Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 25 Μαΐου 2024

Βελισσάριος Κοσσυβάκης: Ένας ασύγκριτος ανιδιοτελής κοντοτιέρος με την Κούβα πάντα στην καρδιά του — Τιμητική διάκριση με το Μετάλλιο Φιλίας (Φωτό)

(Κλικ για μεγέθυνση και slide show)

 

*

Να θυμόσαστε κάπου κάπου αυτόν το μικρό κοντοτιέρο* του 20ου αιώνα.

(Ο Τσε σε γράμμα προς τους γονείς του, Οκτ. 1965)

*

Ήσουνα ένας ταγμένος και φλογερός κοντοτιέρος κι ένα παιδί αθλητικό και γενναίο που ήξερες να κάνεις το τριπλό σάλτο μορτάλε και να πέφτεις πάντα στη θέση σου.
(Ο Λεόν Φελίπε για τον Τσε, 1967)

 

*

Μετάλλιο Φιλίας σε έναν σύγχρονο κοντοτιέρο

Προχτές, 22 Μαΐου 2024, σε μια λιτή εκδήλωση στην Πρεσβεία της Κούβας στην Αθήνα, ο πρέσβης Αραμίς Φουέντε Ερνάντες, μετά την έκδοση σχετικού διατάγματος του Προέδρου  την Δημοκρατίας της Κούβας, Miguel Díaz-Canel Bermúdez (ολόκληρο το διάταγμα στο τέλος), τίμησε με το Μετάλλιο Φιλίας τον άνθρωπο που έχει αφιερώσει στην κυριολεξία τον βίο και την πολιτεία του για να αναδείξει την πολιτιστική κληρονομιά της Κούβας και την ηθική - πολιτική παρακαταθήκη των Φιντέλ και Τσε, με μεγάλες  προς τιμήν τους εκδηλώσεις (ενδεικτικά από εδώ).

Πρόκειται βέβαια για τον Βελισσάριο Κοσσυβάκη, έναν σύγχρονο κοντοτιέρο, έναν μισθοφόρο πολεμιστή, που πολεμάει —αμισθί όμως— στρατευμένος στην πλευρά της αλήθειας, μιας αλήθειας η οποία βρίσκεται μόνο στην ειρήνη και στην κοινωνική δικαιοσύνη, όπως τις συναντάει κανείς σε αυτό το μικρό νησί της Καραϊβικής.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην πρεσβεία της Κούβας σε στενό κύκλο φίλων και εκπροσώπων από τον Ελληνοκουβανικό Σύνδεσμο Φιλίας και Αλληλεγγύης, τον Ελληνοκουβανικό Σύνδεσμο Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χοσέ Μαρτί, τις εκδόσεις Διεθνές Βήμα, το Δίκτυο Bloggers La Red Solidaria Griega ‒ Αλληλεγγύη στην CUBA. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του ΚΚΕ.

Πολύμορφη δράση

Ο Πρέσβης αναφέρθηκε στην δράση του Βελισσάριου, επισημαίνοντας και τις δυσκολίες που περνάει η Κούβα με το bloqueo, τον ασφυκτικό και θανατηφόρο οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό της (ενδεικτικά εδώ) από τις Ηνωμένες Πολιτείες και από τους ΗΠΑκουους ΗΠΑνθρωπους της ΕΕ των δήθεν ανθρωπίνων αξιών.

Και έχει σημασία η αναφορά του, γιατί ο Βελισσάριος Κοσσυβάκης, ταυτόχρονα με την αδιάλειπτη παρουσία του και τις πολλαπλές διοργανώσεις, καταγγέλλει και αυτό το παράνομο και δολοφονικό καθεστώς, όπως άλλωστε —λόγω των ημερών— δεν παύει να καταγγέλλει και τη γενοκτόνα σφαγή της Παλαιστίνης με φεστιβάλ και ομιλίες (Athens Palestine Film Festival).

Προσωπικά, οφείλω να τονίσω και αυτήν την πλευρά της διεθνιστικής αλληλεγγύης του τιμηθέντος, δεδομένης της φιλίας που συνδέει τον πολύπαθο αυτόν λαό με τον βασανισμένο λαό της Κούβας.

Το Νόμπελ Ειρήνης

Κορυφαία στιγμή, όπως επεσήμανε και ο πρέσβης, της συνεισφοράς του Βελισσάριου Κοσσυβάκη είναι βέβαια η Ελληνική Πρωτοβουλία, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του, στις 28 Μαρτίου 2020, με σκοπό την συλλογή υπογραφών για απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στην Ιατρική Ταξιαρχία Henry Reeve.

Η Τιμητική Επιτροπή με 700 προσωπικότητες που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς και με Επίτιμο Πρόεδρο τον Μίκη Θεοδωράκη έφτασε να αριθμεί 21.500 μέλη και κατάφερα να συγκεντρώσει 250.000 υπογραφές που απεστάλησαν στην Νορβηγική Ακαδημία στις 28 Αυγούστου 2020.

[Βλ. σχετικά: Συνέντευξη του Βελισσάριου στην ιστορική εφημερίδα Adelante της Κούβας]

Κανείς βέβαια δεν πίστευε —είπε υπομειδιώντας ο πρέσβης— πως το αίτημα θα είχε τύχη, αλλά η  όμορφη αυτή ιδέα αποτέλεσε παράδειγμα για δημιουργία αντίστοιχων πρωτοβουλιών σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και έγινε μια μεγάλη μαγιά για να ενισχυθεί και να διευρυνθεί η Αλληλεγγύη με την Κούβα.

