Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Νίκος Σοφιανός: Στους υποψήφιους της συγκυβέρνησης, στους νέους διαχειριστές του ΣΥΡΙΖΑ της κωλοτούμπας, στον υπόδικο για κακουργηματικές πράξεις ναζιστή της ΧΑ, απαντάμε με την αγωνιστική συνέπεια λόγων και έργων, την ανιδιοτέλεια, τις καθαρές κουβέντες για το ποια είναι η διέξοδος της χώρας

 Συνέντευξη του Νίκου Σοφιανού στην εφημερίδα «Free Sunday»

Συνέντευξη του Νίκου Σοφιανού υποψήφιου δήμαρχου Αθήνας  με τη «Λαϊκη Συσπείρωση» & μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην εφημερίδα "FreeSunday" & το δημοσιογράφο Δημήτρη Χρυσικόπουλο.
Παρατίθεται η συνέντευξη:
Κατ’ αρχάς, θα ήθελα να μου πείτε ποιο θεωρείτε ότι είναι το διακύβευμα των φετινών αυτοδιοικητικών εκλογών και ποιοι οι στόχοι του ΚΚΕ για τις εκλογές αυτές…
«Η αγανάκτηση και η οργή μπορούν, αν συναντηθούν με την πρόταση του ΚΚΕ, να δημιουργήσουν ρωγμή σε ένα πολιτικό σύστημα που - εκτός του ΚΚΕ - λέει στο λαό μας: «Εδώ θα μείνεις, μέσα στην ΕΕ, με την οικονομία της αγοράς κυρίαρχη, με τις διεθνείς δεσμεύσεις δεδομένες».
Σε δήμους και περιφέρειες υπάρχουν υποψήφιοι αυτού του πολιτικού συστήματος που έβαλαν «πλάτη» να περάσει η λαίλαπα που λέγεται μνημόνιο ΕΕ - κυβέρνησης. Στόχος για το ΚΚΕ ο λαός και με την ψήφο του να δημιουργήσει άλλα δεδομένα για το δικό του αγώνα, με ισχυρό ΚΚΕ και στις τρεις κάλπες».
Όσον αφορά στο δήμο Αθηναίων, όπου είστε υποψήφιος δήμαρχος, ποια θεωρείτε ότι είναι η κατάσταση που επικρατεί μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια μνημονιακής πολιτικής λιτότητας;
«Συρρίκνωση υπηρεσιών, ιδιωτικοποίηση των δημοτικών λειτουργιών, αλισβερίσι με ΜΚΟ, εγκατάλειψη δομών, επιβάρυνση στην αποκομιδή σκουπιδιών - ηλεκτροφωτισμό - πράσινο - οδοποιία. Κάθε χρόνο ο λαός πλήρωνε γύρω στα 300 εκ. ευρώ στο Δήμο. Το μοντέλο του Δήμου - επιχείρηση, που πληρώνεις για όλα, υπηρέτησε πιστά ο Δήμαρχος της συγκυβέρνησης, έχοντας τη στήριξη και των άλλων παρατάξεων σε κρίσιμα θέματα».
Ποια θεωρείτε ότι είναι τα σημαντικότερα προβλήματα του δήμου Αθηναίων και ποιες οι προτάσεις σας για την επίλυσή τους;
«Βάζουμε φραγμό στη φορομπηξία δίνοντας ανάσα στη λαϊκή οικογένεια και τους χιλιάδες καταστηματάρχες τη πόλης.
  • Μείωση τελών κατοικίας και επαγγελματικής στέγης στο 40%.
  • Αναπροσαρμογή τελών - προστίμων - φόρων, για να πληρώσουν οι μεγάλες επιχειρήσεις - όμιλοι - τράπεζες κλπ.
  • Να πληρώσει η «νύχτα» και οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων και όχι τα χιλιάδες καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εναντίον των οποίων έχει εξαπολύσει ανελέητο κυνηγητό η σημερινή δημοτική αρχή.
  • Να μπει φρένο στην ιδιωτικοποίηση λειτουργιών. Στήριξη των εργαζομένων του Δήμου. Διοχέτευση όλων των πόρων στις κοινωνικές δομές, διώχνοντας τις ΜΚΟ από το ρόλο του μεσάζοντα επί πληρωμή.
  • Απαίτηση για την εκτέλεση εκατοντάδων αποφάσεων απαλλοτριώσεων για χώρους πρασίνου - αθλητισμού - παιδικών σταθμών - σχολείων. 
  • Πάγωμα της αλλαγής συντελεστών δόμησης στους χώρους αναπλάσεων, αποτρέποντας την παραπέρα τσιμεντοποίηση. Αλλαγή του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου που προβλέπει το 1/3 των εργαζομένων σε αυτόν να είναι συμβασιούχοι.
  • Να στηριχθούν οι εργαζόμενοι στους αγώνες τους, οι επαγγελματίες στη δουλειά τους, ενάντια στις "λευκές νύχτες" που κρύβουν την αγωνία επιβίωσης, γιατί δεν έχουν να πληρώσουν τον ΟΑΕΕ ή τα πρόστιμα στους μικρούς για την επιγραφή ή τα σταντς, τη στιγμή που παραχωρούν στο κεφάλαιο ακόμα και τον Εθνικό κήπο για να κάνει γκαλερί η ΜΚΟ του Δασκαλόπουλου των βιομηχάνων.
