Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ➽ Με συνένοχο την ΕΕ των ΗΠΑνθρώπων ➽ 230 μέρες ➽ Τουλάχιστον 35.709 νεκροί ➽ 79.990 τραυματίες ➽ Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γαζας, ενόψει χερσαίας επέμβασης στη Ράφα ➽ Μπλοκάρισμα της ανθρωπιστικής βοήθειας από το Ισραήλ ➽ Στο στόχαστρο του κράτους - δολοφόνου προσφυγικοί καταυλισμοί, νοσοκομεία και ανθρωπιστική βοήθεια ➽ VIDEO - Tweet

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γαζας, ενόψει χερσαίας επέμβασης στη Ράφα

Πέμπτη 23/05/2024 - 08:43

Με αμείωτη σφοδρότητα ο ισραηλινός κατοχικός στρατός συνεχίζει τις επιθέσεις και τους βομβαρδισμούς σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, αυξάνοντας τον αριθμό των θυμάτων και τα δεινά που βιώνουν οι πολλές εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι και πεινασμένοι Παλαιστίνιοι.

Μετά από 230 μέρες ισραηλινών επιθέσεων, ο απολογισμός θυμάτων του υπουργείου Υγείας στη Γάζα ανέφερε χτες 35.709 νεκρούς Παλαιστίνιους και 79.990 τραυματίες.

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κλιμακώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα μετά την αναγνώριση από τρεις ευρωπαϊκές χώρες κράτους της Παλαιστίνης, εν μέσω του πολέμου του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Ομάδα του Γαλλικού Πρακτορείου έκανε λόγο για σφοδρούς βομβαρδισμούς σε τομέα της Ράφας (νότια), ενώ αυτόπτες μάρτυρες μίλησαν για πλήγματα στην πόλη της Γάζας (βόρεια), ερειπωμένη έπειτα από επτά και πλέον μήνες αδιάκοπου πολέμου.

Άρματα μάχης έφθασαν στα όρια πυκνοκατοικημένης συνοικίας της Ράφας, ενώ η νύχτα σημαδεύτηκε από τους πιο σφοδρούς βομβαρδισμούς αφότου άρχισαν χερσαίες επιχειρήσεις στην πόλη στις αρχές του μήνα.

Τα άρματα μάχης βρίσκονται πλέον πολύ κοντά στη Γίμπνα, στο κέντρο της Ράφας, είπαν κάτοικοι στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς από την πλευρά του ανέφερε πως έπληξε με αντιαρματικές ρουκέτες δυο τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.

Σύμφωνα με κατοίκους, ο ισραηλινός στρατός βάλλει στη Γίμπνα και άνοιξε επίσης πυρ εναντίον αλιευτικών σκαφών στα παράλια, με αποτέλεσμα κάποια να πάρουν φωτιά.

Τα πυρά του Ισραήλ «δεν σταμάτησαν όλη νύχτα, από drones, ελικόπτερα, αεροσκάφη, άρματα μάχης», είπε κάτοικος που ζήτησε να μην κατονομαστεί για μην αντιμετωπίσει κίνδυνο η ασφάλειά του. Άρματα «προωθήθηκαν προς τα νοτιοανατολικά (...) δεχόμενα σφοδρά πυρά», πρόσθεσε.

https://www.902.gr/eidisi/kosmos/365004/sfodroi-vomvardismoi-sti-lorida-tis-gazas-enopsei-hersaias-epemvasis-sti-rafa

 

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Στο στόχαστρο του κράτους - δολοφόνου προσφυγικοί καταυλισμοί, νοσοκομεία και ανθρωπιστική βοήθεια (VIDEO)

Τετάρτη 22/05/2024 - 10:31

Σε κλιμάκωση των δολοφονικών του επιθέσεων σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας προχωρά το Ισραήλ, βάζοντας για πολλοστή φορά στο στόχαστρό του κατοικίες και προσφυγικούς καταυλισμούς, νοσοκομεία, σχολεία του ΟΗΕ, στα οποία αναζητούν καταφύγιο πολλοί από τους εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένους αμάχους, ενώ παράλληλα συνεχίζεται το ακόμα μεγαλύτερο μπλοκάρισμα της ανθρωπιστικής βοήθειας, η οποία εισέρχεται στον παλαιστινιακό θύλακα με το σταγονόμετρο.

Στις 228 μέρες ισραηλινών επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 35.647 Παλαιστίνιοι και άλλοι 79.852 έχουν τραυματιστεί, όπως ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Υγείας της Γάζας. Μέσα στο τελευταίο 24ωρο σκοτώθηκαν 85 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 200.

Στο στόχαστρο για πολλοστή φορά τα νοσοκομεία

Στο στόχαστρο των δολοφονικών ισραηλινών επιθέσεων μπαίνουν για πολλοστή φορά όσα νοσοκομεία καταφέρνουν να λειτουργούν ακόμα στον παλαιστινιακό θύλακα.

Το Νοσοκομείο «Αλ Άουντα», όχι μακριά από τον καταυλισμό προσφύγων Τζαμπαλία, πολιορκείτο για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπηρεσιακός διευθυντής του, ο Δρ. Μοχάμαντ Σάλεχ.