Ο Τσε και η Κούβα στο DNA του τιμώμενου

Στη συνέχει ο Βελισσάριος παίρνοντας τον λόγο και αφού ευχαρίστησε για την τιμή μας είπε δυο μικρές, συγκινητικές, χαρακτηριστικές ιστορίες:

Η πρώτη αφορά και την πρώτη του «επαφή» με τη μεγάλη μορφή του Τσε, όταν 5χρονος επισκέπτεται στο νοσοκομείο τον «αμετανόητο κομμουνιστή» με ποιητικές ανησυχίες πατέρα του, Ηρακλή Κοσσυβάκη μαζί με τη μητέρα του, 2-3 μέρες μετά τη δολοφονία  (9 Οκτ. 1967) του θρυλικού Επαναστάτη.

Η μητέρα του κουβαλάει μαζί τους τη εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, όπου στο πρωτοσέλιδο αναγράφεται λιγόλογη —έχουμε χούντα τότε— η είδηση θανάτου του Τσε.

Ο πατέρας του, βλέποντας τα άσχημα νέα θα του πει πως «αυτός ο άνθρωπος είναι συγγενής μας». Και παρά τις διευκρινίσεις που ζήταγε ο μικρός Βελισσάριος έμεινε με την άλυτη απορία του.

Η δεύτερη ιστορία εκτυλίσσεται στα έντεκά του χρόνια που θα ξαναθυμηθεί αυτή του τη… συγγένεια, όταν λίγο μετά το Πολυτεχνείο, στην κηδεία του νονού του —ένας από τους παράπλευρους νεκρούς του μεγάλου ξεσηκωμού—θα δει κάποιους νέους που κρατάνε αφισούλες με τη γνωστή φωτογραφία του Τσε.

Και τότε το 11χρονο αγόρι θα τους πλησιάσει και θα τους ρωτήσει αν είναι και αυτοί συγγενείς του!

Η ερώτησή του είναι η αφορμή να έρθει σε επαφή με νέους κομμουνιστές και δυο χρόνια αργότερα, το 1975, στα δεκατρία του, να γίνει μέλος της ΚΝΕ, αργότερα δε και Γραμματέας στην οργάνωση της Νέας Χαλκηδόνας. Στις διάφορες εξορμήσεις τους οι νεολαίοι γίνονταν δεκτοί με την προσφώνηση «Καλώς τους Κουβανούς», αφού έτσι αποκαλούσαν εκείνη την εποχή όσους πρόσφεραν εθελοντική εργασία.

Είναι η εποχή γέννησης αυτού του Κουβανού που καλά καλά δεν ήξερε κατά πού πέφτει η Κούβα!

Και λίγο αργότερα, 44 ακριβώς χρόνια πριν από την απονομή του Μεταλλίου —τι σύμπτωση!—, στις 20 Μαΐου του 1980, θα γίνει μέλος του ΚΚΕ και την ίδια μέρα, αυτός ο από γεννησιμιού του Κουβανός, ο συγγενής του Τσε, θα γίνει και μέλος του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου (ιδρύθηκε το 1963). Είναι η στιγμή που θα γνωρίσει μια άλλη εμβληματική μορφή του διεθνιστικού κινήματος αλληλεγγύης, την Δέσποινα Μάρκου, μέλος σήμερα του Συνδέσμου και Πρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ).

Το άσβηστο Αστέρι του Βελισσάριου Κοσσυβάκη…

STUDIO, 25 Νοε. 2022

Για την αδιάκοπη δράση του Βελισσάριου Κοσσυβάκη δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις, αφού κάθε άνθρωπος που ασχολείται με τα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας μας, με τον κινηματογράφο ιδίως, και όχι μόνο στην Αθήνα, γνωρίζει τη μεγάλη συνεισφορά του.

Οι δυο ιστορικοί κινηματογραφικοί ναοί, το STUDIO από το 2014 μέχρι σήμερα και 2014-2018 η Αλκυονίς (ή ενδεικτικά εδώ και εδώ), αλλά και η εταιρεία διανομής New Star έχουν την ξεχωριστή και αναγνωρίσιμη σφραγίδα του.

Είναι η ποιοτική σφραγίδα του ανθρώπου που, αν και δεν σκηνοθετεί, μπορεί άφοβα να χαρακτηριστεί ποιητής της εικόνας, κάτι που το εισπράττουν καθημερινά οι φίλοι του στο φέισμπουκ, όταν τους μιλάνε οι γεμάτες ευαισθησία φωτογραφίες που επιλέγει και οι στίχοι σημαντικών ποιητών να τις συνοδεύουν.

Ο Βελισσάριος Κοσσυβάκης παρεμβαίνει ουσιαστικά τόσο στον χώρο της Έβδομης Τέχνης με αφιερώματα σε ταινίες και σκηνοθέτες του παγκόσμιου και του ελληνικού σινεμά, ταινίες που δεν θα βλέπαμε ή δεν θα ξαναβλέπαμε ποτέ, όσο και με την προσπάθειά του —τον τιτάνιο αγώνα του καλύτερα— ο οποίος σε μεγάλο βαθμό περιλαμβάνει την προβολή της πολιτιστικής και επαναστατικής δουλειάς στο Νησί της Επανάστασης.

Και θα ήταν άδικο αν δεν γίνει μια μικρή αναφορά στην πολυεπίπεδη δραστηριότητα της New Star, η οποία καλύπτει τις περισσότερες των Καλών Τεχνών (θέατρο, μουσική, χορό, ποίηση), με μεγάλη έμφαση στο βιβλίο (βλ. ενδεικτικά εδώ), όπως αποδεικνύεται από τις δεκάδες κατά καιρούς παρουσιάσεις βιβλίων, πολλά εκ των οποίων είναι και σχετικά με την Κούβα. Απόδειξη άλλωστε είναι και το μικρό πλην σημαντικό βιβλιοπωλείο που λειτουργεί στο STUDIO.

