Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Ν. Σοφιανός: Έκλεισαν 5 νοσοκομεία, 47 σχολεία και συρρικνώθηκαν οι βρεφονηπιακοί – Για τους υποψηφίους των άλλων κομμάτων αυτή η πολιτική είναι μονόδρομος (VIDEO)

Συνέντευξη του Ν. Σοφιανού στο «MEGA» (VIDEO)

Να σταθούν μπροστά στην κάλπη έχοντας ως κριτήριο τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν, κάλεσε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της Αθήνας ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA».
«Υπάρχει μια εικόνα συρρίκνωσης υπηρεσιών, συρρίκνωσης λειτουργιών, υποχρηματοδότησης και όλα αυτά δεν συζητιούνται.
Και το κυριότερο δεν συζητείται η φορομπηχτική πολιτική του δήμου, γιατί για τους υποψηφίους των άλλων κομμάτων αυτή η πολιτική είναι μονόδρομος», σημείωσε, αναφερόμενος  στην τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο της Αθήνας.
Ο Νίκος Σοφιανός παρουσίασε συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως το κλείσιμο 5 νοσοκομείων και 47 σχολείων, τη συρρίκνωση του δικτύου παιδικών σταθμών, τη μείωση των εργαζομένων του δήμου κατά 5.000, αλλά και το γεγονός ότι οι Αθηναίοι πληρώνουν 300 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο στο δήμο.
«Αυτή τη στιγμή πρέπει να μπει φρένο στη φορομπηξία», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «είναι ρεαλιστικό, εδώ και τώρα, να μειωθούν τα τέλη και στο συντελεστή οικιακής κατοικίας και στο συντελεστή επαγγελματικής στέγης, κατά 40%». Στο ερώτημα από πού θα καλυφθούν οι απώλειες που θα προκύψουν, απάντησε ότι «υπάρχει ένα κομμάτι που πρέπει να πληρώσει περισσότερο».
Όπως είπε, δεν μπορεί οι τράπεζες να πληρώνουν το ίδιο με ένα ψιλικατζίδικο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.