Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 25 Μαΐου 2024

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ➽ Με συνένοχο την ΕΕ των ΗΠΑνθρώπων ➽ 231 μέρες ➽ Τουλάχιστον 35.800 νεκροί ➽ 80.000 τραυματίες ➽ Το Ισραήλ συνεχίζει να ισοπεδώνει σχολεία και νοσοκομεία ➽ Το Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ διατάζει το Ισραήλ να σταματήσει η επίθεση στη Ράφα ➽ Αντιδράσεις από την απόφαση➽ VIDEO

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Το Ισραήλ συνεχίζει να ισοπεδώνει με επιθέσεις και βομβαρδισμούς τη Λωρίδα της Γάζας (VIDEO)

(Πηγή φωτο: Wafa)

Παρασκευή 24/05/2024 - 11:15

Σφοδρές επιθέσεις και βομβαρδισμούς από αέρος και εδάφους συνεχίζει να εξαπολύει ο ισραηλινός κατοχικός στρατός σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, καθώς η βάρβαρη επίθεση του Ισραήλ συμπληρώνει ήδη 230 μέρες, στη διάρκεια των οποίων έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 35.800 Παλαιστίνιοι και πάνω από 80 χιλιάδες έχουν τραυματιστεί.

Η Πολιτική Προστασία στην πόλη της Γάζας ανέφερε χθες Πέμπτη πως δυο αεροπορικοί βομβαρδισμοί στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 26 ανθρώπους, ανάμεσά τους 15 παιδιά. Τα δεκαέξι από τα θύματα σκοτώθηκαν σε πλήγμα στο σπίτι τους, τα υπόλοιπα δέκα σε βομβαρδισμούς τζαμιού και σχολείου.

Μαίνονταν παράλληλα οδομαχίες στην Τζαμπαλία ανάμεσα στους ένοπλους βραχίονες της Χαμάς και του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ  με τις κατοχικές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού.

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί συνεχίζονταν στη Λωρίδα της Γάζας, βάζοντας στο στόχαστρό τους νοσοκομεία.

«Διεξάγεται πόλεμος εναντίον των νοσοκομείων της Λωρίδας της Γάζας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Δρ. Χαλίλ Αλ Νταρκάν, εκπρόσωπος του νοσοκομείου των μαρτύρων του Αλ Ακσά στη Ντέιρ Αλ Μπάλα, προειδοποιώντας πως η δομή υγείας αυτή ενδέχεται να αναστείλει τη λειτουργία της εξαιτίας έλλειψης καυσίμων.

Αφότου ξεκίνησαν χερσαίες επιχειρήσεις στις αρχές Μαΐου σε τομείς της Ράφας και καταλήφθηκε η παλαιστινιακή πλευρά του σημείου διέλευσης στα σύνορα με την Αίγυπτο, ο ΟΗΕ διαπιστώνει πλήρη παράλυση των παραδόσεων καυσίμων, που είναι απόλυτα απαραίτητα για να τροφοδοτούνται οι γεννήτριες των νοσοκομείων και τα οχήματα με τα οποία διανέμεται ανθρωπιστική βοήθεια.

Όσο για το άλλο κρίσιμο σημείο εισόδου εμπορευμάτων, το Κερέμ Σαλόμ, «προς το παρόν δίνεται προτεραιότητα στον ιδιωτικό τομέα» και όχι στον ΟΗΕ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φιλίπ Λαζαρινί, ο επικεφαλής του Γραφείου Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA).

Πρόσκληση των ΗΠΑ στον Νετανιάχου

Στο μεταξύ, στον απόηχο του αιτήματος του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), Καρίμ Χαν, να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης για τον Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, οι ΗΠΑ έσπευσαν με μία συμβολική κίνηση να εκφράσουν την υποστήριξή τους στο κράτος-δολοφόνο,

«Είμαι ευτυχής που θα σας ανακοινώσω» πως «σύντομα θα υποδεχθούμε τον πρωθυπουργό Νετανιάχου στο Καπιτώλιο, στο πλαίσιο συνεδρίασης της ολομέλειας του Κογκρέσου», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μ. Τζόνσον κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην ισραηλινή πρεσβεία στην Ουάσιγκτον.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μ. Τζόνσον (Φωτο αρχείου)

Πηγή: Associated Press

Εξάλλου, εντός της ημέρας, το Διεθνές Δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του για το αίτημα της Νότιας Αφρικής —που κατηγορεί το Ισραήλ ότι διαπράττει «γενοκτονία» στη Λωρίδα της Γάζας— να διατάξει να κηρυχθεί «αμέσως» κατάπαυση του πυρός στον παλαιστινιακό θύλακο.

