Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

ΙΟΥΔΑΙΟΝΑΖΙ ➽ ΝΕΑ ΘΗΡΙΩΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΣΤΗ ΡΑΦΑ ➽ Τουλάχιστον 21 νεκροί από ανελέητες ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις σε καταυλισμό αμάχων ➽ Πλήρης κάλυψη του ισραηλινού εγκλήματος από τις ΗΠΑ ➽ 236 μέρες γενοκτονίας ➽ Ξεπέρασαν τους 36.000 οι σκοτωμένοι και τους 81.000 οι τραυματίες ➽ Σχέδιο απόφασης στον ΟΗΕ για τη σφαγή ➽ Διαδήλωση με θάρρος στο Ισραήλ: «Αυτό είναι Γενοκτονία!» ➽ Καταστολή και συλλήψεις σε αντιπολεμικές κινητοποιήσεις ➽ VIDEO - Tweet

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

Ανελέητοι βομβαρδισμοί στη Ράφα – Σχέδιο απόφασης για τη σφαγή στον ΟΗΕ

Φωτό: Εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι, δυτικά της πόλης Ράφα AP Photo/Jehad Alshrafi

Στο έλεος των ισραηλινών βομβαρδισμών βρίσκεται η Ράφα, με τον αριθμό των θυμάτων να αυξάνεται δραματικά. Ο ΟΗΕ σχεδιάζει “να σταματήσει η σφαγή”.

NEWSROOM / 29 Μαΐου 2024 10:15

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν να βομβαρδίζουν τη Ράφα, στο νότιο άκρο της Γάζας, όπου ανέπτυξαν τεθωρακισμένα, ενώ στον ΟΗΕ καταρτίζεται σχέδιο απόφασης με σκοπό να «σταματήσει» η «σφαγή» μετά τον πολύνεκρο βομβαρδισμό της Κυριακής σε καταυλισμό εκτοπισμένων που προκάλεσε αγανάκτηση.

Τις πρώτες πρωινές ώρες, ομάδα του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσε πως έγιναν νέοι βομβαρδισμοί στη Ράφα, ενώ αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως είδαν ισραηλινά άρματα μάχης σε διάφορους τομείς της πόλης, που πλέον έχει μετατραπεί στο επίκεντρο του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς.

«Ο κόσμος προσπαθεί να μένει προς το παρόν όσο γίνεται περισσότερο στο σπίτι ή στο κατάλυμά του διότι όποιος κινείται γίνεται στόχος πυρών ισραηλινών drones», είπε κάτοικος, ο Άμπντελ Χατίμπ.

Η Πολιτική Προστασία της Λωρίδας της Γάζας ανακοίνωσε χθες τον θάνατο 21 ανθρώπων σε νέο ισραηλινό βομβαρδισμό σε καταυλισμό εκτοπισμένων, δυο μέρες έπειτα από παρόμοιο που ξεσήκωσε παγκόσμια κατακραυγή.

Ενώ, σχεδόν οκτώ μήνες αφότου άρχισε ο καταστροφικός πόλεμος, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδρίασε εκτάκτως, κατόπιν αιτήματος της Αλγερίας, για να συζητήσει την κατάσταση μετά τον βομβαρδισμό σε καταυλισμό εκτοπισμένων κοντά στη Ράφα ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 45 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 249, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς.

Σχέδιο απόφασης

 Εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι επιθεωρούν τις σκηνές τους που καταστράφηκαν από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ, δίπλα σε εγκαταστάσεις της UNRWA δυτικά της πόλης (AP Photo/Jehad Alshrafi)

Η παλαιστινιακή Πολιτική Προστασία έκανε λόγο για πολλά «απανθρακωμένα» πτώματα μετά την πυρκαγιά που σάρωσε τον καταυλισμό εκτοπισμένων Μπαρκάσατ, τον οποίο διαχειρίζεται το Γραφείο Αρωγής και Έργων για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA). Ο βομβαρδισμός αυτός πυροδότησε νέα διαδήλωση το βράδυ της Τρίτης Παρίσι, για δεύτερη συνεχόμενη βραδιά, με την απαίτηση να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί στη Ράφα.