… Και το άστρο του Τσε

STUDIO, 8 Οκτ. 2022 με την Αλέιδα κεβάρα. 55η επέτειος από την δολοφονία του ΤΣΕ



ΕΣΗΕΑ, 7 Οκτ. 2022. Συνέντευξη Τύπου. 55η επέτειος από την δολοφονία του ΤΣΕ

Τελευταίο μάλιστα μεγάλο εγχείρημα —που προστίθεται σε μικρότερες αλλά σημαντικές παλαιότερα προσπάθειες— είναι η ελληνική έκδοση της 7τομης Γενικής Ανθολογίας του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα από άπαντα τα έργα του Μεγάλου Επαναστάτη, που βρίσκεται αυτήν την εποχή στα σκαριά.

Ένας Κουβανός, συγγενής του Τσε, στην Κούβα

Και όλα αυτά χωρίς την συνδρομή —όλοι ξέρουμε πως λειτουργούν ο άρτος και τα θεάματα— διαφήμισης, χορηγών (κρατικών και μη), έντυπης, ηλεκτρονικής και ΜΜΕδικης προβολής.

Μα όσα και να (περι)γράψει κανείς θα είναι λίγα και  φτωχά και δεν αποδίδουν ούτε στο ελάχιστο το πλούσιο έργο αυτού του τρελού ονρειροπόλου…

Με τον Καμίλο Γκεβάρα  ( Φωτό: Χρήστος Ζουλιάτης)

Μια ιδέα όμως μπορεί να πάρει κάποιος, μετά το διάταγμα, από τον ενδεικτικό κατάλογο εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων της New Star.

 

_________

* Κοντοτιέρος: Αρχηγός ομάδας μισθοφόρων πολεμιστών, που ανελάμβαναν με συμβόλαιο (κοντότα) την υποχρέωση να πολεμήσουν υπέρ μιας πόλης ή ενός χωροδεσπότη στους πολέμους μεταξύ των διαφόρων ιταλικών πόλεων (από τον 14ο ως τον 16ο αι.). Ιταλ. condottiero. (Λεξ. Μπαμπινιώτη)

Μπάμπης Ζαφειράτος, 24 Μαΐου 2024

Δημοκρατία της Κούβας

MIGUEL DÍAZ-CANEL BERMÚDEZ

Πρόεδρος της Δημοκρατίας

ΔΗΛΩΝΩ ΟΤΙ: Κατά την άσκηση της αρμοδιότητας που ανατίθεται στο Άρθρο 128, σημείο ρ), του Συντάγματος της Δημοκρατίας της Κούβας , έλαβα υπόψη τα εξής:  

ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ: Το Νομοθετικό - Διάταγμα 30, της 10ης Δεκεμβρίου του 1979, καθιερώνει το Μετάλλιο «Της Φιλίας», το οποίο απονέμεται σε πολίτες, οργανώσεις ή θεσμούς, Κουβανούς ή αλλοδαπούς, που με ατομικό ή συλλογικό τρόπο έχουν διαπρέψει στην δραστηριότητά τους , η οποία αποσκοπεί στην επίτευξη της οικοδόμησης μιας δικαιότερης κοινωνίας, καθώς και στη σύσφιξη δεσμών αδελφικής φιλίας, συνεργασίας και αμοιβαίας βοήθειας μεταξύ των λαών.  

ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ: Ο Πρόεδρος του Κουβανικού Ινστιτούτου Φιλίας με τους Λαούς πρότεινε να απονεμηθεί αυτό το Μετάλλιο σε έξι προσωπικότητες, μέλη των κινημάτων αλληλεγγύης και υπερασπιστές της ανθρωπότητας, σε αναγνώριση της στήριξής τους προς την ενίσχυση και εμβάθυνση των δεσμών με το λαό μας, θεμελιωμένων στην αδελφοσύνη, αλληλεγγύη και συνεργασία τόσο στο πολιτικό επίπεδο όσο και στο εργασιακό, στις εξαιρετικές ιστορικές σχέσεις με το κουβανικό συνδικαλιστικό κίνημα, καθώς και λόγω της αξιοσημείωτης συμμετοχής σε εκστρατείες υπεράσπισης της Επανάστασης και καταγγελίας των επιθέσεων ενάντια στην Κούβα, ιδιαίτερα εκείνες που αφορούν την καταδίκη του αδίκου οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού των Ηνωμένων Πολιτειών.  

ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ: Βάση των προεκτεθέντων και σύμφωνα με το Άρθρο 128, σημείο v), του Συντάγματος της Δημοκρατίας της Κούβας, αποφάσισα να εκδώσω τα ακόλουθα: 

Δημοκρατία της Κούβας

Ο Πρόεδρος

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 660

ΠΡΩΤΟΝ:

Απονέμεται το Μετάλλιο “Της Φιλίας” στις προσωπικότητες που αναφέρονται εν συνέχεια:  

 

NOBUO MIYAMOTO / Ιαπωνία

ZOLTAN TIROLER / Σουηδία

MILAN CARBOL / Τσεχία

VELISSARIOS KOSSIVAKIS / Ελλάδα

MARIA ODETE SANTOS / Πορτογαλία

NAOKO ITO / Ιαπωνία

 

ΔΕΥΤΕΡΟΝ:

Ο Πρόεδρος του Κουβανικού Ινστιτούτο Φίλιας με τους Λαούς είναι επιφορτισμένος με την παράδοση του Μεταλλίου στους διακεκριμένους.  

ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας της Κούβας. 

ΕΚΔΟΘΕΝ στο Μέγαρο της Επανάστασης, στις 19 του μήνα Αυγούστου του 2023

ΕΤΟΣ 65 ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Miguel Díaz-Canel Bermúdez

Προέδρος της Δημοκρατίας

 

***

 

Από το 1985 και κάθε χρόνο διοργανώνονται ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

με προβολή ταινιών ή ντοκιμαντέρ και ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

44 χρόνια αλληλεγγύης στην Κούβα

Κολάζ του Β. Κ.

(κλικ για μεγέθυνση)

Δείτε άλμπουμ από διάφορες εκδηλώσεις στην Κούβα και εδώ


Α) Επέτειος της Νίκης της Επανάστασης 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Β) 26 ΙΟΥΛΗ

Γ) Γέννηση του ΤΣΕ

Δ) Η Δολοφονία του ΤΣΕ 

Ε) 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Γέννηση του ΦΙΔΕΛ ΚΑΣΤΡΟ

ΣΤ) 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Θάνατος του ΦΙΔΕΛ ΚΑΣΤΡΟ. Στην ΑΘΗΝΑ αλλά και σε ολόκληρη την ΕΛΛΑΔΑ όλες οι εκδηλώσεις είναι ΔΩΡΕΑΝ και τις συνδιοργανώνουμε με ΔΗΜΟΥΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΦΟΡΕΙΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ, ΚΟΜΜΑΤΑ, ΝΕΟΛΑΙΕΣ... 

 

Έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 1000 εκδηλώσεις αυτά τα 35 χρόνια με εκατοντάδες χιλιάδες συμμετέχοντες.

(Βλέπε αναλυτικά κάτω)

 

Σημαντικές Εκδηλώσεις

 

Στην Κούβα με τον Φιντέλ
  

Συνδιοργάνωση με την πρεσβεία της ΚΟΥΒΑΣ

1ο 5ήμερο Γαστρονομικό και Πολιτιστικό Φεστιβάλ στο ξενοδοχείο Hilton, 17 έως 22/3 /1998.

(Είναι σημαντικό να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι ενώ οι Έλληνες τουρίστες στην Κούβα ήταν λιγότεροι από 500 άτομα ετησίως, μετά από το Φεστιβάλ αυτό έφτασαν τα 6.000 άτομα)

2ο Γαστρονομικό και Πολιτιστικό Φεστιβάλ, 3-13 Ιουνίου 1999

3ο Γαστρονομικό και Πολιτιστικό Φεστιβάλ, 8-25 Ιουνίου 2000

4ο Γαστρονομικό και Πολιτιστικό Φεστιβάλ, 6-17 ιουνίου 2001

Φεστιβάλ με θέμα το Μουσικό Πολιτισμό και τη Γαστρονομία της σοσιαλιστικής Κούβας διοργανώσαμε δεκαδες ακομα φορες τα επομενα χρονια 

σε ολη την ΕΛΛΑΔΑ με πολλους καλεσμενους καλλιτεχνες απο ΚΟΥΒΑ

 

1.      1997

Η Αλέιδα Γκεβάρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ύστερα από πρόσκληση της New Star.

Συμμετέχει σε εκδηλώσεις Αλληλεγγύης για την Κούβα. Συνάντηση με πολιτικούς αρχηγούς και πολλούς μαζικούς φορείς.

Συμμετέχει στην εναρκτήρια εκδήλωση του Πανευρωπαϊκού Συμβουλίου Ειρήνης. Ομιλία σε εκδήλωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τα 30 χρόνια από τη δολοφονία του ΤΣΕ.

Παρουσιάζει 8 βιντεοταινίες και 1 CD  αφιερωμένα στα 30 χρόνια από τη δολοφονία του ΤΣΕ.

 

2.      19 Μαΐου 1997

Η Αλέιδα Γκεβάρα Μαρτς δίνει συνέντευξη με συμμετοχή εκατοντάδων δημοσιογράφων με θέμα τον ΤΣΕ και την Κούβα.

 

3.      1998

Φεστιβάλ Κουβανέζικης Μουσικής, στο Θέατρο Λυκαβηττού.

 

4.      1998

Τρεις Εκθέσεις Φωτογραφίας στην Αθήνα, με γενικό τίτλο «Κούβα: Λαός και Μουσική».

 

5.      4 Οκτώβρη 1998

«Κούβα - Η χώρα του Φιντέλ Κάστρο στο τέλος του 20ού αιώνα». Έκθεση φωτογραφίας του Γ. Κυριακίδη στο Δημοτικό Θέατρο Αργυρούπολης προβολή διαφανειών και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με κουβανέζικους ρυθμούς.

 

6.      3 Νοέμβρη 1998

Εγκαινιάζεται στον χώρο του Μύλου στη Θεσσαλονίκη, η διεθνής έκθεση «150 αφίσες απ' όλο τον κόσμο για τον Τσε Γκεβάρα», με αφορμή την επέτειο των 31 χρόνων από τη δολοφονία του Τσε. Πάνω από 10.000 επισκέπτες.