Μίλησε για πυρά των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων εναντίον κτιρίων του νοσοκομείου και «ελεύθερους σκοπευτές» παρόντες «γύρω του και σε γειτονικά σπίτια».

Ο Ρικ Πέπερκορν, αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στα Παλαιστινιακά Εδάφη, έκανε λόγο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για «ασταμάτητα» πυρά τα οποία «προκάλεσαν ζημιές σε υποδομές απαραίτητες για τη λειτουργία του νοσοκομείου», μέσα στο οποίο «έχουν παγιδευτεί» 148 μέλη του προσωπικού και 22 ασθενείς.

Η Ντούνια Ντεχίλι, συντονίστρια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (Médecins sans frontières, MSF) στη Λωρίδα της Γάζας, υπογράμμισε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως «δεν μπαίνει ούτε βγαίνει κανείς και τίποτα» στο νοσοκομείο, εξαιτίας του φόβου ότι θα γίνει στόχος των ελεύθερων σκοπευτών. Το νοσοκομείο είχε ήδη πολιορκηθεί τον Δεκέμβρη για μέρες.

Στον παλαιστινιακό θύλακα, τον οποίο σφυροκοπεί ο ισραηλινός στρατός, δεν απομένουν σε λειτουργία παρά 13 από τα 36 νοσοκομεία κι αυτά μόνο εν μέρει, τόνιζε στις 17 Μάη ο ΠΟΥ.

Μπλοκάρισμα της ανθρωπιστικής βοήθειας από το Ισραήλ

Την ίδια ώρα, δραματική είναι η κατάσταση αναφορικά και με την ανθρωπιστική βοήθεια που προορίζεται για τους αμάχους.

Ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, ο Στεφάν Ντουζαρίκ, ενημέρωσε διαπιστευμένους συντάκτες για την ανθρωπιστική βοήθεια που φθάνει μέσω χερσαίων διελεύσεων στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και για τη διανομή της βοήθειας που φτάνει από την Κύπρο μέσω προβλήτας που κατασκεύασε ο αμερικανικός στρατός.

Όπως ανέφερε ο Ντουζαρίκ, το πέρασμα της Ράφας παραμένει κλειστό, εμποδίζοντας την είσοδο περίπου 82.000 τόνων προμηθειών, συμπεριλαμβανομένων τροφίμων και φαρμάκων.

Το Κερέμ Σαλόμ, επίσης καίριας σημασίας σημείο διέλευσης ανθρωπιστικής βοήθειας, παραμένει τυπικά ανοιχτό, ωστόσο τον έλεγχο του περάσματος τον έχει εξ ολοκλήρου η ισραηλινή πλευρά. Βορειότερα, το πέρασμα του Έρετς άνοιξε από την 1η έως την 9η Μάη, αλλά έκτοτε είναι κλειστό, σημείωσε.

Σύμφωνα με την UNRWA, δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στο κέντρο εφοδιασμού της υπηρεσίας, ούτε σε αποθήκη του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (και το μεν και η δε βρίσκονται στη Ράφα), λόγω των συνεχιζόμενων στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Η UNRWA αναφέρει ότι τα κέντρα υγείας της δεν έχουν λάβει ιατρικά εφόδια τις τελευταίες 10 ημέρες. Παρ’ όλα αυτά, το προσωπικό συνεχίζει να προσφέρει φροντίδες σε χιλιάδες τραυματίες και ασθενείς που φθάνουν καθημερινά στις δομές Υγείας που εξακολουθούν να λειτουργούν.

Από την πλευρά της, η Διευθύντρια Επιχειρήσεων του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) Έντεμ Γουοσόρνου τόνισε στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ότι οι συνθήκες διαβίωσης συνεχίζουν να επιδεινώνονται λόγω των σφοδρών μαχών, ιδιαίτερα σε περιοχές της Γάζας όπως είναι η Τζαμπαλία και η ανατολική Ράφα, καθώς και επειδή συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στον παλαιστινιακό θύλακα από ξηρά, αέρα και θάλασσα.

Η ανθρωπιστική βοήθεια που έχει φθάσει στο προσωρινό λιμάνι το οποίο κατασκεύασε ο αμερικανικός στρατός και εγκαταστάθηκε σε ακτή της Λωρίδας της Γάζας συνεχίζει να μην έχει διανεμηθεί στον πληθυσμό του θυλάκου, που απειλείται από λιμό εν μέσω του πολέμου του Ισραήλ και της Χαμάς, παραδέχθηκε χθες Τρίτη το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.

Την Κυριακή, ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, αρμόδιος για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις, ο Μάρτιν Γκρίφιθς προειδοποίησε εναντίον των δυνητικά «αποκαλυπτικών» συνεπειών σε περίπτωση συνέχισης των εμποδίων στις παραδόσεις ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

Ισραηλινοί ειρηνιστές συνόδευσαν το Σαββατοκύριακο οχηματοπομπή με βοήθεια που προοριζόταν για τον πολιορκημένο παλαιστινιακό θύλακο, για να εμποδίσουν την καταστροφή της από ακροδεξιούς, όπως συνέβη αρκετές φορές τις προηγούμενες ημέρες.

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.