Ο ισραηλινός στρατός, που λέει ότι διενεργεί εσωτερική έρευνα, ανέφερε πως τα πυρομαχικά που χρησιμοποιήθηκαν την Κυριακή δεν θα μπορούσαν «από μόνα τους» να προκαλέσουν την πυρκαγιά.

Η Αλγερία καταρτίζει σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για να «σταματήσει η σφαγή στη Ράφα», ανακοίνωσε χθες ο πρεσβευτής της στον διεθνή οργανισμό, ο Αμάρ Μπεντζαμά, μετά την κατεπείγουσα συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών του δεκαπενταμελούς οργάνου.

Ισραηλινές δυνάμεις στην Παλαιστίνη / Associated Press

«Θα πρόκειται για σύντομο κείμενο, για ξεκάθαρο κείμενο, προκειμένου να σταματήσει η σφαγή στη Ράφα», τόνισε στον Τύπο, ενώ το ΣΑ αναμένεται σήμερα να συνέλθει εκ νέου για τη μηνιαία αξιολόγηση της κατάστασης στα παλαιστινιακά εδάφη.

«Ελπίζουμε πως αυτό θα μπορέσει να γίνει το συντομότερο δυνατόν, διότι διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές», σχολίασε από τη δική του πλευρά ο κινέζος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη, ο Φου Κονγκ, που θα ήθελε να διεξαχθεί ψηφοφορία εντός της εβδομάδας.

«Είναι καιρός αυτό το Συμβούλιο να αναλάβει δράση και να υιοθετήσει νέα απόφαση», έκρινε ο ο γάλλος πρεσβευτής Νικολά ντε Ριβιέρ, τονίζοντας και αυτός πως πρόκειται για ζήτημα «ζωής ή θανάτου».

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ «δεν κάνει τα στραβά μάτια» για τα θύματα στις τάξεις των αμάχων στη Ράφα, όμως συνεχίζει να υποστηρίζει το Ισραήλ, είπε χθες εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ο Τζον Κέρμπι, την ώρα που αμερικανικά μέσα ενημέρωσης διερωτώνται τι απέγινε η «κόκκινη γραμμή» της Ουάσιγκτον.

Ο Τζο Μπάιντεν είχε προειδοποιήσει δημόσια και επανειλημμένα το Ισραήλ εναντίον της διεξαγωγής ευρείας κλίμακας χερσαίας επίθεσης στη Ράφα, από την οποία πλέον έφυγαν σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι μέσα σε τρεις εβδομάδες.

Ωστόσο σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο δεν βρίσκεται σε εξέλιξη «μείζων» χερσαία στρατιωτική επιχείρηση, κατά συνέπεια δεν θα υπάρξει «αλλαγή πολιτικής», της αμερικανικής υποστήριξης στο Ισραήλ, συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας Κέρμπι.

Νωρίτερα η Ισπανία, η Νορβηγία και η Ιρλανδία αναγνώρισαν επίσημα το κράτος της Παλαιστίνης, προκαλώντας την οργή της κυβέρνησης του Ισραήλ που είδε στην απόφαση αυτή «επιβράβευση» της Χαμάς για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

 Βίντεο με όμηρο ζωντανό


Πηγή: Associated Press

Εκείνη την ημέρα, ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς προχώρησε σε έφοδο άνευ προηγουμένου σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 1.189 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με νέα καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται στα πιο πρόσφατα διαθέσιμα επίσημα ισραηλινά δεδομένα.

Από τους ακόμη 252 ανθρώπους που απήχθησαν κι οδηγήθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας, 121 θεωρείται πως κρατούνται ακόμη όμηροι εκεί, όμως 37 από αυτούς πιστεύεται πως είναι νεκροί, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Ο Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ, το δεύτερο ισχυρότερο ισλαμιστικό κίνημα στη Γάζα, σύμμαχος της Χαμάς, έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο εικονίζεται όμηρος στη ζωή. Ισραηλινά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι πρόκειται για τον Σάσα Τρουπάνοφ, Ισραηλινορώσο 28 ετών.