 

7.      4-14 Δεκεμβρίου 1998

Πραγματοποιείται Διεθνής Έκθεση Γραφιστικής με θέμα «Η Διαρκής Εικόνα ‒ 30 χρόνια από την δολοφονία του ΤΣΕ» (ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ), υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Κούβας στην Ελλάδα, του ΥΠΠΟ και του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι.  Τα εγκαίνια της έκθεσης, που περιλαμβάνει 150 αφίσες απ' όλο τον κόσμο παρουσιάστηκαν με μεγάλη επιτυχία στη Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο Κρήτης. Η πρώτη παρουσίαση της έκθεσης έγινε στην Αβάνα τον Ιούλιο του 1997, στην επέτειο των 30 χρόνων από τη δολοφονία του Τσε, ενώ η συλλογή των σπάνιων αφισών δημιουργήθηκε από το περιοδικό Τριηπειρωτική. 

 

8.      Μάρτιος 1999

Εκδήλωση - αφιέρωμα στον Ερνστ Χέμινγουει της ΚΟΥΒΑΣ

 

9.      2001

Ο 84χρονος Κόκο. Το διεθνούς φήμης τρίο «Trinitario», «Alma Latina», Αλτο Ροντρίγκεζ, κουβανικό συγκρότημα «Ντούο Τρινιτάριο και Σαντιαγκουίτο», «3 ντε λα Αβάνα» και «Ντούο Τρινιτάριο», Κουαρτέτο «Λεντέμα», ΤΓρίο «Κοράλ Λατίνο».

 

10.  2004

Η «NEW STAR» κυκλοφορεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα δέκα DVD με οπτικοακουστικά ντοκουμέντα, υπό τον ενιαίο τίτλο «Είμαστε Ακόμα Εδώ». Οι ταινίες, από τις οποίες οι πέντε αφορούν αποκλειστικά στην επανάσταση της Κούβας και στους πρωτεργάτες της, Φιντέλ Κάστρο και Τσε Γκεβάρα, υπογράφονται από τον βραβευμένο Ιταλό δημοσιογράφο, ντοκιμαντερίστα και συγγραφέα Τζιάνι Μίνα.

 

11.        ΑΘΗΝΑ Ολυμπιάδα 2004 ‒ Υποστήριξη των ΚΟΥΒΑΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

 

12.       2005

Συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» για τη βραβευμένη ταινία του Κουβανού σκηνοθέτη Χουάν Κάρλος Κρεμάτα Αλμπέρτι «Βίβα Κούβα. Συνέντευξη του σκηνοθέτη της ταινίας με τα δύο παιδιά - πρωταγωνιστές, Ταραού Μπόρσε και Μίλο Άβιλα, την σκηνοθέτρια και διευθύντρια του Κουβανικού παιδικού θεάτρου «La Colmenita» (Η κυψελίτσα) που είναι προσκεκλημένοι στη χώρα μας από την «New Star»

 

13.       2006

Montana de Luz (Βουνό του Φωτός) από την εταιρεία διανομής ταινιών «New Star». Ταινία αφιερωμένη στην Ημέρα της Κουβανικής Επιστήμης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι πρέσβεις Ινδίας, Μεξικού, Βενεζουέλας, Περού, Ουρουγουάης, Αργεντινής, Κουβέιτ, Συρίας, Νιγηρίας, Ινδονησίας.

 

14.       2006

Συνάντηση του Δημάρχου της πόλης, και του νέου Πρέσβη της Κούβας- Ερμές Ερέρα Ερναντέζ  - Διοργάνωση εκδηλωσεων

 

15.       2006

Αβάνα. Συμμετοχή στις  εκδηλώσεις για τα 50χρονα της «Γκράνμα» για τη Μέρα Γιορτασμού των Ενόπλων Επαναστατικών Δυνάμεων.

 

16.       2006

Συμμετοχή στις εκδηλώσεις στην Κούβα για τα "80χρονα του Φιντέλ Κάστρο"

 

17.       2006

«Ο φωτογράφος Τσε Γκεβάρα» ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ. Διάρκεια 3 ΜΗΝΕΣ, 50.000 Επισκέπτες με ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟ υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού της Κούβας και της πρεσβείας της Κούβας στην Ελλάδα. Συνδιοργάνωση: Κέντρο Μελετών Τσε Γκεβάρα και  «New Star». Καλεσμένοι για τα εγκαίνια ΑΛΕΙΔΑ  ΓΚΕΒΑΡΑ ΜΑΡΤΣ (ΑΘΗΝΑ)  και ΚΑΜΙΛΟ ΓΚΕΒΑΡΑ ΜΑΡΤΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΚΡΗΤΗΣ).

 

18.       2006.

Διάλεξη με θέμα «Αφροαμερικανικές τελετουργίες και θεατρική δημιουργία στη σημερινή Κούβα»,  με τα τμήματα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Παντείου Πανεπιστημίου, με ομιλήτριες την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Αβάνας και κορυφαία σκηνοθέτιδα, Φλόρα Λαουτέν και την καθηγήτρια-δραματουργό και πρώην κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής του ίδιου πανεπιστημίου, Ρακέλ Κάρριο, στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

19.       2006

Έκθεση ζωγραφικής του Κουβανού ζωγράφου Κάρλος Αλμπέρτο Φερνάντες Αρρόγιο, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων

 

20.       2006, 9 Ιουνίου

Στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο της Κρήτης παρουσιάζεται η έκθεση «Ερνέστο Τσε Γκεβάρα: Ο Φωτογράφος», που θα διαρκέσει έως τις 28/9 με ελεύθερη είσοδο. Εγκαινίασε ο Καμίλο Γκεβάρα

 

21.       2006

Πολιτιστικό Κέντρο «Ελληνικός Κόσμος». Έκθεση φωτογραφιών του Τσε με τίτλο: «Ερνέστο Τσε Γκεβάρα: Ο Φωτογράφος». Την έκθεση, υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού της Κούβας και της πρεσβείας της Κούβας, διοργάνωσαν το «Κέντρο Μελετών Τσε Γκεβάρα» στην Αβάνα και η «New Star». Την έκθεση επισκέφτηκαν η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος.

