Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Ν. Σοφιανός: Το μίγμα διαχείρισης από το νέο δίπολο δεν έχει φιλολαϊκή προοπτική – Η διάθεση του λαού για αποδέσμευση από την ΕΕ να εκφραστεί πολιτικά με την ενίσχυση του ΚΚΕ (VIDEO)

Την ανάγκη ο λαός να εκφράσει την αντίθεσή του στην Ευρωπαϊκή Ένωση του κεφαλαίου, στη λυκοσυμμαχία που μακελεύει τους λαούς της Ευρώπης, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στο κανάλι «Kontra».
  • Αυτή η διάθεση της αποδέσμευσης που υπάρχει και καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις πρέπει να εκφραστεί πολιτικά, με την ενίσχυση του ΚΚΕ, πρόσθεσε ο Νίκος Σοφιανός, σημειώνοντας ότι τα μείγματα διαχείρισης που παρουσιάζονται και από τους δύο εκφραστές του νέου δίπολου δεν έχουν φιλολαϊκή προοπτική.
Αναφορικά με τις απολύσεις εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, υπογράμμισε ότι
  • το ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογία ζητώντας οι εργαζόμενοι να μη χάσουν τη δουλειά τους και να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν, όπως τα 340 αφύλακτα σχολεία στο δήμο της Αθήνας που η πλειοψηφία του δήμου επιχειρεί να τα καλύψει με πενταμηνίτες ή ιδιωτικές υπηρεσίες σεκιούριτι, τις οποίες θα πληρώνουν οι γονείς.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.