Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ: Παραγγελιά από τα Μονοπώλια και τις Τράπεζες – ΚΚΕ: Ενσωματώνεται η πολιτική της ΕΕ – Μαύρο γάλα για τον λαό (ΙΙ)


Μέτρα-«παραγγελία» για την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων
Σύμφωνα με τις διατάξεις του προσχεδίου που παρουσίασε χτες βράδυ ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης, η «άρση εμποδίων στον ανταγωνισμό» αφορά σε τέσσερις βασικούς τομείς: Επεξεργασία τροφίμων, λιανεμπόριο, τουρισμός και οικοδομικά υλικά.
Σε αυτό το πλαίσιο:
1. Προωθείται - «πιλοτικά» όπως αναφέρεται - η πλήρης κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας στα εμπορικά καταστήματα.


Συγκεκριμένα, ορίζονται τουλάχιστον τρεις τουριστικές περιοχές, όπου επιτρέπεται «πιλοτικά η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους», χωρίς καν να απαιτείται απόφαση του αντιπεριφερειάρχη.
2. Η διάθεση προϊόντων αρτοποιίας επιτρέπεται από όλα ανεξαιρέτως τα καταστήματα τροφίμων και ποτών. Η πώλησή τους θα γίνεται μόνο με το ζύγι και όχι όπως τώρα με προκαθορισμένο βάρος.
3. Καταργείται η ισχύουσα διαδικασία γνωστοποίησης της χημικής σύνθεσης των απορρυπαντικών στο Γενικό Χημείο του Κράτους (αντικαθίσταται από μία... αποστολή e-mail!), σε μια εξέλιξη που ανοίγει το δρόμο γα την πώληση υποβαθμισμένων εμπορευμάτων, επικίνδυνων γα τη δημόσια υγεία.
4. Θα επιτρέπεται στα τουριστικά γραφεία και στις επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων η εκμίσθωση «επιβατηγών ιδιωτικής χρήσης» για διάρκεια 6 ωρών αντί για 12 ώρες, που ισχύει σήμερα. Θα επιτρέπεται η ενοικίαση ταξί και για τις εταιρείες επιπλωμένων επαύλεων και κατοικιών καθώς και από άλλες κατηγορίες του τουριστικού κλάδου.
5. Περαιτέρω «απελευθερώσεις» προβλέπονται και σε ό,τι αφορά τα ΙΧ φορτηγά οχήματα. Σε αυτό το πλαίσιο καταργούνται οι περιορισμοί σε ό,τι αφορά τον αριθμό των αδειών και για τα μικρά φορτηγά με μεικτό βάρος κάτω από 4 τόνους.
6. Επί της ουσίας καταργείται η «ενιαία τιμή βιβλίου», καθώς διατηρείται μόνο για την πρώτη έκδοση των λογοτεχνικών βιβλίων και με χρονικό ορίζοντα 2 χρόνων.
7. Καταργούνται περιορισμοί για ίδρυση ξενοδοχείων, κέντρων αθλητικού και προπονητικού τουρισμού, κέντρων θαλασσοθεραπείας, συνεδριακών κέντρων, χιονοδρομικών κέντρων (π.χ. χιλιομετρικές αποστάσεις, δυναμικότητα κλινών, κ.ά.).
8. Καταργούνται οι περιορισμοί σχετικά με τα κατώτατα και ανώτατα όρια της έκτασης στα λατομεία μαρμάρου.
9. Μεταφέρονται στο ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου στη συνέχεια να ιδιωτικοποιηθούν εκτάσεις 950.000 τ.μ. στην Ηλεία και επίσης 615.000 τ.μ. στο Πόρτο Χέλι.



ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Το πολυνομοσχέδιο ενσωματώνει την πολιτική της ΕΕ

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Σε σχόλιό του, για το πολυνομοσχέδιο και τις δηλώσεις του Αντ. Σαμαρά, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης κλιμακώνει την επίθεση σε βάρος των εργαζομένων, των ασφαλιστικών ταμείων και των μικρών επαγγελματιών, προκειμένου να στηριχτούν η ανάκαμψη και η κερδοφορία του κεφαλαίου.
Οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου ενσωματώνουν την πολιτική της ΕΕ, που θα συνεχιστεί με ή χωρίς μνημόνια.
Αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική υλοποιεί η συγκυβέρνηση και δεν αμφισβητεί ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από τα συνεχή διαπιστευτήρια που δίνει στον ευρωμονόδρομο.
Τώρα χρειάζεται μαζική καταδίκη των κομμάτων της ΕΕ, λαϊκή συμμαχία, για να απαλλαγούμε από τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων».
 
