Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ: Προετοιμάζουν την απεργία στις 9 Απρίλη – ΠΑΜΕ: Καλεί σε συγκέντρωση την 1η Απρίλη, με αφορμή το ΕΚΟΦΙΝ – ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΔΕΔΥ: Εκφυλισμός και άρνηση για απεργία στις 9 Απρίλη – Ο υπονομευτικός ρόλος ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΣΥΡΙΖΑ


 ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ 
Προετοιμάζουν την απεργία στις 9 Απρίλη

Εκεί που είναι μειοψηφία, οι ταξικές δυνάμεις πιέζουν να παρθούν αποφάσεις και να γίνουν συνελεύσεις των εργαζομένων

Την οργάνωση της πανεργατικής απεργίας στις 9 Απρίλη συζητούν και σχεδιάζουν οι Ομοσπονδίες, τα συνδικάτα και τα Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.
Εκεί που είναι μειοψηφία, οι ταξικές δυνάμεις πιέζουν να παρθούν αποφάσεις και να γίνουν συνελεύσεις των εργαζομένων, να συζητηθεί η αναγκαιότητα στην απεργία να νεκρώσουν οι τόποι δουλειάς στον ιδιωτικό τομέα.
Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 10 π.μ. στην Ομόνοια.
Απόφαση για απεργία πήρε η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, η Ομοσπονδία σημειώνει μεταξύ άλλων:
«Τώρα υπάρχει πείρα.
Ο φόβος, οι παραχωρήσεις και οι εκπτώσεις στα δικαιώματά μας τους ανοίγουν την όρεξη, με αποτέλεσμα τις συνεχείς πιέσεις και εκβιασμούς για ατομικές συμβάσεις, για αφαίρεση δικαιωμάτων, αξιοποιώντας το γεγονός ότι είμαστε χωρίς κλαδικές συμβάσεις.
Αυτή την κατάσταση κανένας εργαζόμενος, κανένας τίμιος συνδικαλιστής, κανένα σωματείο, δεν πρέπει και δεν μπορεί να την αποδεχθεί, γιατί εμείς χύνουμε τον ιδρώτα μας, βγαίνει η παραγωγή, και τα πλούτη, και ως αμοιβή έχουμε μισθούς πείνας και εξαθλίωσης.
Ψηλά το κεφάλι, με ταξική ενότητα και αποφασιστικότητα, με αγώνα με τα ταξικά μας σωματεία, την Ομοσπονδία μας, στο δρόμο της συμπόρευσης και της λαϊκής συμμαχίας με τα άλλα λαϊκά στρώματα.
  • Μπορούμε να βάλουμε εμπόδια, να διεκδικήσουμε και να επιβάλουμε το δίκιο μας, ενάντια στην πολιτική που μας θέλει χωρίς δικαιώματα, ανοργάνωτους, εύκολα θύματα στην άγρια εκμετάλλευση.
  • Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, μαζί με τα σωματεία τους, χωρίς καθυστερήσεις να πάρουν την υπόθεση της απεργίας στα χέρια τους, να ξεπεράσουν τους εκβιασμούς, τις απειλές, την τρομοκρατία που ασκεί η εργοδοσία και μαζικά, καθολικά να κατέβουμε στην απεργία.
  • Να γίνει σωστή προετοιμασία με μαζικές διαδικασίες, συγκεντρώσεις και συνελεύσεις. Στις 9 Απρίλη να σιγήσουν όλοι οι χώροι δουλειάς του κλάδου».
Το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση με αφορμή το ΕΚΟΦΙΝ
Την Τρίτη 1η Απρίλη, στις 7 μ.μ., στην Ομόνοια
Με ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία να πάρουν μέρος μαζικά στη συγκέντρωση την Τρίτη 1 Απρίλη, στις 7 μ.μ. στην Ομόνοια.
Σημειώνει μεταξύ άλλων:
«Έρχονται να συζητήσουν για την ενιαία επίθεση του κεφαλαίου απέναντι στους εργαζόμενους, να μονιμοποιήσουν και να πολλαπλασιάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα για την ανάκαμψη του κεφαλαίου.
  • Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των ευρωπαϊκών μονοπωλίων φέρνει νέα βάρβαρα μέτρα για τους λαούς της Ευρώπης είτε έχουν μνημόνιο είτε όχι.
  • Το χτύπημα των εργασιακών σχέσεων σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ αποτελεί το βασικό πυλώνα της αντιλαϊκής πολιτικής για το επόμενο διάστημα.
  • Το γκρέμισμα των συλλογικών συμβάσεων και των μισθών στην Ευρώπη,
  • Η μεγαλύτερη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις με πληθώρα προγραμμάτων κακοπληρωμένης απασχόλησης μικρής διάρκειας με πρόσχημα τη νεανική ανεργία,
  • Το χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων είναι ο κεντρικός πυρήνας των μέτρων σε κάθε χώρα.
Οι δυνάμεις που ακόμα και σήμερα παραμυθιάζουν τους λαούς για το χαρακτήρα της ΕΕ βρίσκονται κόντρα στα λαϊκά συμφέροντα. 
Όσο μύθος είναι πως μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαπραγμάτευση εντός της ΕΕ, άλλο τόσο ψέμα είναι πως η ΕΕ μπορεί να γίνει των λαών και ο καπιταλισμός να γίνει ανθρώπινος.
Φιλολαϊκή διέξοδος μπορεί να δοθεί μόνο με το δυνάμωμα της πάλης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην ΕΕ και τη στρατηγική του κεφαλαίου σε κάθε χώρα».
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΔΕΔΥ
Εκφυλισμός και άρνηση για απεργία στις 9 Απρίλη
Τον υπονομευτικό ρόλο όλων των άλλων δυνάμεων κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ

Τα στοιχεία του εκφυλισμού κυριάρχησαν και χτες στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, με ευθύνη συνολικά της πλειοψηφίας. Στη συνεδρίαση έγινε συζήτηση για τις εξελίξεις στο Δημόσιο.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πρότειναν να κηρύξει η ΑΔΕΔΥ απεργία στις 9 Απρίλη, μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, επισημαίνοντας ότι η νέα συμφωνία κυβέρνησης - τρόικας οριοθετεί το περιεχόμενο της αντιλαϊκής επίθεσης που συνεχίζεται.
Με δεδομένο ότι απαιτείται οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να συγκροτήσουν ενιαίο μέτωπο πάλης, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ απευθύνονται στα πρωτοβάθμια σωματεία και καλούν με μαζικές Γενικές Συνελεύσεις να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής σε μια σειρά δράσεις, με κορύφωση τη γενική απεργία στις 9 Απρίλη.
Προηγουμένως, να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που οργανώνουν συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα
  • στις 27 Μάρτη, για τη διεκδίκηση μέτρων ουσιαστικής προστασίας των ανέργων και
  • την 1η Απρίλη στη διαδήλωση του ΠΑΜΕ, με αφορμή τη συνεδρίαση του ΕΚΟΦΙΝ στην Αθήνα.
ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ
Πήρε θέση για 4ωρη στάση εργασίας τη μέρα της γενικής απεργίας (!) και η «Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή» (προέλευσης ΠΑΣΟΚ) αποχώρησε από την αρχή σχεδόν της συνεδρίασης.
Προηγουμένως, κράτησε αδιάφορη στάση στην πρόταση για γενική απεργία και αναπαρήγαγε από την ανάποδη ό,τι ισχυρίζονται ήδη οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στη ΓΣΕΕ.
Οτι, δηλαδή, όταν «εμείς κάναμε απεργίες για τους απολυμένους, στον ιδιωτικό τομέα δεν κάνανε τίποτα», καλλιεργώντας έτσι τη διαίρεση των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Η ΠΑΣΚ, όπως και η ΔΑΚΕ, αρκέστηκε σε διαπιστώσεις συγκαλύπτοντας τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων.
«Παρεμβάσεις» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.ά.)
Αντιτάχθηκαν ξεκάθαρα στη γενική απεργία.
Ισχυρίστηκαν ότι η γενική απεργία υπονομεύει και αποκλιμακώνει τον αγώνα (!) και επανέλαβαν τη χιλιοειπωμένη πρότασή τους περί απεργίας διαρκείας με πενθήμερες επαναλαμβανόμενες σε όλο το δημόσιο τομέα.
Αρχικά παρακώλυαν τη συνεδρίαση και αποχώρησαν πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία, με στόχο να μη ληφθεί απόφαση για γενική απεργία.
«Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΣΥΡΙΖΑ)
Αν και τάχθηκε υπέρ της απεργίας, δεν έκανε τίποτα για να μπει το θέμα σε ψηφοφορία και αποχώρησε και αυτή.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ανέδειξαν και τη στάση που κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, όπου όχι μόνο δε στήριξε την τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ, για να γυρίσουν στις δουλειές τους όλοι οι εργαζόμενοι που είναι σε διαθεσιμότητα, αλλά δεν βρήκε να πει ούτε μια λέξη γι' αυτή.
Προσπαθώντας να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του, ο Γ. Καλομοίρης είπε ότι στο Γενικό Συμβούλιο βρίσκεται ως «Αυτόνομη Παρέμβαση» και όχι ως ΣΥΡΙΖΑ και δεν απαντά για λογαριασμό του!
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ μετά και τις μεθοδεύσεις των «Παρεμβάσεων» και της «Αυτόνομης Παρέμβασης» αποχώρησαν από τη διαδικασία.  
Κατήγγειλαν τον εκφυλισμό στον οποίο οδήγησαν τη συνεδρίαση αυτές οι δυνάμεις, οι οποίες επιβεβαίωσαν με τη στάση τους ότι και στον ιδιωτικό τομέα θα παίξουν ρόλο υπονομευτικό στην απεργία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.