Το βίντεο αυτό «είναι επιπρόσθετη απόδειξη πως η ισραηλινή κυβέρνηση πρέπει να δώσει ξεκάθαρη εντολή στην ομάδα των διαπραγματευτών για να μπορέσει να καταλήξει σε συμφωνία για την επιστροφή όλων των ομήρων», έκρινε το Φόρουμ των Οικογενειών, συλλογικότητα που εκπροσωπεί τους συγγενείς των ισραηλινών ομήρων.

Διαπραγματεύσεις;

Το Κατάρ, η Αίγυπτος και οι ΗΠΑ μεσολαβούν εδώ και μήνες σε έμμεσες διαπραγματεύσεις με σκοπό να εξασφαλιστεί κατάπαυση του πυρός μεγάλης διάρκειας στη Λωρίδα της Γάζας, που θα επιτρέψει την απελευθέρωση ομήρων.

Μέσο ενημέρωσης που θεωρείται πως έχει δεσμούς με την αιγυπτιακή υπηρεσία πληροφοριών ανέφερε χθες πως το Κάιρο «εντείνει τις προσπάθειες» με σκοπό να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες, με σκοπό επίσης να αυξηθεί η ανθρωπιστική βοήθεια που φθάνει στον παλαιστινιακό θύλακο.

Η επιχείρηση στη Ράφα, που σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό σκοπό έχει να εξαλειφθούν τα «τελευταία», κατ’ αυτόν, τάγματα της Χαμάς, οδήγησε στο κλείσιμο της συνοριακής διέλευσης στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με την Αίγυπτο, που έχει νευραλγική σημασία για τις παραδόσεις ανθρωπιστικής βοήθειας και καυσίμων.

Συνέπεια: «όλες οι διακομιδές ασθενών σταμάτησαν απότομα», ανέφερε χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Και οι παραδόσεις βοήθειας μέσω της τεχνητής προβλήτας που έστησε ο στρατός των ΗΠΑ στα ανοικτά της Λωρίδας της Γάζας ανεστάλησαν, καθώς η δομή υπέστη ζημιά εξαιτίας θαλασσοταραχής, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

Ο Μοχάμεντ Χαντέρ, που έφυγε από τη Ράφα χθες και έφθασε στη Ντέιρ αλ Μπάρα (κεντρικά), μεταφέροντας κάποια υπάρχοντά του με κάρο, είπε «εκτοπιστήκαμε όπως κι όλος ο υπόλοιπος κόσμος, αφού επιζήσαμε από τους βομβαρδισμούς κι από τα άρματα μάχης», διερωτώμενος «και τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε τώρα;».

Έκκληση της  Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Η Διεθνής Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC) έκανε σήμερα έκκληση για κατάπαυση του πυρός και για ανεμπόδιστη πρόσβαση της ανθρωπιστικής αρωγής στη λωρίδα της Γάζας, όπου εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν κατάσταση λιμού η οποία επιδεινώνεται.

Ο θύλακας πλήττεται από ανθρωπιστική καταστροφή σχεδόν οκτώ μήνες αφού το Ισραήλ εξαπέλυσε μια καταστροφική επίθεση ως απάντηση στις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 7 Οκτωβρίου από τη Χαμάς και στοίχισαν τη ζωή σε 1.200 ανθρώπους στο Ισραήλ.

«Χρειαζόμαστε απελπισμένα μια πολιτική λύση που θα μας επιτρέψει να έχουμε μια κατάπαυση του πυρός για να φέρουμε μέσα τη βοήθεια», δήλωσε στο Ρόιτερς η πρόεδρος της IFRC Κέιτ Φορμπς, σε συνέντευξή της στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων Μανίλα.

