Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Κεφαλονιά-σεισμός: Μάθε παιδί μου γράμματα στα φροντιστήρια και στα ιδιωτικά – Η ηθική του ΣΥΡΙΖΑ βγάζει τη λάντζα για την κυβέρνηση – Νέες κινητοποιήσεις, στο Αργοστόλι και στην Αθήνα, κατά της προώθησης του "νέου σχολείου"

Εμπαίζουν τους μαθητές

Για εξαπάτηση των μαθητών της Κεφαλονιάς καταγγέλλει τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σ. Σπύρου, η «Λαϊκή Συσπείρωση».
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι ο περιφερειάρχης «έσπευσε να θέσει στον υπουργό Παιδείας "αίτημα" να δοθούν πανελλαδικές εξετάσεις στη Γ΄ Λυκείου και να λειτουργήσει το σύστημα του νέου σχολείου, με την τράπεζα θεμάτων στην Α΄ Λυκείου».
Την ίδια ώρα πολλοί σεισμόπληκτοι μαθητές είναι άστεγοι, ενώ αδυνατούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα και έχουν χάσει τα μαθήματα ενός μήνα.
Συνεχίζοντας υπογραμμίζει πως αποκαλύπτεται απόλυτα και προκλητικά ότι η περιφερειακή αρχή (ΝΔ - ΑΝΕΛ) στο σύνολό της εξαπάτησε τους μαθητές της Κεφαλονιάς.
  • «Παρά τα όσα η ίδια διέρρεε περί απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για ποσόστωση σε όλους τους μαθητές, ζήτησε ειδική κατηγορία μόνο για τη Γ΄ Λυκείου του Ληξουρίου χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις (!!!), ενώ "ποίησε την νήσσα" για τους εξεταζόμενους πανελλαδικά από τράπεζα θεμάτων μαθητές της Α΄ Λυκείου και δεν ζήτησε απολύτως τίποτα!!! Μέρος της παραπάνω άθλιας μεθόδευσης αποτέλεσε και ο αντιπεριφερειάρχης Σ. Κουρής που δημοσιοποιούσε (ως προπέτασμα καπνού) την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του 2ου Λυκείου (!!!) για μοριοδότηση 10% επί της βαθμολογίας, καθώς και οι άλλοι σύμβουλοι της συμπολίτευσης στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη που ψήφισαν την απαράδεκτη λαπόφαση του Π. Συμβουλίου (αλήθεια, γιατί δεν δημοσιοποιείται;) και έδωσαν άλλοθι στην κυβέρνηση και στον Σ. Σπύρου (σ.σ. Περιφερειάρχης, βλέπε εδώ)». 
Παράλληλα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι
  • «για τα ζητήματα ασφάλειας, υποδομών και λειτουργίας των σχολείων και των σχολικών μεταφορών δεν άρθρωσε ούτε κουβέντα στους πολιτικούς προϊσταμένους του.
  • Θυσιάζουν τις τύχες παιδιών στο βωμό της εικόνας εύρυθμης λειτουργίας για την τουριστική σεζόν.
  • Ανοίγουν δρόμο για γενικότερο αποχαρακτηρισμό όλης της Κεφαλονιάς από σεισμόπληκτη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για αποκαταστάσεις σχολείων, αποζημιώσεις σε κατοικίες, ρυθμίσεις για ΕΒΕ κ.λπ.».
  • Η στάση όμως αυτή της περιφερειακής αρχής, σύμφωνα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», τροφοδοτήθηκε και από τον τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος την ίδια ώρα που ψήφιζε στο Π. Συμβούλιο την πρόταση των φορέων για να μη δοθούν εξετάσεις για τη Γ΄ Λυκείου από τους μαθητές της Κεφαλονιάς και για εισαγωγή με ποσόστωση, με κεντρική συλλογική απόφαση του κόμματος αποφαινόταν ότι αυτό είναι ανήθικο!
«Αλλά βέβαια με την ηθική του ΣΥΡΙΖΑ όλα επιτρέπονται, αφού
  • από κοινού με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς, τους φροντιστές αλλά και το κομμάτι του ΠΑΣΟΚ που χρόνια έφερνε σε πέρας όλη τη βρώμικη δουλειά και τώρα έχει μετακομίσει στο ΣΥΡΙΖΑ, "έβγαλαν τη λάντζα" για την κυβέρνηση», σχολιάζει η ανακοίνωση.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί το λαό τον Ιονίων Νήσων