 

22.       19 Μαΐου 2006

Έκθεση φωτογραφίας «ΕΡΝΕΣΤΟ ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ: Ο ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ». Παρευρίσκεται ο υφυπουργός Εξωτερικών  της Κούβας, Εουμέλιο Καβαγιέρο Ροντρίγκεζ.

 

23.       2006, 8-14 Οκτώβρη. Κινηματογράφος «AΑΒΟΡΑ»

Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στον Τσε Γκεβάρα με αφορμή τη συμπλήρωση 42 χρόνων από το θάνατό του από. 50 συνολικά ταινίες από Κούβα, Χιλή, Βολιβία, Αργεντινή, Ιταλία, Γαλλία, ΗΠΑ, Καναδά και Ελλάδα. Οι περισσότερες παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη χώρα μας.

 

24.       17 Γενάρη 2007

Εκδήλωση για τα 48 χρόνια της Επανάστασης στον κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ Εβδομάδα ντοκιμαντέρ για τον Τσε. Διοργάνωση New Star.

 

25.       17 Μαΐου – 10 Ιουνίου 2007

Προς τιμήν του Τσε Γκεβάρα, με την ευκαιρία των 40 χρόνων από τη δολοφονία του διοργανώνεται Συνέντευξη Τύπου (17/5) για την Έκθεση Πολιτικής Αφίσας που φιλοξενείται στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Είσοδος ελεύθερη. Εκτίθενται 500 αφίσες από όλο τον κόσμο για τον Τσε, 300 αφίσες αλληλεγγύης της OSPAAAL. Μια σημαντική συλλογή 40 χρόνων τεράστιας καλλιτεχνικής και πολιτικής αξίας με 350 πόστερ από 55 σπουδαίους Κουβανούς καλλιτέχνες και 161 εξώφυλλα του περιοδικού «TRICONTINENTAL».

 

26.       14-25 Μάη 2007. Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Κύκλος σεμιναρίων με θέμα «Η σκέψη, το έργο και η ζωή του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα». Εισηγήτρια των σεμιναρίων είναι η Delia Luisa Lopez Garcia, πρόεδρος της Έδρας «Ερνέστο Τσε Γκεβάρα» του Πανεπιστημίου της Αβάνας από την ίδρυσή της (1995). Τα σεμινάρια είναι δωρεάν και διεξάγονται στα Ισπανικά.

 

27.       3-10 Αυγούστου 2007. Κινηματογράφος «ΙΛΙΟΝ»

Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για τον Τσε 40 χρόνια από το θάνατό του. 

 

28.       2007

Έκθεση της Πολιτικής Αφίσας. Συνδιοργάνωση από την OSPAAAL, TRICONTINENTAL, Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, NEW STAR, υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Δημοκρατίας της Κούβας. Πραγματοποιούνται διαλέξεις, ομιλίες και μουσικές βραδιές. Προβλάλλονται 20 ντοκιμαντέρ.

 

29.       2007

Κύκλος Σεμιναρίων με θέμα «Η σκέψη, το έργο και η ζωή του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα» στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

30.       2007

100 χρόνια από τη γέννησή του ΡΑΟΥΛ ΡΟΑ ΓΚΑΡΣΙΑ

 

31.       2008

Εθνικό Μουσείο Καλών Τεχνών Αβάνας. Φιλοξενείται η έκθεση «Η Κούβα και η θάλασσα»

 

32.       6 Ιουνίου 2008. Βιβλιοπωλείο «ΙΑΝΟΣ»

Συνέντευξη Τύπου με αφορμή την ελληνική έκδοση του βιβλίου του Κουβανού συγγραφέα και δημοσιογράφου Ulises Estrada Lescaille, «ΤΑΝΙΑ, η αντάρτισσα με τον Τσε στη Βολιβία» από την NEW STAR με ομιλητή τον Πρέσβη της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Rodrigo Oswaldo Chaves Samudio.

 

33.       6 Ιουνίου 2008

Ένας αντάρτης στις εγκαταστάσεις του «Ριζοσπάστη». Ουλίσες Εστράδα. Δημοσιογράφος και συγγραφέας, ο οποίος έχει «υπηρετήσει» την κουβανέζικη Επανάσταση συμμετέχοντας στον αντιδικτατορικό αγώνα, στο αντάρτικο, σε διεθνιστικές αποστολές και στις υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας. Στην Ελλάδα βρίσκεται για την παρουσίαση του βιβλίου του «Τάνια, η αντάρτισσα», που ήταν σύντροφός του στον αγώνα και τη ζωή.

 

34.       18 Δεκεμβρίου 2008

Η «New Star» στην «Αφαία», με αφορμή τα 50 χρόνια της Κουβανέζικης Επανάστασης, διοργανώνουν ένα πολύ σημαντικό κινηματογραφικό αφιέρωμα. Προβάλλονται σε 10 ημέρες 50 ταινίες και ντοκιμαντέρ. Στα πλαίσια του αφιερώματος, που γίνεται με τη στήριξη της κουβανέζικης πρεσβείας, λειτουργεί έκθεση φωτογραφιών και ντοκουμέντων.

 

35.       2009

ΚΟΥΒΑ: ΜΝΗΜΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ. Ο κινηματογράφος υμνεί την Κούβα.  στο Θερινό Κινηματογράφο του Δήμου Αθηναίων «Σινέ Στέλλα». 

