Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΚΚΕ για το γάλα: Μειωμένη τιμή πρώτης ύλης, εισαγωγή φθηνού γάλακτος, μείωση στην αμοιβή εργασίας, ακόμα μεγαλύτερα κέρδη για τον γαλακτοβιομήχανο

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τις εξελίξεις σχετικά με το γάλα
Σε ανακοίνωσή του για τις εξελίξεις σχετικά με το γάλα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
«Η εξελισσόμενη αντιπαράθεση για το γάλα κρύβει την ουσία του προβλήματος, ότι δηλαδή τα μέτρα του ΟΟΣΑ και οι κανονισμοί της ΕΕ, προσδιορίζουν την ημερομηνία λήξης ενός προϊόντος, σύμφωνα με τα συμφέροντα των κερδών των μονοπωλίων της γαλακτοβιομηχανίας και όχι τη λαϊκή ανάγκη για φτηνό και ποιοτικό γάλα.
Γι’ αυτό η πρότασή τους για γάλα πολύ μεγαλύτερης των πέντε ημερών διάρκειας, απαξιώνει την ποιότητά του, συρρικνώνει και χτυπάει την εγχώρια γαλακτοπαραγωγή, ενισχύει τις εισαγωγές και την αύξηση της ανεργίας. Θύματα η ποιότητα διατροφής της λαϊκής οικογένειας και ο κλάδος αγελαδοτροφίας γαλακτοπαραγωγής, που ήδη η χώρα είναι ελλειμματική λόγω περιορισμών από την ΕΕ.
Είναι ψέμα ότι με τα μέτρα του ΟΟΣΑ θα μειωθεί η τιμή στο γάλα για τη λαϊκή οικογένεια. Άλλωστε το γάλα υψηλής παστερίωσης με πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ημερών είναι ακριβότερο. Αυτό που θα γίνει είναι να μειωθεί η τιμή της πρώτης ύλης, με την εισαγωγή φθηνού γάλακτος, που μαζί με τη μείωση στην αμοιβή εργασίας, θα εξασφαλίζει στον γαλακτοβιομήχανο ακόμα μεγαλύτερα κέρδη.
Αυτή είναι η πολιτική της ΕΕ, κυβερνήσεων και κομμάτων του ευρωμονόδρομου, που πρέπει να ανατραπεί, για να μπορέσει ο λαός, με τη δική του εξουσία, να αξιοποιήσει και να αναπτύξει τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, εξασφαλίζοντας ποιοτικά, ασφαλή και φτηνά τρόφιμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.