Φορολογικές διατάξεις
1. Στο πολυνομοσχέδιο ενσωματώθηκε ρύθμιση με την οποία οι ποινές για κάθε παράβαση μειώνονται στα 250 ευρώ (από 1.000 ευρώ) για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικά βιβλία (πρώην Β' κατηγορίας).
2. Εξαιρούνται από τον ειδικό φόρο ακινήτων 15% που επιβάλλεται στις εξωχώριες εταιρείες (οφσόρ) οι ΑΕ με ανώνυμες μετοχές, εφόσον το σύνολο των μετοχών τους καταλήγει σε εταιρείες, οι μετοχές των οποίων είναι εισηγμένες σε οργανωμένη χρηματιστηριακή αγορά. Η ρύθμιση δείχνει να «φωτογραφίζει» τα συμφέροντα των τραπεζών στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης.
3. Επισπεύδονται οι διαδικασίες κατασχέσεων καταθέσεων σε βάρος οφειλετών του Δημοσίου. Προβλέπεται ότι οι τράπεζες οφείλουν να γνωστοποιούν στο υπουργείο Οικονομικών την ύπαρξη υπολοίπων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών εντός 8 ημερών από τη λήψη των κατασχετηρίων.
4. Το ακατάσχετο ακινήτων και κινητών στα χέρια του οφειλέτη για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία διαμορφώνεται στα 500 ευρώ και για τους μισθούς και τις συντάξεις στα 1.500 ευρώ το μήνα.
5. Απαλλάσσονται από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) μόνο για τα έτη 2014 και 2015 τα ακίνητα της Κεφαλονιάς και των Νομών Φθιώτιδας και Φωκίδας τα οποία έχουν αποδεδειγμένα υποστεί ζημιές από τους σεισμούς του Ιανουαρίου 2014 και Αυγούστου 2013 αντίστοιχα.
6. Απαλλάσσονται από την υποχρέωση πληρωμής τελών κυκλοφορίας τα οχήματα για τα οποία έχουν κατατεθεί πινακίδες και πρόκειται να διαγραφούν από το μητρώο του υπουργείου Μεταφορών και να εξαχθούν.
7. Μόλις στα 450 εκατ. ευρώ διαμορφώνεται το ποσό που θα μοιραστεί από το «πρωτογενές πλεόνασμα» του κρατικού προϋπολογισμού. Τα ειδικά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για την κατανομή του ποσού θα καθορισθούν με υπουργικές αποφάσεις το επόμενο διάστημα.
Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών
Α. Οι ιδιώτες μέτοχοι έχουν τον πρώτο λόγο στις αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων, ενώ το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) θα συνδράμει μόνο στην περίπτωση που δεν καταφέρουν να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα κεφάλαια.

Στην πραγματικότητα ενσωματώνεται η Οδηγία της ΕΕ γύρω από τον τρόπο διάσωσης των τραπεζών με «ίδια μέσα» (bail in).

Ρητά αναφέρεται ότι το ΤΧΣ μπορεί να μειώνει τη συμμετοχή στα πιστωτικά ιδρύματα είτε με παραίτηση από τις αυξήσεις κεφαλαίου είτε μέσω πώλησης των μετοχών που κατέχει σε ιδιώτες επενδυτές.
Β. Διευκολύνσεις παρέχονται στους παλαιούς μετόχους προκειμένου να ανακτήσουν τις μετοχές που περιήλθαν στο ΤΧΣ, ενώ η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών μίας τράπεζας στους ιδιώτες μπορεί να είναι χαμηλότερη αυτή της προηγούμενης ανακεφαλαιοποίησης, ρύθμιση που φαίνεται ότι διασφαλίζει τα συμφέροντα των τραπεζιτών της Γιούρομπανκ.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 27/3/2014


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.