 

36.       23 Οκτωβρίου 2009

Δήμος Νίκαιας, εκδήλωση - ενημέρωση, στο πλαίσιο της Διεθνούς Καμπάνιας για την απελευθέρωση των 5 Κουβανών αγωνιστών 

60) Η βραβευμένη ταινία του Κουβανού σκηνοθέτη Χουάν Κάρλος Κρεμάτα Αλμπέρτι «Βίβα Κούβα»  προβάλλεται στις αίθουσες, σε διανομή της «New Star». Παραγωγή του Κουβανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου (ICAIC) και επίσημη συμμετοχή της Κούβας σε διεθνή φεστιβάλ, σε μερικά από τα οποία βραβεύτηκε, ενώ αποτελεί και την κουβανική υποψηφιότητα για το «Οσκαρ» καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

 

Με αφορμή την προβολή της ταινίας στην Ελλάδα, η «New Star» προσκαλεί τον σκηνοθέτη, τους δύο μικρούς πρωταγωνιστές, την Ταραού Μπόρσε και τον Μίλο Αβιλα, καθώς και τη σκηνοθέτιδα και διευθύντρια του κουβανικού θεάτρου «La Colmenita» να παραβρεθούν στην αυριανή συνέντευξη Τύπου και να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις για την ταινία, αλλά και για την προβολή των κατακτήσεων του κουβανέζικου λαού.

 

37.       2010

49 χρόνια από τη νίκη των επαναστατικών λαϊκών δυνάμεων στον Κόλπο των Χοίρων,  ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 

38.       20 Οκτώβρη 2011.

«Μέρα Πολιτισμού» της Κούβας. Εκδηλώσεις, στο Ιδρυμα «Μ. Κακογιάννης». Μουσική, χορός, εκθέσεις ζωγραφικής και προβολή της ταινίας «Los Dioses Rotos» «Εκπτωτοι θεοί» του Ernesto Daramas. Την εκδήλωση χαιρετίζει ο πρέσβης της Κούβας.

 

39.       2012

1ο Cuba Festival στην Αθήνα. Συναυλία του Ibrahim Ferrer Jr CALLES DE CUBA

 

40.       Ιούνιος 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΗ Αλληλεγγύη στους 5 αγωνιστές κρατούμενους στις ΗΠΑ

 

41.       4-10 Οκτωβρίου 2012. Κινηματογράφος «ΤΙΤΑΝΙΑ»

Μεγάλο κινηματογραφικό αφιέρωμα από την «NEW STAR» στον θρυλικό επαναστάτη Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, 45 χρόνια από τη δολοφονία του, σε συνεργασία με την Κουβανική πρεσβεία στην Ελλάδα.

 

42.       2013

Με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα του συμπολεμιστή του Τσε, δημοσιογράφου και συγγραφέα Ουλίσες Εστράδα, υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Κούβας η ποδοσφαιρική ομάδα του «Ριζοσπάστη», η NEW STAR, η πολιτιστική, οικολογική, αθλητική κίνηση «Hasta la victoria siempre/Che» και το ποδοσφαιρικό τμήμα της, πλαισιωμένο από σπουδαίους, εν ενεργεία και μη, ποδοσφαιριστές (Κωφίδης, Ατματζίδης, Κυριακίδης, Ρότσα, Βαζέχα, Καραδήμος, Βαλαώρας, Γεροθόδωρος κ.ά.) διοργανώνουν ποδοσφαιρικό αγώνα - εκδήλωση αλληλεγγύης στον αγωνιστή λαό της Κούβας. «Ενώνουμε τη φωνή στο δίκαιο αίτημα της απελευθέρωσης των 5 Κουβανών αγωνιστών φυλακισμένων στις ΗΠΑ».

 

43.         20 Μάη 2013.

«Ο Φωτογράφος Τσε Γκεβάρα». Ξενοδοχείο «Τιτάνια». Συνεντευξη: Ο πρέσβης της Κούβας Ερμες Ερναντές Ερέρα, η κόρη του Τσε και εκπρόσωπος του Κέντρου, Αλέιδα Μαρτς Γκεβάρα και ο υπεύθυνος της διοργάνωσης στην Ελλάδα, Βελισσάριος Κοσσυβάκης.

 

44.         Ιούνιος 2013

2ο Φεστιβάλ με... άρωμα Κούβας στον Βοτανικό Live Stage εβδομαδιαία Φεστιβάλ Ταινιών για τα 40/50/60 χρόνια από την Κουβανική Επανάσταση σε Αθήνα και σε πολλές μεγάλες πόλεις.

 

45.         13 Μαΐου 2015

Εκδόσεις NEW STAR: «Το τίμημα της ισχύος - Η αυτοκρατορία του τρόμου»,  ο τίτλος του βιβλίου του γιου του Ραούλ Κάστρο και της ηρωίδας της επανάστασης Βίλμα Εσπίν, Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν που βρίσκεται στην Ελλάδα. 

 

Στην εκδήλωση, εκ μέρους του ΚΚΕ, παρευρίσκονται οι Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής και η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού. Ακόμα, παραβρέθηκε και η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γενική γραμματέας της ΕΕΔΥΕ.