  • Να διευρυνθεί το δίκτυο των παιδικών σταθμών, αξιοποιώντας την περιουσία των ιδρυμάτων. Να μάθουν οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι για τις δυνατότητες που υπάρχουν, καλύπτοντας τις κενές θέσεις στους σταθμούς και στα αιτήματα για τις παιδικές κατασκηνώσεις. 
  • Να βάλουμε φραγμό στην πολιτική, που στηρίζει ο δήμος και όλες οι άλλες παρατάξεις στη διαχείριση των ναρκωτικών, με τα προγράμματα μεθαδόνης στα νοσοκομεία. Στηρίζοντας την πρόληψη και τα στεγνά προγράμματα».
Στις δημοσκοπήσεις που έχουν δει ως σήμερα το φως της δημοσιότητας ο νυν δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, εμφανίζεται να προηγείται ξεκάθαρα έναντι των αντιπάλων του. Πού αποδίδετε εσείς αυτήν την εικόνα;
«Η στήριξη των συγκροτημάτων του Τύπου δημιουργεί εντυπώσεις και προδιαθέτει. Αυτό που ενισχύει το νυν Δήμαρχο είναι ότι οι υπόλοιποι  υποψήφιοι τον αντιπολιτεύονται, υποστηρίζοντας ένα μοντέλο που ο ίδιος υπηρέτησε καλά. Ο Δήμος που στηρίζεται στη φορολεηλασία των πολλών και στηρίζει το ευρωενωσιακό μοντέλο βρήκε αξιόπιστο εκπρόσωπο στο πρόσωπο του κ. Καμίνη».
Παρά το γεγονός ότι η Πολιτεία έχει ξεκάθαρα στραφεί κατά της Χρυσής Αυγής, αποκαλύπτοντας εντυπωσιακές λεπτομέρειες για τη δράση της, στις έως τώρα δημοσκοπήσεις ο υποψήφιος του κόμματος αυτού, Ηλίας Κασιδιάρης, δείχνει να λαμβάνει αξιοσημείωτο ποσοστό. Πώς το εξηγείτε;
«Ο υπόδικος Ναζί διαφημιζόταν για μήνες σαν φαβορί για το β’ γύρο. Μας καλούσαν να βάλουμε όλοι μαζί φραγμό στον Κασιδιάρη «ξεπλένοντας» στην ουσία τη συγκυβέρνηση. Η απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης γίνεται αποκαλύπτοντας το ρόλο που παίζουν σαν νταβατζήδες εργοδοτών - εφοπλιστών, ως υπηρέτες του συστήματος που στο παρελθόν έθρεψε και τα ινδάλματά τους: Χίτλερ - Μεταξά - γερμανοτσολιάδες - χουντικούς».
Πριν από λίγες ημέρες ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, παρουσίασε πρόγραμμα πέντε αξόνων για το δήμο. Το είδατε; Κι αν ναι, ποια είναι η άποψή σας;
«Έκθεση ιδεών με διγλωσσία, άγνοια και έπαρση. Γενικολογίες που δεν έχουν σχέση με την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Δήμος.
  • Διγλωσσία, όταν λένε ότι δεν συζητάνε - λόγω μνημονίων - για τους κρατικούς πόρους που δεν αποδίδονται, αποδεχόμενοι τις περικοπές.
  • Άγνοια, όταν ζητάνε 500 υπογραφές κατοίκων για να συζητούνται θέματα στο Δημοτικό συμβούλιο, όταν σήμερα απαιτούνται μόνο 30.
  • Έπαρση, όταν λένε ότι ήταν η μοναδική αντιπολίτευση στον Καμίνη με το 5,8% που είχαν ως πέμπτη δύναμη στο δημοτικό συμβούλιο».
Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χαρακτηρίσει ως άτυπο δημοψήφισμα τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές. Συμφωνείτε με αυτή την προσέγγιση;
«Αυτό είπαν στην αρχή, μετά το μάζεψαν και δήλωσαν ότι το μήνυμα είναι στις ευρωεκλογές. Ακόμα και στο ποιο είναι το μήνυμα των εκλογών η πολιτική της κωλοτούμπας είναι κυρίαρχη».
Πώς σχολιάζετε την απόφαση της κυβέρνησης να διεξαχθούν ταυτόχρονα ο β’ γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών και οι ευρωεκλογές;
«Σκοπιμότητα αποφυγής της καταδίκης της πολιτικής της.
  • Η λαϊκή αντίθεση στην ΕΕ πρέπει να εκφραστεί μαζικά στις 25/5 με ψήφο στο μόνο Κόμμα που μπορεί να την εκφράσει πολιτικά, το μόνο Κόμμα που είπε την αλήθεια για αυτό το αντιλαϊκό αντιδραστικό οικοδόμημα και σήμερα τον καλεί σε αγώνα για να απαλλαγούμε μια και καλή από τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων».
Ποια απάντηση θα θέλατε να δώσετε σε ερώτηση που δεν σας υπέβαλα;
«Απέναντι στους υποψήφιους δημάρχους της συγκυβέρνησης, στους νέους διαχειριστές του ΣΥΡΙΖΑ της κωλοτούμπας, στον υπόδικο για κακουργηματικές πράξεις ναζιστή της ΧΑ, απαντάμε με την αγωνιστική συνέπεια λόγων και έργων, την ανιδιοτέλεια, τις καθαρές κουβέντες για το ποια είναι η διέξοδος στη χώρα, για το τι μπορούμε να κάνουμε στο Δήμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.