Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Νοσοκομείο Ευαγγελισμός: Σφοδρές αντιδράσεις από την «prive» λειτουργία για τους επίσημους του Conference Cup, αλλά ο Γεωργιάδης μιλάει για «υποχρέωση της χώρας» — ΟΕΝΓΕ: Προκλητική κι επικίνδυνη απόφαση για το ήδη αποψιλωμένο και εξουθενωμένο προσωπικό του νοσοκομείου, αλλά και άκρως αντιεπιστημονική (Tweeter - fb ΟΕΝΓΕ)

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ

Σφοδρές αντιδράσεις από την «prive» λειτουργία για τους επίσημους του Conference Cup, αλλά ο Γεωργιάδης μιλάει για «υποχρέωση της χώρας»

Σάββατο 18/05/2024 - 11:01

Έντονες αντιδράσεις και κατακραυγή έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να μπει το μεγαλύτερο Νοσοκομείο της χώρας, ο Ευαγγελισμός, σε «prive» λειτουργία μόνο για τους VIP του Conference Cup, τη στιγμή που ο κόσμος στοιβάζεται στα ράτζα και αναζητά ματαίως ένα κρεβάτι σε κάποιο Νοσοκομείο.

Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας, Αδ. Γεωργιάδης, αντί να απολογηθεί για αυτή την κατάπτυστη απόφαση, επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, λέγοντας πως είναι υποχρέωση της χώρας να ορίσει ένα Νοσοκομείο Αναφοράς για μια τέτοια διοργάνωση.

«Σε κάθε επίσημο γεγονός που συμβαίνει στην xώρα μας, από την διοργάνωση ενός αθλητικού γεγονότος έως την υποδοχή ξένων ηγετών το Νοσοκομείο Αναφοράς που δηλώνεται από τις Ελληνικές Αρχές είναι ο Ευαγγελισμός. Πάντοτε δηλ οι επίσημοι προσκεκλημένοι της Χώρας, εάν απαιτηθεί, δηλώνεται ότι θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα σε αυτό το Νοσοκομείο», αναφέρει σε ανάρτηση του.

Όμως είναι άλλο να ορίζεται ένα Νοσοκομείο ως νοσοκομειακή μονάδα αναφοράς, και άλλο η «prive» λειτουργία, που σημαίνει ότι εάν πάει στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο κάποιος με έμφραγμα θα περιμένει να εξυπηρετηθεί ο επίσημος.

Στο πλαίσιο δε του διαγκωνισμού με τα άλλα κόμματα που πίνουν νερό στην εμπορευματοποίηση του συστήματος Υγείας που το έχει οδηγήσει σε αυτά τα χάλια, ο Αδ. Γεωργιάδης χαρακτηρίζει  «λαϊκίστικες και υποκριτικές» τις αντιδράσεις «κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση».

Υπενθυμίζεται ότι ο τελικός πρόκειται να διεξαχθεί στις 29 Μάη στο στάδιο της Ν.Φιλαδέλφειας (OPAP Arena), και στο πλαίσιο των προετοιμασιών, η διοίκηση του «Ευαγγελισμού» ενημέρωσε τους εργαζόμενους του ότι «το Νοσοκομείο τίθεται σε 24ωρη ετοιμότητα κατά τις 28, 29 και 30/5 για την αντιμετώπιση των VIP (διαπιστευμένων και φιλάθλων) που θα διαμένουν στα Ξενοδοχεία ''Μεγάλη Βρετάνια'', ''Grand Hyatt'' και ''Marriot Athens''».

Σύμφωνα λοιπόν με τις οδηγίες που καταγράφονται στο συγκεκριμένο έγγραφο, τα περιστατικά τα οποία θα προσέλθουν «θα καταγράφονται σε ξεχωριστή λίστα στο Γραφείο Κινήσεως και θα έχουν απόλυτη προτεραιότητα στην εξέτασή τους και διεξαγωγή όλων των απαραίτητων εξετάσεων, εφόσον χρειαστεί».

Το έγγραφο - ντροπή για την «prive» λειτουργία του Νοσοκομείου

Για το προκλητικό έγγραφο η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και παθολόγος στον «Ευαγγελισμό» Δήμητρα Σταματέλου, καταγγέλλει:

«Η διοίκηση του Νοσοκομείου ''Ευαγγελισμός'', καλεί το προσωπικό σε 24ωρη και 3ήμερη ετοιμότητα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι VIP πλούσιοι ένοικοι των ακριβών ξενοδοχείων του κέντρου της Αθήνας. Σ' ένα νοσοκομείο που λειτουργεί με δεκάδες κενά προσωπικού, που εφημερεύει σχεδόν καθημερινά (σε γενική κι πρωινή εφημερία), με τους ασθενείς να στοιβάζονται στα Επείγοντα, να περιμένουν ώρες ολόκληρες σε φορεία και στους διαδρόμους, προκειμένου να εξεταστούν και να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις κι η εισαγωγή μπορεί να γίνει την επόμενη μέρα το βράδυ.

Σε ένα Νοσοκομείο που το προσωπικό είναι στα όρια των αντοχών του, με burn out, με παραιτήσεις λόγω της εντατικοποίησης και που ο μισθός του νοσηλευτικού προσωπικού είναι λιγότερος από όσα θα πληρώσουν οι VIP "ασθενείς" για τη διαμονή τους. Μόνο ντροπή μπορεί να χαρακτηρίσει την απόλυτη προτεραιότητα που καλεί η διοίκηση να δώσουμε, με κριτήρια αξιωμάτων και τίτλων και όχι πραγματικού επείγοντος. Την ίδια ώρα οι εικόνες των στοιβαγμένων ασθενών και του πανικόβλητου προσωπικού να τρέχει να προλάβει να περιθάλψει να είναι η "κανονικότητα" για τους πολλούς σε όλα τα νοσοκομεία της αττικής. Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι αφήνουν τελευταίες τις ανάγκες του λαού για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αφού προτεραιότητα έχουν οι φιέστες, τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και η εξυπηρέτηση των εχόντων. Μόνο ο λαός μπορεί να αντιστρέψει αυτή την κατάσταση προς όφελος του, με κριτήριο τις δικές του ανάγκες, τη ζωή και την υγεία του».

Το έγγραφο αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), ενώ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, Γιώργος Φερεντίνος, δήλωσε πως «η απόφαση της διοίκησης του Ευαγγελισμού είναι όχι μόνο προκλητική κι επικίνδυνη για το ήδη αποψιλωμένο και εξουθενωμένο προσωπικό του νοσοκομείου, αλλά και άκρως αντιεπιστημονική».


902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.