«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τη διαφορά. Πρέπει να έχουμε πρόσβαση και για να έχουμε πρόσβαση εκεί πρέπει να έχουμε κατάπαυση του πυρός», δήλωσε η Φορμπς, η οποία έγινε το Δεκέμβριο η δεύτερη γυναίκα που ανέλαβε ποτέ την κορυφαία θέση στο μεγαλύτερο παγκοσμίως δίκτυο ανθρωπιστικής αρωγής.

Η θέση του προέδρου του IFRC είναι εθελοντική και ο κάτοχός της επιβλέπει ένα δίκτυο που ενώνει 191 οργανώσεις οι οποίες εργάζονται στη διάρκεια καταστροφών και πολέμων και μετά από αυτούς, όπως είναι η Παλαιστινιακή Εταιρεία Ερυθράς Ημισελήνου που διαθέτει πληρώματα ασθενοφόρων στη Γάζα.

Η Φορμπς δήλωσε ότι είδε τη «φρικτή» κατάταση στη Ράφα στη διάρκεια επίσκεψής της το Φεβρουάριο, μήνες πριν το Ισραήλ εξαπολύσει στρατιωτική επίθεση σ’ αυτή τη νότια πόλη της λωρίδας της Γάζας, στην οποία έχουν καταφύγει περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι που διέφυγαν από επιθέσεις σε άλλα τμήματα του θύλακα.

«Δεν υπήρχε επαρκής στέγαση. Δεν υπήρχε νερό, δεν υπήρχαν αρκετές υγειονομικές τουαλέτες. Είχαμε ένα νοσοκομείο χωρίς εξοπλισμό… και δυστυχώς συνέβη και αυτό που φοβόμουν, ότι δεν θα υπάρχει αρκετή τροφή», δήλωσε η Φορμπς.

«Εκλιπαρώ τις κυβερνήσεις σε όλες τις πλευρές να διαπραγματευθούν μια κατάπαυση του πυρός ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε μέσα τη βοήθεια», δήλωσε η Φορμπς. «Η δουλειά μου είναι να εξασφαλίσω πως όταν αυτό (η κατάπαυση του πυρός) συμβεί, θα μπορούμε να δώσουμε τη βοήθεια που είναι απαραίτητη. Και έτσι είναι ανάγκη να κάνουν τη δουλειά τους ώστε να μπορέσω κι εγώ να κάνω τη δική μου δουλειά», πρόσθεσε.

*

ΝΕΑ ΘΗΡΙΩΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΣΤΗ ΡΑΦΑ

Τουλάχιστον 21 νεκροί από ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις σε καταυλισμό αμάχων (VIDEO)

 

Από προηγούμενο ισραηλινό βομβαρδισμό στη Ράφα

Τρίτη 28/05/2024 - 19:52

Οι ισραηλινές θηριωδίες σε βάρος αμάχων που έχουν καταφύγει στη Ράφα συνεχίζονται ακατάπαυστα, αποδεικνύοντας ότι δεν πρόκειται για «λάθη» αλλά για αναπόσπαστο κομμάτι του σχεδίου γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού από το κράτος-δολοφόνο, με τις πλάτες των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Το μεσημέρι της Τρίτης, νέες ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις σε εκτοπισμένους Παλαιστίνιους στη Ράφα προκάλεσαν τον θάνατο 21 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων.

Η αεροπορική επιδρομή είχε στόχο την περιοχή αλ Μαουάσι στη δυτική Ράφα, μια περιοχή όπου έχουν στηθεί σκηνές για να στεγάσουν εκτοπισμένους Παλαιστίνιους.

Η συγκεκριμένη περιοχή είχε υποδειχθεί από το κράτος-δολοφόνο ως «ασφαλής ζώνη», προτρέποντας τους άμαχους να καταφύγουν εκεί για να προστατευτούν δήθεν από τους βομβαρδισμούς.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι 13 γυναίκες.

