Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Κεφαλονιά - Ιθάκη: Αποκατάσταση των σεισμόπληκτων και αντίσταση στη γενικευμένη επίθεση του κεφαλαίου ‒ Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ: ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ-ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ και πλειστηριασμοί για τα κέρδη των τραπεζών

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, ΙΘΑΚΗΣ
Σύσκεψη στην Έρισσο σήμερα για την αποκατάσταση των σεισμόπληκτων
Τετ, 25/11/2015 - 10:27 - Ενημέρωση: Τετ, 25/11/2015 - 10:27

Σύσκεψη στην Έρισσο σήμερα Τετάρτη 25 Νοέμβρη, στις 5 μ.μ., που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα Φορέων Κεφαλονιάς και το ΕΚΚΙ για την αποκατάσταση των σεισμοπλήκτων και των υποδομών. Η σύσκεψη θα γίνει στο εστιατόριο «Πέτρινο» στα Αντυπάτα Ερισσού. 
Η Επιτροπή Αγώνα Φορέων του Νομού καλώντας τους σεισμόπληκτους κατοίκους της Βόρειας Κεφαλονιάς στην σύσκεψη τονίζει:
«Να σταματήσει η εγκατάλειψη των σεισμόπληκτων στη μοίρα τους, λες και στη Βόρεια Κεφαλονιά δεν έγιναν μεγάλες καταστροφές, λες και δεν υπάρχει έκτακτη ανάγκη. Να διεκδικήσουμε την αποζημίωση των πληγέντων, την άμεση υποστύλωση των διατηρητέων και μια σειρά άλλων υπό κατάρρευση κατοικιών, την αποκατάσταση των σχολείων και των πολιτιστικών μνημείων της περιοχής, μέτρα για τους μικρούς επαγγελματίες και τους φτωχούς αγρότες, τη στελέχωση των κέντρων υγείας και των αγροτικών ιατρείων στην ευρύτερη περιοχή (Σάμη, Πύλαρος, Έρισσος), την κάλυψη σε πόσιμο νερό, την ολοκλήρωση της γέφυρας του «Χάρακα» για να σταματήσει η απομόνωση, την ολοκληρωμένη αντισεισμική θωράκιση και προστασία».
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Χιλιάδες λαϊκές οικογένειες πετιούνται από τα σπίτια τους για την εξασφάλιση των κερδών των τραπεζών
Τρί, 01/12/2015 - 11:20
Τον άμεσο κίνδυνο χιλιάδες λαϊκές οικογένειες να βρεθούν χωρίς σπίτι μετά την απελευθέρωση των πλειστηριασμών που αποφάσισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μαζί με την ΕΕ, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ, ανέδειξε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην οποία επισημαίνονται τα εξής:
«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην Ελλάδα αποφάσισε μαζί με την ΕΕ, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και ψήφισε στη Βουλή την απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για χρέη προς τις τράπεζες και ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία. Αποτελεί δε πρόκληση το γεγονός ότι με τις προϋποθέσεις που τίθενται μειώνεται δραματικά ο αριθμός ακόμα και των εξαθλιωμένων οικογενειών που θα μπορέσουν ενδεχομένως να ξεφύγουν από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.
Να σημειωθεί ότι οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και οι πλειστηριασμοί σπιτιών ήδη εφαρμόζονται για χρέη προς το Δημόσιο, καθώς αποστέλλονται δεκάδες ειδοποιητήρια κατάσχεσης για ποσά ακόμα και μερικών εκατοντάδων ευρώ.
Ουσιαστικά, η συγκυβέρνηση, η ΕΕ και το ΔΝΤ αποφάσισαν να πετάξουν χιλιάδες εργατικές λαϊκές οικογένειες έξω από τα σπίτια τους, βγάζοντάς τα στο σφυρί. Στόχος τους είναι να εξασφαλίσουν κέρδη στις τράπεζες τη στιγμή μάλιστα που αυτές ανακεφαλαιοποιούνται με χρήματα που  καλείται και πάλι να πληρώσει ο ελληνικός λαός, ενώ οι ίδιες οικογένειες ασφυκτιούν από τη μεγάλη ακρίβεια, τους αβάσταχτους φόρους, τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις κλπ.
Δεδομένου ότι η Επιτροπή όλα αυτά τα συναποφάσισε μαζί με την ελληνική κυβέρνηση, τι απαντά για το ξεσπίτωμα χιλιάδων εργατικών λαϊκών οικογενειών που θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την ήδη δραματική κατάστασή τους για να ενισχυθεί η κερδοφορία των τραπεζών;».
