Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Ουκρανία: Πολεμικό κλίμα με επίκεντρο την Κριμαία – Κινητοποίηση εφέδρων



Επικίνδυνες εξελίξεις στην Κριμαία – Κινητοποιεί τους εφέδρους η Ουκρανία 

Τελευταία Ενημέρωση: Κυρ, 02/03/2014 - 14:08 


Πολεμικό κλίμα λόγω των επεμβάσεων ΗΠΑ, ΕΕ και Ρωσίας, προκειμένου να εδραιώσουν την επιρροή τους στην Ουκρανία. 

Κινητοποιεί τους εφέδρους η Ουκρανία
Η Ουκρανία θα κινητοποιήσει όλους τους εφέδρους της ώστε να εξασφαλίσει ότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες για μάχη το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια και την ακεραιότητα του εδάφους της, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, την ώρα που το Κίεβο καταγγέλλει «ρωσική στρατιωτική επίθεση».
  • «Το υπουργείο Άμυνας αναμένεται να καλέσει απ' όλη την Ουκρανία όλους όσους χρειάζονται οι ένοπλες δυνάμεις αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας, Αντριι Παρούμπιι, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.
Το μέτρο αυτό θα επιτρέψει, σύμφωνα με τον Ουκρανό αξιωματούχο,
  • «να διασφαλιστεί η ακεραιότητα και η ασφάλεια του εδάφους της Ουκρανίας», μετά την «παραβίαση από τη Ρωσία διμερών συμφωνιών, κυρίως όσον αφορά το Στόλο της Μαύρης Θάλασσας». 
  • Ο Παρούμπιι δήλωσε επίσης ότι έχει δοθεί εντολή στο υπουργείο Εξωτερικών να ζητήσει από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία να βοηθήσουν στην εγγύηση της ασφάλειας της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με ουκρανική στρατιωτική πηγή, δύο ρωσικά ανθυποβρυχιακά πολεμικά πλοία εντοπίστηκαν ανοικτά των ουκρανικών ακτών κοντά στη Σεβαστόπολη, μεταδίδει το πρακτορείο Ιντερφάξ.

Ρωσικά ΜΜΕ μιλούν για «μαζικές αυτομολήσεις»
Για μαζικές αυτομολήσεις Ουκρανών στρατιωτών κάνουν λόγο τα ρωσικά ΜΜΕ.
  • Το «Russia Today» και το «RIA Novosti» υποστηρίζουν ότι Ουκρανοί στρατιώτες στην Κριμαία «εγκαταλείπουν μαζικά τις στρατιωτικές τους μονάδες και παραδίδουν το οπλοστάσιό τους στις τοπικές φιλορωσικές αρχές και ενόπλους».
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ιντερφάξ το πρωί της Κυριακής, Ρώσοι στρατιώτες πήραν όπλα από βάση ραντάρ και κέντρο εκπαίδευσης των ναυτικών δυνάμεων στην Κριμαία. Οι στρατιώτες, υποστηρίζει το δημοσίευμα, κάλεσαν τους Ουκρανούς ένστολους να «σταθούν στο πλευρό της "νόμιμης ηγεσίας" της Κριμαίας».
Το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή) της Ρωσίας έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία της Ουκρανίας, όπως είχε ζητήσει ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ.

Σύμφωνα με τη ρωσική τηλεόραση, η απόφαση ήταν ομόφωνη.

Ωστόσο ο εκπρόσωπος τύπου του Πούτιν δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν έχει ακόμη λάβει απόφαση για την αποστολή ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία.

Νωρίτερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Γκριγκόρι Καρασίν, είχε δηλώσει ότι η απόφαση της Άνω Βουλής να δώσει το πράσινο φως για την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων, όπως είχε ζητήσει ο Βλαντιμίρ Πούτιν, δε σημαίνει ότι θα εφαρμοστεί σύντομα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.