«Οι ισραηλινές δυνάμεις στόχευσαν άλλη μία περιοχή με αυτοσχέδιες σκηνές, όπου οι περισσότεροι άνθρωποι ήταν γυναίκες και παιδιά», δήλωσε ο ανταποκριτής του Al Jazeera από το Ντέιρ ελ Μπαλάχ.

«Δεν υπάρχουν νοσοκομεία στη Ράφα. Όλοι οι τραυματίες και τα πτώματα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Διεθνούς Ιατρικού Σώματος. Δεν υπάρχουν ασθενοφόρα», μετέδωσε. 

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανέφερε ότι 46 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 110 τραυματίστηκαν σε όλη τη Γάζα το τελευταίο 24ωρο.

902

*

ΙΣΡΑΗΛ

Διαδήλωσαν με θάρρος: «Αυτό είναι Γενοκτονία!»

Καταστολή και συλλήψεις σε αντιπολεμικές κινητοποιήσεις

Κόντρα στην καταστολή, στις απειλές και τις συκοφαντίες που επιστρατεύει το ισραηλινό κράτος για να καταστείλει κάθε φωνή που καταγγέλλει τη γενοκτονία στη Γάζα, οι κινητοποιήσεις ενάντια στο μακελειό δυναμώνουν και μέσα στο ίδιο το Ισραήλ.

Μετά το νέο έγκλημα του ισραηλινού κατοχικού στρατού στη Ράφα, χτες πραγματοποιήθηκαν αντιπολεμικές διαδηλώσεις σε ισραηλινές πόλεις.

Στη Χάιφα, όπως μετέδωσε η ισραηλινή εφημερίδα «Χααρέτζ», περίπου 250 διαδηλωτές έκαναν πορεία ζητώντας να τερματιστεί ο πόλεμος στη Γάζα, με πλακάτ που έγραφαν συνθήματα όπως «Σταματήστε τη σφαγή!» και «Αυτό είναι γενοκτονία!», με φωτογραφίες με καταματωμένα παιδιά να κλαίνε τρομαγμένα...

Ο επικεφαλής της αστυνομίας κήρυξε την κινητοποίηση παράνομη και ακολούθησε επέμβαση των δυνάμεων καταστολής, με τη συμμετοχή και έφιππων αστυνομικών, οι οποίες προχώρησαν και σε συλλήψεις.

Και στο Τελ Αβίβ, στον δρόμο βγήκαν διαδηλωτές με πλακάτ που έγραφαν «Σταματήστε να βομβαρδίζετε τη Ράφα!» και «Αποχωρήστε από τη Ράφα και τη Γάζα!». Εκτός από τις αστυνομικές δυνάμεις, απέναντι από τους συγκεντρωμένους στήθηκαν και ορισμένοι «αντι-διαδηλωτές», που επιχειρούσαν να στήσουν προβοκάτσια φωνάζοντας «προδότες»...

Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στην Ιερουσαλήμ, καθώς και στην Ουμ αλ Φαχμ, που κατοικείται κατά πλειοψηφία από Άραβες Ισραηλινούς.

902

*

Νέοι βομβαρδισμοί στην Ράφα – Πλήρη κάλυψη του ισραηλινού εγκλήματος από τις ΗΠΑ

Με τις «πλάτες» των ΗΠΑ και άλλων Ευρωατλαντικών «συμμάχων», το Ισραήλ συνεχίζει και σήμερα τις δολοφονικές επιθέσεις κατά του Παλαιστινιακού λαού στη Ράφα και συνολικότερα στη Λωρίδα της Γάζας, μετατρέποντας τις υποτίθεται «ασφαλείς» περιοχές σε «σφαγεία».

Τις πρώτες πρωινές ώρες, ομάδα του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσε πως έγιναν νέοι βομβαρδισμοί στη Ράφα, ενώ αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως είδαν ισραηλινά άρματα μάχης σε διάφορους τομείς της πόλης.