Η σύσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγραμματισμού δράσης το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης (ΕΚΚΙ), ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας, αλλά και στην επίθεση που εξαπολύεται σε βάρος του Ασφαλιστικού. 
Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Νοέμβρη το απόγευμα η προγραμματισμένη σύσκεψη του ΕΚΚΙ για τις ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση και την ανάγκη ετοιμότητας και κλιμάκωσης της δράσης των σωματείων και του ταξικού κινήματος συνολικότερα το επόμενο διάστημα στο Νομό, απαντώντας με νέα Απεργία.
Στη σύσκεψη παρεβρέθηκαν εκπρόσωποι από το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς-Ιθάκης, το σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, το σωματείο Οικοδόμων Αργοστολίου,  το σωματείο εργαζομένων στον ΟΤΕ,  την ΕΛΜΕ-ΚΙ,  την Ομάδα Γυναικών Αργοστολίου (μέλος της ΟΓΕ),  την ΠΑΣΕΒΕ, τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Κεφαλονιάς-Ιθάκης και το Σύνδεσμο Υδραυλικών.
Επισημάνθηκε η γενικευμένη επίθεση του κεφαλαίου στα εναπομείναντα ασφαλιστικά δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με τους αγώνες των εργαζομένων τα προηγούμενα χρόνια και η προσπάθεια κατάργησης μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις της εργατικής τάξης, όπως αυτή της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Η Σύσκεψη κατέληξε στο ότι η απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική θα πρέπει να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων, από τα κάτω, μέσα στους χώρους δουλειάς το επόμενο διάστημα με αγώνες που δε θα δώσουν περιθώριο στην κυβέρνηση να διαλύσει την Κοινωνική Ασφάλιση.
Τέλος, προγραμματίστηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ Αργοστολίου την Πέμπτη 26 Νοέμβρη στις 11 το πρωΐ για την κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών.
Στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Κεφαλλονιάς - Ιθάκης σχετικά με τον προγραμματισμό δράσης αναφέρει:
«Στην πλάτη της λαϊκής οικογένειας έρχεται να προστεθεί με τη διαδικασία του "κατεπείγοντος" άλλο ένα σκληρό και άδικο μέτρο που καλείται να πληρώσει για τη "σωτηρία" της πλουτοκρατίας, του μεγάλου κεφαλαίου και των τραπεζιτών: Το νομοσχέδιο που ανοίγει το δρόμο για να κατασχεθούν τα σπίτια των εργατικών - λαϊκών οικογενειών.
Αυτοί που παίρνουν από τον άρρωστο το γιατρό, από το παιδί το δάσκαλο, από τον εργάτη το μισθό, του ζητάνε τώρα να δώσει και το σπίτι του που με στερήσεις μιας ζωής προσπάθησε ν' αποκτήσει για να στεγάσει την οικογένειά του. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βάζει τους δανειολήπτες να διαπραγματευτούν με τον τραπεζίτη - εκκαθαριστή εάν θα έχουν ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους.
Αυτή είναι η πολιτική της ΕΕ, του μεγάλου κεφαλαίου και των υπηρετών τους, αυτός είναι ο δικός τους δρόμος. Ο δικός μας δρόμος είναι ο δρόμος της οργάνωσης στα σωματεία μας, ο δρόμος της ταξικής αλληλεγγύης και αντεπίθεσης.
Ούτε λεπτό χαμένο! Οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα για να μπει φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική που ξεσπιτώνει την εργατική - λαϊκή οικογένεια».
Για το Ασφαλιστικό
Αναφορικά με τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό το ΕΚΚΙ, μεταξύ άλλων, σημειώνει στην ανακοίνωσή του:
«Νέα αντιασφαλιστικά μέτρα επιβλήθηκαν από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την ψήφιση και των άλλων κομμάτων.
Το επόμενο διάστημα έρχονται και άλλα μέτρα με τα οποία θα τελειώσουν το χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, θα οδηγήσουν σε ασφαλιστικό μοντέλο με ταχύτατο προσανατολισμό στις εταιρείες της ιδιωτικής ασφάλισης, με σύνδεση εισφορών - παροχών, ό,τι δηλαδή προβλέπεται στα ευρωενωσιακά ντοκουμέντα και στην "Πράσινη Βίβλο" για τις συντάξεις.
Η μείωση του λεγόμενου μη μισθολογικού κόστους ήταν και είναι απαίτηση του μεγάλου κεφαλαίου, τα προηγούμενα χρόνια για την προστασία των κερδών του και από δω και στο εξής για την ανάκαμψή τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.