 

46.         16 Μαΐου 2015

Διάλεξη που παρέθεσε ο Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν, για το βιβλίο του «Το τίμημα της ισχύος- Η αυτοκρατορία του τρόμου»  στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στις 13/1, την οποία διοργάνωσε το μεταπτυχιακό τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας στα πλαίσια των εκδηλώσεών του, με θέμα «Ζητήματα ιστορίας και ιστοριογραφίας», με επικεφαλής τον Ομότιμο καθηγητή Ιστορίας Προκόπη Παπαστράτη

 

47.         Μάιος 2015 - Κινηματογράφος «Στούντιο»

Εκδήλωση διεθνιστικής αλληλεγγύης. Προβάλλεταιί η ταινία «Kangamba» με θέμα τη διεθνιστική αλληλεγγύη της Κούβας στην Αγκόλα, όπου ο Αλεχάντρο Κάστρο συμμετείχε ως εθελοντής και τραυματίστηκε.

 

48.         Ο Αλεχάντρο Κάστρο συναντάει τον Μίκη Θεοδωράκη.

Συνάντηση εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο ΧΑΙΔΑΡΙ και την ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ. Επίσκεψη σε ιστορικούς χώρους, που συμβολίζουν την αντίσταση σε διαφορετικές εποχές, μεταξύ αυτών την Γέφυρα του Γοργοπόταμου, το μουσείο Μακρονησιωτών εξορίστων και αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.  Επίσκεψη σε Ηράκλειο Κρήτης, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Άργος, Λαμία.

 

49.         8 -14 Ιανουαρίου 2015 - Κινηματογράφος STUDIO

Φεστιβάλ κουβανικού κινηματογράφου, προς τιμήν των 56 χρόνων της Κουβανικής Επανάστασης, που διοργανώνει η NEW STAR σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τέχνης και Κινηματογραφικής Βιομηχανίας της Κούβας ( ICAIC). Προβάλλονται 26 ταινίες και ντοκιμαντέρ.

 

50.         4 Δεκεμβρίου 2016. ΑΛΚΥΟΝΙΣ

«Οι φίλοι της Κούβας» αποχαιρετούν τον Φιντέλ Κάστρο. Εκδήλωση και φεστιβάλ κινηματογράφου. 33 ντοκιμαντέρ και ταινίες για τον Φιντέλ και την Κούβα με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ. 

Θα παρευρεθεί και θα χαιρετήσει ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κούβα Osvaldo Jesus Cobacho Martínez. Χαιρετισμό θα απευθύνουν επίσης σύνδεσμοι Φιλίας και Αλληλεγγύης, σωματεία, συνδικάτα, σύλλογοι και φορείς. Θα προβληθούν επίσης αποσπάσματα από τις κεντρικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Αβάνα.

 

51.         Δεκέμβρης 2017 ‒ 2023

Μεγάλες εκδηλώσεις τιμής για τον ΦΙΔΕΛ ΚΑΣΤΡΟ 

 

52.         Κουβανοί Προσκεκλημένοι της NEW STAR και του Βελισσάριου Κοσσυβάκη στην ΕΛΛΑΔΑ σε σχετικές ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αλέιδα Γκεβάρα Μαρτς (1997 / 2003 / 2006 / 2022), Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν, Ουλίσες Εστράδα (2008), Χουάν Κάρλος Κρεμάτα Αλμπέρτι, Καμίλο Γκεβάρα (2006) «Ερνέστο Τσε Γκεβάρα: Ο Φωτογράφος» και ο καλλιτεχνικός επιμελητή της έκθεσης, Κάρλος Λάμα.

 

2006: Graciela Ramirez Cruz.

2007: Αλφόνσο Φράγκα Πέρεζ, διπλωμάτης, γενικός γραμματέας της OSPAAAL, Ρομπέρτο Ερνάντες, στέλεχος της OSPAAAL, δημοσιογράφος, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του «TRICONTINENTAL», Ντομίγκο Βένγκα, Delia Luisa Lopez Garcia, πρόεδρος της Έδρας «Ερνέστο Τσε Γκεβάρα» του Πανεπιστημίου της Αβάνας.

2015: coordinadora del Comité Internacional Paz, Justicia y Dignidad a los Pueblos, Γκλαντς Ακόστα Αβίλα1998:  Ελάδιο Ριβαδούγια,  καλλιτεχνικός διευθυντής του περιοδικού Τριοκοντινεντάλ.

 

53.         10 Ελληνικά Ντοκιμαντέρ για την ΚΟΥΒΑ από τους σημαντικότερους Έλληνες δημοσιογράφους - δημιουργούς με υποστηρικτικό υλικό της NEW STAR με τη  .

 

54.         ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ - ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΔΗΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΑΒΑΝΑΣ

Ανταλλαγή επισκέψεων δήμαρχων και αντιπροσωπειών

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ σε ΑΒΑΝΑ και συνάντηση με ΦΙΔΕΛ ΚΑΣΤΡΟ προσπάθεια επαφές κλπ για ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΟΥΒΑΣ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΑΘΗΝΑΣ.

 

Ταξίδια αντιπροσωπειών της Τοπικής Ένωσης δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΤΕδΚΝΑ) με Έλληνες δημάρχους για επαφές με ομολόλγους τους στην ΚΟΥΒΑ. Τελικά έγινε μόνο η Αφελφοποίηση Αβανας - Αθήνας .

 

*

Ο Βελισσάριος Κοσσυβάκης έχει συμμετάσχει πολλές φορές στην EYΡΩΠΑΙΚΗ ΜΠΡΙΓΑΔΑ ΧΟΣΕ ΜΑΡΤΙ

 

*

Έχει συναντηθεί με σημαντικές προσωπικότητες και Αντιπροσωπείες στην Κούβα στο πλαίσιο της αλληλεγγύης των δύο λαών

 

*

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ NEW STAR ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.