Χτες το μεσημέρι (λιγότερο από ένα 48ωρο από το μακελειό της Κυριακής στο Ταλ αλ Σουλτάν με τους 45 νεκρούς και τους δεκάδες τραυματίες που κάηκαν ζωντανοί) ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν καταυλισμό εκτοπισμένων αμάχων στο αλ Μαουάσι (πάνω), στη δυτική Ράφα, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 21 Παλαιστινίων, εκ των οποίων οι 12 ήταν γυναίκες.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις από το βράδυ, έχουν κόψει τις τηλεπικοινωνίες και την πρόσβαση στο διαδίκτυο σε μια προσπάθεια να κρύψουν την καταγραφή των εγκλημάτων τους κατά των Παλαιστινίων αμάχων.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδρίασε εκτάκτως, κατόπιν αιτήματος της Αλγερίας, για να συζητήσει την κατάσταση μετά το μακελειό της Κυριακής στο Ταλ αλ Σουλτάν με τους 45 νεκρούς και τους δεκάδες τραυματίες που κάηκαν ζωντανοί.

Η Αλγερία καταρτίζει σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για να «σταματήσει η σφαγή στη Ράφα», ανακοίνωσε χθες ο πρεσβευτής της στον διεθνή οργανισμό, ο Αμάρ Μπεντζαμά, μετά την κατεπείγουσα συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών του δεκαπενταμελούς οργάνου. «Θα πρόκειται για σύντομο κείμενο, για ξεκάθαρο κείμενο, προκειμένου να σταματήσει η σφαγή στη Ράφα», τόνισε

Πλήρη κάλυψη από τις ΗΠΑ των ισραηλινών εγκλημάτων

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ «δεν κάνει τα στραβά μάτια» για τα θύματα στις τάξεις των αμάχων στη Ράφα, όμως συνεχίζει να υποστηρίζει το Ισραήλ, είπε χθες εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ο Τζον Κίρμπι, την ώρα που αμερικανικά μέσα ενημέρωσης διερωτώνται τι απέγινε η «κόκκινη γραμμή» της Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο δεν βρίσκεται σε εξέλιξη «μείζων» χερσαία στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα, κατά συνέπεια δεν θα υπάρξει «αλλαγή πολιτικής», της αμερικανικής υποστήριξης στο Ισραήλ, συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας.

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου, Sabrina Singh, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι «η βοήθεια ασφαλείας συνεχίζει να ρέει», επιβεβαιώνοντας ότι η Ουάσιγκτον συνεχίζει να εξοπλίζει το κράτος - δολοφόνο για το μακελειό στη Γάζα, αλλά και για την «επόμενη μέρα» των ανταγωνισμών στην περιοχή.

Κατά τ' άλλα, καλά κρατεί και η υποκρισία των ΗΠΑ για τις σφαγές Παλαιστινίων αμάχων, με την Αμερικανίδα αντιπρόεδρο, Καμάλα Χάρις, να δηλώνει μεν χτες ότι η λέξη «τραγικό» δεν μπορεί να περιγράψει τα αποτελέσματα της προχτεσινής επίθεσης εναντίον καταυλισμού αμάχων στη Ράφα, αλλά την ίδια ώρα να μην απαντά σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Ράφα συνιστούν παραβίαση της λεγόμενης «κόκκινης γραμμής» που έχουν θέσει οι ΗΠΑ.

Το δε Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε χτες τη «βαθύτατη θλίψη του» για τους Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν την Κυριακή στη Ράφα, σημειώνοντας ότι αναμένονται τα αποτελέσματα της έρευνας του ισραηλινού στρατού, με την ελπίδα ότι η έρευνα αυτή θα γίνει «γρήγορα και με διαφάνεια». Κι αυτό όταν ήδη ο κατοχικός στρατός κάνει λόγο για «δευτερογενή έκρηξη που προκλήθηκε από το αρχικό χτύπημα σε μια περιοχή εκτός της καθορισμένης ανθρωπιστικής ζώνης» και ισχυρίζεται ότι αυτή «πιθανότατα προκλήθηκε από αποθηκευμένα πυρομαχικά ή όπλα της Χαμάς»...

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Al Jazeera»)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.