Η Ισραηλινή κυβέρνηση έδωσε διαταγή στους ισραηλινούς διαπραγματευτές να «επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να εξασφαλίσουν την επιστροφή των ομήρων», σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσίευσε ο αμερικανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios, ο διευθυντής της CIA, ο Γουίλιαμ Μπερνς, αναμένεται να ταξιδέψει «τις προσεχείς ημέρες» στην Ευρώπη για συνομιλίες με τον επικεφαλής της Μοσάντ, της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών, και τον πρωθυπουργό του Κατάρ, στο πλαίσιο προσπάθειας να ξαναρχίσουν οι έμμεσες διαπραγματεύσεις.

Ωστόσο, επικαλούμενο «υψηλά ιστάμενη πηγή», το μέσο ενημέρωσης Αλ Καχέρα, που θεωρείται πως έχει δεσμούς με την αιγυπτιακή υπηρεσία πληροφοριών, μετέδωσε πως «ισραηλινή θέση εξακολουθεί να μην ευνοεί» το κλείσιμο συμφωνίας «κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης των ομήρων».

(Πηγή: Al Jazeerra, Wafa, ΑΠΕ-ΜΠΕ)

902

Αντιδράσεις προκαλεί η διαταγή του Διεθνούς Δικαστηρίου για παύση της επίθεσης στη Ράφα

Πηγή: Associated Press

Άμεσες είναι οι αντιδράσεις από την διαταγή του Διεθνούς Δικαστηρίου του ΟΗΕ προς το Ισραήλ, να σταματήσει αμέσως την επίθεση στην Ράφα.

Δεκατρείς από τους 15 δικαστές του Διεθνούς Δικαστηρίου συμφώνησαν ότι η κατάσταση στη Ράφα αποτελεί κόκκινη γραμμή. Οι δικαστές στην απόφασή τους, χαρακτήρισαν την κατάσταση στη Ράφα ως «εξαιρετικά φρικτή», ενώ ο Αρχιδικαστής διαβάζοντας την απόφαση δήλωσε ότι δεν πιστεύει τα λόγια του Ισραήλ ότι παρέχεται στους Παλαιστίνιους αμάχους, ασφάλεια και ανθρωπιστική πρόσβαση.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου πραγματοποιεί έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας με τη συμμετοχή του υπουργού Δικαιοσύνης Γιαρίβ Λεβίν, του υπουργού Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ, του υπουργού Εξωτερικών Ισραέλ Κατζ, του επικεφαλής της Εθνοσυνέλευσης Τζάχι Χανέγκμπι, του στρατιωτικού του γραμματέα Ρομάν Γκόφμαν και του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Γκάλι Μπεχάρβε – Μιάρα.

Ο ακροδεξιός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας, Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ δήλωσε ότι η «άσχετη εντολή του αντισημιτικού δικαστηρίου της Χάγης πρέπει να έχει μόνο μία απάντηση: την κατάληψη της Ράφα, την αύξηση της στρατιωτικής πίεσης και την πλήρη καταστροφή της Χαμάς – μέχρι να επιτευχθεί η πλήρης νίκη στον πόλεμο». Ο επίσης ακροδεξιός υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριχ δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν θα αποδεχτεί την απόφαση

Η Παλαιστινιακή Αρχή χαιρετίζει την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου, λέγοντας ότι αντιπροσωπεύει μια διεθνή συναίνεση για τον τερματισμό του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων «Reuters» ο εκπρόσωπος του Παλαιστινίου Προέδρου.

Η Χαμάς χαιρετίζει την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου Δικαιοσύνης για τη Ράφα, λέει ότι δεν είναι αρκετή και ζητά τον τερματισμό της επίθεσης του Ισραήλ σε όλη τη Γάζα.

(Με πληροφορίες από: «Al Jazeera»)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.