Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015

Τσιπρας: Ζωή στη Δραπετσώνα... με το στεφάνι της αστικής τάξηςΓια τις πραγματικές επιδιώξεις της κυβέρνησης σχετικά με την παραλία της Δραπετσώνας και την ευρύτερη περιοχή και τον αντιδραστικό και αντιλαϊκό χαρακτήρα των σχεδίων της διαβάστε αναλυτικά από την Μποτίλια:

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η Δραπετσώνα, ο Χότζας και τα... γεράνια της καπιταλιστικής ανάπλασης 


«ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ»
Κυβερνητική φιέστα για τη λαθροχειρία με τη δήθεν «παραχώρηση στο λαό»
Σάββατο 19/12/2015 - 12:41
Επίσκεψη-φιέστα για να πείσει το λαό της περιοχής Κερατσινίου - Δραπετσώνας, αλλά και γενικότερα ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παραχωρεί στο Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας την περιοχή των πρώην «Λιπασμάτων Δραπετσώνας» πραγματοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Αρχικά είχε συνάντηση με το δήμαρχο Κερατσινίου - Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο κατά την οποία συζήτησε για την «αξιοποίηση του χώρου». Στη συνέχεια, συνοδευόμενος από τους υπουργούς Π. Σκουρλέτη, Θ. Δρίτσα, Δ. Βίτσα και Τρ. Αλεξιάδη, τον δήμαρχο και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε την περιοχή των «Λιπασμάτων».
«Υλοποιούμε τις υποσχέσεις μας απέναντι στις λαϊκές περιοχές του Πειραιά, δίνουμε ανάσα πνοής και θαλάσσιο μέτωπο», δήλωσε ο πρωθυπουργός. «Το πρώτο βήμα έγινε, τώρα είναι η σειρά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία σε συνεργασία με την Περιφέρεια οφείλει να προχωρήσει άμεσα στην ανάπλαση της περιοχής, ώστε σε αυτή να αποκτήσουν πρόσβαση οι πάντες», είπε, επιδιώκοντας έτσι να κρύψει τους σχεδιασμούς των μονοπωλίων σε βάρος συνολικά της περιοχής, όπως αυτοί προωθούνται με τη διαδικασία της παραπέρα ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ.
Ο δήμαρχος από την πλευρά του δήλωσε ικανοποιημένος «για την ευχάριστη είδηση που ήρθε σε μια ταλαιπωρημένη περιοχή», όπως είπε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει ο Αλ. Τσίπρας: «Τώρα θα μπορούμε να λέμε ότι στη Δραπετσώνα έχουμε ζωή».
Η κυβέρνηση εμφανίζει ότι παραδίδει στους κατοίκους ολόκληρη την περιοχή των πρώην «Λιπασμάτων», δηλαδή και τα 640 στρέμματα, όταν το μεγαλύτερο μέρος της έκτασης ανήκει στην Εθνική Τράπεζα, στην εταιρεία «Lafarge ΑΓΕΤ», την «Oil One» του Δ. Μελισσανίδη και άλλες εταιρείες.
Η λαθροχειρία περί δήθεν «παράδοσης της περιοχής» έγινε με διάταξη στο πολυνομοσχέδιο, με τη δέσμη «προαπαιτούμενων» του μνημονίου, το οποίο συζητήθηκε και ψηφίστηκε στις αρχές Νοέμβρη στη Βουλή.

Σύμφωνα με τη διάταξη αυτή, η περιοχή των πρώην «Λιπασμάτων Δραπετσώνας», όπως αναφέρεται, εξαιρείται από τη σύμβαση παραχώρησης του Δημοσίου προς τον ΟΛΠ (υπενθυμίζεται ότι στη σύμβαση καθορίζονται οι περιοχές του λιμανιού του Πειραιά από το Πέραμα έως την Ακτή Ξαβέρη που θα ιδιωτικοποιηθούν). Επίσης ότι αλλάζουν οι χρήσεις γης και
«προτείνονται χρήσεις αναψυχής, καθώς και χώροι αστικού πράσινου, εμπλουτισμένες με εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας, οι οποίες θα εξυπηρετούν κατά κύριο λόγο τόσο τις ανάγκες του εν λόγω δήμου, όσο και τις ανάγκες του Δυτικού Πειραιά» και άλλα τέτοια. Προσθέτει ακόμα ότι «οι χρήσεις θα εξειδικευτούν από την πολεοδομική μελέτη ανάπλασης, η οποία θα εκπονηθεί από το Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας».
Εδώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι στις προτάσεις της Δημοτικής Αρχής Κερατσινίου - Δραπετσώνας (στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ) για την «αξιοποίηση» της περιοχής συμπεριλαμβάνονται και συμπράξεις με ιδιώτες, δηλαδή ιδιωτικοποίηση από το παράθυρο...
Όμως, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αρνήθηκε την τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ, σύμφωνα με την οποία, ολόκληρη αυτή η έκταση των 640 στρεμμάτων, πλην εκείνου του μικρού τμήματος που ανήκει κατά κυριότητα στο Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας, απαλλοτριώνεται από τους ιδιοκτήτες, υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.
Μιλώντας τότε στη Βουλή επί της συγκεκριμένης διάταξης, η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου είχε επισημάνει ότι 
«δεν εξασφαλίζεται αυτό που πραγματικά ζητούν οι κάτοικοι, δηλαδή απαλλοτρίωση από τους ιδιώτες και ανάπλαση με κρατική χρηματοδότηση για να εξυπηρετήσει τα λαϊκά συμφέροντα και να είναι σε όφελος της κοινωνίας».
Όσο η έκταση αυτή παραμένει στα χέρια ιδιωτών, είναι ανοιχτός ο δρόμος για τη ανάπτυξη στην περιοχή αυτή όλων εκείνων των δραστηριοτήτων που αφορούν υποστηρικτικές οικονομικές δραστηριότητες του λιμανιού (ναυτιλιακό cluster), αλλά και δραστηριοτήτων όπως εμπορικά κέντρα, κέντρα διασκέδασης, καζίνα και εστιατόρια, κέντρα συνεδριακού τουρισμού κ.ά. Τα σχέδια αυτά χρονολογούνται από την εποχή που άρχισε η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και έχουν αποτυπωθεί ακόμη και σε μελέτες υπουργείων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.