Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Εμπρός της Ελλάδας παιδιά, για νέες ιμπεριαλιστικές αποστολές. Για την ειρήνη – Κιλκίς: Μάθε παιδί μου τ' άρματα να πας στην Ουκρανία

Στιγμιότυπο από την άσκηση «Blue Shield 2014» στο Κιλκίς
για τις... «Επιχειρήσεις Υποστήριξης Ειρήνης»
 «ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ» ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ
Ετοιμάζονται για νέες ιμπεριαλιστικές αποστολές
Εντείνονται οι προετοιμασίες των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων (ΕΔ) για συμμετοχή σε νέες ιμπεριαλιστικές αποστολές όπου Γης, κατ' εντολή των κυβερνήσεων και με στόχο τη γεωπολιτική αναβάθμιση της ντόπιας αστικής τάξης.
Έτερον στιγμιότυπο από την ειρηνική εκπαίδευση
Με αυτόν ακριβώς το σκοπό, εμφανίζουν τις ΕΔ ικανές και έτοιμες να «μεταλαμπαδεύσουν» και σε άλλους αυτήν την... τεχνογνωσία τους.
Σε αυτό το πλαίσιο, ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση ενός ακόμη «Βασικού Σχολείου Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης Αξιωματικών», στις εγκαταστάσεις του Πολυεθνικού Κέντρου Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης (ΠΚΕΕΥΕ) στο Κιλκίς.
Το ΠΚΕΕΥΕ ιδρύθηκε το 1998 και αποτελεί ένα από τα 15 Κέντρα Εκπαίδευσης τέτοιων «ειρηνευτικών» επιχειρήσεων (όπως προσχηματικά χαρακτηρίζονται τις περισσότερες φορές οι πολύμορφες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις) που λειτουργούν διεθνώς.
Το 2000 αναγνωρίστηκε ως τέτοιο κέντρο, με σχετική ανακοίνωση του πρώην γ.γ. του ΝΑΤΟ, G. Robertson, ενώ αντιστοίχως έχει αναγνωριστεί και από τον ΟΗΕ, για τη διεξαγωγή του Σχολείου των στρατιωτικών παρατηρητών σε αποστολές του ΟΗΕ.
Το τελευταίο τέτοιο Σχολείο (διάρκειας δύο εβδομάδων) ολοκληρώθηκε στις 21 Μάρτη και το παρακολούθησαν 32 εκπαιδευόμενοι (αξιωματικοί των ΕΔ, στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και πολιτικό προσωπικό) από Ελλάδα, Κύπρο, Αίγυπτο, Τουρκία και το Τρινιντάντ και Τομπάγκο.
Στη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι σπουδαστές παρακολούθησαν θεωρητικά αντικείμενα που αφορούν στις περιβόητες «Επιχειρήσεις Υποστήριξης Ειρήνης», ενώ πραγματοποίησαν και πρακτική εφαρμογή, με τη συμμετοχή τους στην άσκηση «BLUE SHIELD 2014», στο πλαίσιο της οποίας εκπαιδεύτηκαν σε ασκήσεις πεδίου (π.χ. Σημείο Ελέγχου Οχημάτων και Προσωπικού, Ερευνα Οικίας και Περίπολο Ημέρας).
Άξιο σημείωσης είναι και το γεγονός ότι η πρακτική εκπαίδευση υποστηρίχτηκε από μέλη της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΕΦΕΔ).
Τα Σχολεία αυτά συνδέονται άμεσα με τους τρέχοντες ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς: π.χ. αυτήν τη στιγμή, με συμμετοχή 50 Ελλήνων επιτελών και άλλων τόσων αξιωματικών από χώρες της ΕΕ, σχεδιάζεται στο στρατηγείο της Λάρισας η επέμβαση της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, με πρόσχημα τις συγκρούσεις που οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές υποδαύλισαν στο εσωτερικό της.
Ταυτόχρονα ετοιμάζεται, από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), αποστολή στρατιωτικών παρατηρητών στην Ανατολική Ουκρανία, στην οποία κατά τα σχέδια της κυβέρνησης, θα μετέχουν και Έλληνες στρατιωτικοί.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 25/3/2013

Βλέπε ακόμα: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.