Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Η Ρωσία προχωρά στην ένωση με την Κριμαία παρά τις κυρώσεις ΗΠΑ-ΕΕ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε χθες Δευτέρα διάταγμα με το οποίο αναγνωρίζει την περιοχή της Κριμαίας ως ανεξάρτητο κράτος, ενώ παράλληλα ενέκρινε σχέδιο συνθήκης που εντάσσει την Κριμαία στη ρωσική επικράτεια.
Σε έγγραφο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου, ο Ρώσος πρόεδρος ζητεί από τη ρωσική κυβέρνηση και το κοινοβούλιο να εγκρίνουν τη σχετική συνθήκη, την οποία και προτίθεται να υπογράψει με τον ηγέτη της Κριμαίας.
Πρόκειται για την πρώτη αναγκαία -κατά το Σύνταγμα- ενέργεια για την ενσωμάτωση της κριμαϊκής χερσονήσου στη ρωσική επικράτεια.
Ο Ρώσος πρόεδρος ενημέρωσε τα δύο σώματα του ρωσικού κοινοβουλίου, τη Δούμα και το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, καθώς και τη ρωσική κυβέρνηση, όπως επιτάσσει το Ρωσικό Σύνταγμα, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.
Να μην αναγνωριστεί η «Δημοκρατία της Κριμαίας» ζητά η Ουκρανία

ΗΠΑ και ΕΕ έχουν ήδη ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσουν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, ενώ το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να μην αναγνωρίσει τη «Δημοκρατία της Κριμαίας».
  • «Δεδομένου του γεγονότος ότι η ανεξαρτησία της Κριμαίας ανακηρύχθηκε από ένα παράνομο όργανο έπειτα από ένα αντισυνταγματικό δημοψήφισμα, η διεξαγωγή του οποίου παραβίασε χονδροειδώς τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές (...) το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας απευθύνει επιμόνως σε όλα τα μέλη της διεθνούς κοινότητας το αίτημα να απόσχουν από την αναγνώριση στο διεθνές επίπεδο της “Δημοκρατίας της Κριμαίας”», αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Ταυτόχρονα, η φιλοναζιστική ηγεσία, που ανήλθε στην εξουσία της Ουκρανίας με τη στήριξη των ιμπεριαλιστών της Δύσης, έχει επιδοθεί σε μία προσπάθεια να «καθησυχάσει» την κοινή γνώμη στο εσωτερικό, αλλά και διεθνώς, για τις διώξεις σε βάρος μειονοτήτων, αλλά και για τα πολεμικά της σχέδια εναντίον της Ρωσίας.

Σε αυτό το πλαίσιο ο επικεφαλής της νέας εξουσίας στη χώρα Αρσένι Γιατσενιούκ δήλωσε πως «η Ουκρανία δεν θα επιδιώξει την ένταξή της στο ΝΑΤΟ», μία δήλωση που, σύμφωνα με το «Ρόιτερς», αποσκοπεί να καθησυχάσει τους ρωσόφωνους πολίτες της χώρας.
Ο ίδιος είπε ότι οι αρχές είναι αποφασισμένες να αφοπλίσουν όλες τις ένοπλες οργανώσεις στη χώρα, ανεξάρτητα από τους στόχους τους, ύστερα από τις ένοπλες συγκρούσεις στο Κίεβο νωρίτερα αυτό το χρόνο και τις πρόσφατες ταραχές στις ανατολικές πόλεις.
Θυμηδία στη Ρωσία για τις «κυρώσεις» της Δύσης 

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε το σχέδιο για την ένωση (φωτό: ΑΡ)
Την ίδια ώρα οι ιμπεριαλιστές της Δύσης προσπαθούν να συμφωνήσουν σε μία κοινή στάση στο θέμα των κυρώσεων, ωστόσο μέχρι στιγμής οι αποφάσεις τους δημιουργούν μάλλον θυμηδία -παρά πονοκέφαλο- στη Ρωσία.
Χθες οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συμφώνησαν σε κυρώσεις-«χάδι» σε βάρος των 21 αξιωματούχων της Κριμαίας και της Ρωσίας.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει 3 ανώτατους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τον πρωθυπουργό της Κριμαίας, τον πρόεδρο της επιτροπής της ρωσικής Δούμας για την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών (ΚΑΚ) και άλλους αξιωματούχους.

Τα πρόσωπα αυτά είναι πλέον αντιμέτωπα με την απαγόρευση έκδοσης θεωρήσεων διαβατηρίου και τη δέσμευση τυχόν περιουσιακών στοιχείων τους στην Ευρώπη.
Πάντως οι Ρώσοι βουλευτές απάντησαν σήμερα με σαρκασμό στις δυτικές κυρώσεις, καλώντας τις ΗΠΑ και την ΕΕ να επιβάλουν τις ίδιες κυρώσεις και σε εκατοντάδες άλλα μέλη του κοινοβουλίου.
Σε δήλωση που υιοθετήθηκε ομόφωνα από τη Δούμα αναφέρεται:
  • «Προτείνουμε στον κ. Ομπάμα και στους... Ευρωγραφειοκράτες να περιλάβουν όλους τους βουλευτές της Δούμας που ψήφισαν υπέρ αυτής της απόφασης στον κατάλογο των Ρώσων πολιτών που έχουν στόχο οι κυρώσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ».
Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς επιβεβαίωσε αντιθέτως τη ματαίωση της επίσκεψης του ιδίου και του υπουργού Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν στη Μόσχα, όπου θα είχαν συνάντηση με τους Ρώσους ομολόγους τους, ωστόσο τόνισε ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας παραμένει προσκεκλημένος στις εκδηλώσεις για την 70ή επέτειο της απόβασης των συμμαχικών δυνάμεων στις 6 Ιούνη στη Γαλλία.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.