Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Για το γυναικείο εργατικό και ριζοσπαστικό κίνημα (VIDEO με αφορμή την 8η Μάρτη) – Δυναμικές κινητοποιήσεις για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας (VIDEO - ΦΩΤΟ)


***
Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας

Δημοσίευση: Παρ, 07/03/2014 - 19:55
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 07/03/2014 - 21:42
Από την κινητοποίηση στην Αθήνα
Δυναμικές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή από το ΠΑΜΕ, την ΟΓΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ και το ΜΑΣ με σύνθημα «Έξω από την ΕΕ με τον πλούτο στα χέρια του λαού. Αγωνιζόμαστε και κατακτάμε τα σύγχρονα δικαιώματα των γυναικών» με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας στις 8 Μάρτη.


Στην Αθήνα εργαζόμενες από κάθε κλάδο, άνεργες, αυτοαπασχολούμενες, φοιτήτριες ένωσαν τη φωνή τους μαζί με τους άντρες τονίζοντας ότι είναι μονόδρομος σήμερα ο αγώνας για αξιοπρεπή ζωή, η πάλη για τα δίκαια αιτήματα της εργατικής και λαϊκής οικογένειας. Συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και από εκεί πορεύτηκαν στα γραφεία της ΕΕ, όπου συμβολικά έκαψαν μια σημαία της Ένωσης. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε  ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.


Συγκέντρωση στα Προπύλαια

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε εκ μέρους της Κοινωνικής Συμμαχίας η Ελένη Μενεγάκη, πρόεδρος του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος. Η 8η του Μάρτη είναι μέρα διεκδίκησης για τις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων τόνισε. Κάλεσε τις γυναίκες να σπάσουν τη μοιρολατρία, το φόβο, την απογοήτευση. Να γκρεμίσουν αυταπάτες ότι ο συμβιβασμός και η υποχώρηση μπορούν να φρενάρουν την αχόρταγη δίψα των εκμεταλλευτών του μόχθου μας για να διασφαλίζουν και να αβγαταίνουν τα κέρδη τους. 

Η Ελ. Μενεγάκη υπογράμμισε ότι: «Η ανάπτυξη που υπόσχεται η δικομματική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και η παραγωγική ανασυγκρότηση που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ όταν γίνει κυβέρνηση είναι η ίδια που οδήγησε στην κρίση. Είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη και είναι το ίδιο αποκρουστική όσο και η κρίση της, γιατί αυτή θα πατάει πάνω στα συντρίμμια της ζωής και των δικαιωμάτων μας». Σημείωσε ότι όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δει ποια συμφέροντα εξυπηρετεί η ΕΕ. Υπηρετεί τα μονοπώλια, εξασφαλίζει την ανταγωνιστικότητά τους και στο βωμό αυτής θυσιάζονται τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα.
Η Ελ. Μενεγάκη τόνισε ότι «θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να χτίσουμε την Κοινωνική Συμμαχία, να παλέψουμε για μια κοινωνία που στο επίκεντρό της θα είναι ο εργαζόμενος λαός και οι σύγχρονες ανάγκες του. Για ένα μέλλον απαλλαγμένο από τα δεσμά του εκμεταλλευτικού συστήματος που σπέρνει τη φτώχεια, την ανεργία, τις κρίσεις, τους πολέμους, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Μια κοινωνία, όπου κουμάντο θα κάνουμε εμείς που παράγουμε τον πλούτο και όχι μια χούφτα παράσιτα που σήμερα ζουν σε βάρος μας».
Αθήνα
Παράλληλα εξέφρασε την αλληλεγγύη στο λαό της Ουκρανίας και κατήγγειλε τις ΗΠΑ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ για τις ωμές και απροκάλυπτες επεμβάσεις τους στα εσωτερικά της Ουκρανίας και σε βάρος του ουκρανικού λαού. (Διαβάστε στα συνημμένα όλη την ομιλία)



Στο χαιρετισμό της η Χριστίνα Σκαλούμπακα, αντιπρόεδρος της ΟΓΕ τόνισε ότι η φετινή 8η Μάρτη βρίσκει τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας να ματώνουν από τα αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα. - Διαβάστε στα συνημμένα όλο το χαιρετισμό)
Σημείωσε ότι τη φετινή 8η Μάρτη βροντοφωνάζουμε «έξω από την ΕΕ και με τον πλούτο στα χέρια του λαού, οι γυναίκες αγωνιζόμαστε και κατακτάμε τα σύγχρονα δικαιώματά μας». Η Χρ. Σκαλούμπακα τόνισε: «Η ΟΓΕ απευθύνεται σε σένα γυναίκα της λαϊκής οικογένειας, σε σένα εργαζόμενη, άνεργη, αυταπασχολούμενη, σε σένα φτωχή αγρότισσα, σε σένα νέα γυναίκα, φοιτήτρια ή σπουδάστρια των σχολών ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ, σε σένα νέα μητέρα. Σε καλούμε να σπάσουμε μαζί τις αλυσίδες του φόβου και να διεκδικήσουμε μαζί όλα αυτά που μας ανήκουν και σήμερα μας τα στερούν. Η λύση για όλες μας βρίσκεται στο συλλογικό και οργανωμένο αγώνα ενάντια στις αιτίες που δημιουργούν τα προβλήματα που μας καταδυναστεύουν. Η λύση βρίσκεται στους αγώνες και την κοινή δράση μας με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ. Αντίπαλος μας είναι όποιος κερδίζει από τον ιδρώτα μας και νέμεται τον πλούτο που ο λαός παράγει. Για αυτό παλεύουμε ενάντια στην ΕΕ και τα μονοπώλια».

Κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου και ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης. Την κεντρική ομιλία έκανε η Σοφία Χατζηαστερίου μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ, ενώ χαιρετισε εκ μέρους της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ ο Κυριάκος Τσιαούσης. 


Δυναμική συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε και στο Βόλο από το Δημοκρατικό Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας. Συμμετείχαν ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση Γιώργος Λούμας και ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Απόστολος Νάνος. Η εκδήλωση ξεκίνησε στην πλατεία Πανεπιστημίου, όπου έγιναν οι ομιλίες και στην συνέχεια ακολούθησε πορεία, κάτω από συνεχή βροχή. Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε η πρόεδρος του Δημοκρατικού συλλόγου Γυναικών Μαγνησίας, Ρίτσα Κωττή.
Συγκεντρώσεις έγιναν επίσης και σε Ικαρία και Χαλκίδα.
Συγκεντρώσεις προγραμματίζονται και το Σάββατο:
Στο Ηράκλειο, στις 12 το μεσημέρι στα Λιοντάρια.
Στο Αγρίνιο από το Εργατικό Κέντρο, στις 11 π.μ. στην πλατεία Δημοκρατίας.
Στη Λαμία, στις 11 π.μ. στην πλατεία Πάρκου.
Στην Καρδίτσα το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στην κεντρική πλατεία στις 6.30 μ.μ. και θα ακολουθήσει πικετοφορία.
Στην Πτολεμαΐδα στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία.
Στα Τρίκαλα στις 12 π.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.
Βόλος
Σε κοινή ανακοίνωσή τους ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ και ΟΓΕ τονίζουν:
«Την 8η του Μάρτη τιμάμε τις εργάτριες στα εργοστάσια ιματισμού και κλωστοϋφαντουργίας της Νέας Υόρκης που τόλμησαν το 1857 να υψώσουν το ανάστημά τους, να αντισταθούν στις άνισες αμοιβές, στα άθλια ωράρια και συνθήκες δουλειάς, στην εκμετάλλευση και καταπίεση που βίωναν. (Διαβάστε εδώ περισσότερα).
Μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας
Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, στέλνει αγωνιστικό μήνυμα σε όλες τις γυναίκες που παίρνουν μέρος στις απεργίες, στις κινητοποιήσεις των σωματείων τους, των αγωνιστικών γυναικείων οργανώσεων, των Επιτροπών Αγώνα, των Λαϊκών Επιτροπών, για την απαλλαγή της λαϊκής οικογένειας από τα βάσανα, για την ισοτιμία τους, για το μέλλον των παιδιών τους σε μια κοινωνία λαϊκής ευημερίας, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Αθήνα

Επισημαίνει ότι «Δεν είναι μονόδρομος για τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας οι άθλιες συνθήκες που ζουν σήμερα.
Σε αυτές τις ευρωεκλογές και τις τοπικές, παντού, ΨΗΦΙΣΤΕ ΚΚΕ. Για να αναδειχτεί μια μαχητική εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση, να αναχαιτιστεί η αντιλαϊκή επίθεση, να ενισχυθεί η πάλη με επίκεντρο τα οξυμένα προβλήματα, για την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, τη Λαϊκή Συμμαχία, για να ανοιχτεί ο δρόμος της λαϊκής οικονομίας με την εξουσία στα χέρια του λαού.
Με τη ψήφο στο ΚΚΕ δυναμώνουμε τον αγώνα για μια Ελλάδα της λαϊκής ευημερίας, της αξιοποίησης όλων των παραγωγικών δυνατοτήτων της, της αλληλεγγύης και συνεργασίας με όλους τους λαούς, σε αντίθεση με τα δεσμά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της εκμετάλλευσης και της αδικίας.

Σπάμε τις αλυσίδες των μονοπωλίων, του καπιταλισμού, ανοίγουμε το δρόμο για το σοσιαλισμό». (Διαβάστε εδώ περισσότερα).
902



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.