  • Να βγάλει συμπεράσματα.
  • Να τιμωρήσει όσους παίζουν στις πλάτες του και
  • Να δώσει δυναμική απάντηση με την ίδια του την ψήφο στις ερχόμενες εκλογές στηρίζοντας τη δύναμη που σταθερά, δυναμικά και με συνέπεια βρίσκεται στο πλευρό του, τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Προς νέες κινητοποιήσεις για τα σχολεία

Την πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ για την προώθηση του «νέου σχολείου», υψώνοντας ολοένα και περισσότερους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση των παιδιών του λαού, κατήγγειλαν εκπρόσωποι συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, καθώς και μαθητικών συμβουλίων στην Κεφαλονιά, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο 2ο Λύκειο Αργοστολίου. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της τοπικής ΕΛΜΕ.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν η εκτίμηση των εξελίξεων για το αίτημα να μη δοθούν εξετάσεις σε Α΄ και Γ΄ Λυκείου και να υπάρξουν ρυθμίσεις για όλους τους μαθητές, το αίτημα για μέτρα που αφορούν τη στέγαση, τη σίτιση και τη μελέτη των σεισμόπληκτων μαθητών, η ασφάλεια των σχολείων και η αντισεισμική θωράκιση καθώς και η προώθηση του κοινού αιτήματος των μαζικών φορέων και του τοπικού ΤΕΕ για ουσιαστικούς ελέγχους και προώθηση νέων σχολικών συγκροτημάτων στο νομό.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, «ομόθυμη ήταν η καταγγελία του περιφερειάρχη, Σ. Σπύρου, ο οποίος διατύπωσε το αίτημα να δοθούν πανελλαδικές εξετάσεις στη Γ΄ Λυκείου και να λειτουργήσει το σύστημα του "νέου σχολείου", με την τράπεζα θεμάτων στην Α΄ Λυκείου, παραβλέποντας την αντικειμενική αδυναμία των σεισμόπληκτων μαθητών, κύρια των άστεγων, όσων βιώνουν τον παραλυτικό φόβο του μετασεισμικού στρες και όσων δεν μπορούν να κάνουν ιδιαίτερα. Η εξαπάτηση ήταν τόσο μεγάλη ώστε οι μαθητές να μην μπορούν να πιστέψουν ότι έθεσε αίτημα ρύθμισης μόνο για το ΓΕΛ Ληξουρίου».
Η σύσκεψη κατέληξε σε απόφαση για οργάνωση της δράσης του λαού και της νεολαίας για τα δικαιώματά τους.
Συγκεκριμένα,
  • Να υπογραφεί από όσο γίνεται περισσότερους φορείς το υπόμνημα που κατατέθηκε στη Βουλή, μέσα από μαζικές διαδικασίες που θα συμβάλουν στο να γίνει ο αγώνας υπόθεση ευρύτερων μαζών.
  • Κάλεσμα για συμμετοχή σήμερα στις 10.30 π.μ. στη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο (μέρα πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας) και πραγματοποίηση παράστασης στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς.
Επίσης, το ερχόμενο Σάββατο (15/3) στις 5 μ.μ. στην Αθήνα και στα γραφεία της Ομοσπονδίας Κεφαλληνιακών και Ιθακησιακών Σωματείων (Μεταξουργείο - Καρόλου 28, 1ος όροφος) θα γίνει
  • Πλατιά σύσκεψη με κεφαλληνιακά σωματεία, Φοιτητικούς & Σπουδαστικούς Συλλόγους, ΑΣΓΜΕ, ΟΓΕ, ΟΛΜΕ κ.λπ. για την προώθηση των αιτημάτων, ενώ την επόμενη βδομάδα
  • Θα γίνει παρέμβαση στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί για να τοποθετηθεί πάνω στο υπόμνημα.
  • Παράλληλα, κοινοποίηση των αιτημάτων με τον προσφορότερο τρόπο (π.χ. με μαζική παρουσία) σε ΓΓ Δημοσίων Εργων και υπουργό Παιδείας.
Προτείνεται μαζική κινητοποίηση στο Αργοστόλι στις 19 Μάρτη (ώρα 10.30 το πρωί - έξω από την πρώην Νομαρχία) και μετάβαση την Παρασκευή 21 Μάρτη στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.