουν στα προγραμματισμένα επίπεδα ούτε το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα εκτελεστεί βάσει των αναθεωρημένων στόχων του κρατικού προϋπολογισμού. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα περιμένει τις οικονομικές επιδόσεις του πρώτου διμήνου αλλά και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης προκειμένου να τακτοποιήσει λογιστικά το τρέχον έτος που φεύγει. Αυτό όμως που θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμο για το οικονομικό επιτελείο είναι να μην υπάρχει «τρύπα» στα φορολογικά έσοδα. Τι πρέπει να συμβεί για να γίνει αυτό;
Με τα χρήματα που θα εισπραχθούν στις τέσσερις εργάσιμες, αρχής γενομένης από σήμερα, θα πρέπει να εκπληρωθούν οι ακόλουθοι μηνιαίοι στόχοι. Τα ποσά που ακολουθούν, αφορούν αποκλειστικά σε έσοδα από φόρους και έχουν ως εξής:
  • Τα έσοδα από την άμεση φορολογία θα πρέπει να φτάσουν στα 1,424 δισ. ευρώ. Από αυτά, τα 911 εκατ. ευρώ θα πρέπει να προέλθουν από τον φόρο εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων (460 εκατ. ευρώ για τα φυσικά πρόσωπα και 405 εκατ. ευρώ για τα νομικά πρόσωπα) και τα 224 εκατ. ευρώ από τους φόρους στην περιουσία δηλαδή από τον ΕΝΦΙΑ. Πρακτικά, το μεγάλο στοίχημα έχει να κάνει  με το αν οι επιχειρήσεις θα πληρώσουν και τη δεύτερη δόση των αναδρομικών που τους έχει βεβαιώσει η εφορία εξαιτίας της αύξησης της προκαταβολής φόρου από το 80% στο 100%. Ο στόχος για τον ΕΝΦΙΑ φαίνεται να επιτυγχάνεται καθώς ήδη οι φόροι στην ακίνητη περιουσία έχουν αποφέρει στα κρατικά ταμεία 2,644 δις. ευρώ με τον ετήσιο στόχο να διαμορφώνεται στα 2,868 δις. ευρώ.
  • Από την έμμεση φορολογία πρέπει να εξασφαλιστούν μέσα στον Δεκέμβριο 2,921 δισ. ευρώ. Το ποσό δεν είναι εξασφαλισμένο. Την ώρα που οι έμποροι μιλούν για νέα κάμψη του τζίρου κατά τον Νοέμβριο αλλά και κατά την περίοδο των εορτών, αυτό τον μήνα θα πρέπει να εισπραχθούν 1,03 δις. ευρώ αποκλειστικά από ΦΠΑ (σ.σ από αυτό το ποσό, τα 174 εκατ. ευρώ πρέπει να προέλθουν από τα πετρελαιοειδή και τα 77 εκατ. ευρώ από τα καπνικά προϊόντα). Μέσα στον Δεκέμβριο, εισπράττεται ο ΦΠΑ των επιχειρήσεων που έχουν διπλογραφικά βιβλία για τον μήνα Νοέμβριο. Το σημαντικότερο στοίχημα, είναι βέβαια οι φόροι κατανάλωσης που πρέπει να αποδώσουν 1,849 δισ. ευρώ. Φυσικά, κυριαρχούν τα τέλη κυκλοφορίας.
Μέχρι τον Νοέμβριο, ουσιαστικά δεν είχε πληρώσει κανένας καθώς το υπουργείο συγκέντρωσε έσοδα  128 εκατ. ευρώ με τον ετήσιο στόχο να διαμορφώνεται στα 1,09 δισ. ευρώ. Η διαφορά των 962 εκατ. ευρώ θα πρέπει να καλυφθεί μέσα στις επόμενες ημέρες ενώ ανοικτό είναι το ενδεχόμενο παράτασης (σ.σ τα τέλη κυκλοφορίας, λόγω των αλλαγών που έγιναν στον τρόπο υπολογισμού ανέβηκαν στο Taxis αργότερα από ποτέ). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.