Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Κοινοβουλευτική και Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Να αφαιρεθεί η Κούβα από την απαράδεκτη λίστα «των κρατών χορηγών της τρομοκρατίας» του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Να αφαιρεθεί η Κούβα από την απαράδεκτη λίστα «των κρατών χορηγών της τρομοκρατίας» του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ

Πέμπτη 30/05/2024 - 12:12

Η Κοινοβουλευτική και η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ ζητά με επιστολή της στον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη να αφαιρεθεί η Κούβα από την απαράδεκτη λίστα «των κρατών χορηγών της τρομοκρατίας» του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Ο λαός της Κούβας υφίσταται εδώ και πολλές δεκαετίες τις βαριές συνέπειες του οικονομικού αποκλεισμού των ΗΠΑ που βάζει μεγάλα εμπόδια στην οικονομική ανάπτυξη της Κούβας και εμποδίζει την ικανοποίηση των αναγκών του κουβανικού λαού. Τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ ενισχύουν παραπέρα τα μέτρα ενάντια στην Κούβα με ενέργειες όπως η επαναφορά της Κούβας στη λίστα των "κρατών-χορηγών της τρομοκρατίας" του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, που έγινε από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ το 2021 και διατηρεί σήμερα η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν.

Η λίστα αυτή λειτουργεί ως εργαλείο εξαναγκασμού και άσκησης οικονομικής πίεσης ενάντια στον κουβανικό λαό. Άλλωστε, η Κούβα δεν έχει καμία σχέση με τη λεγόμενη τρομοκρατία, αντίθετα πρωταγωνιστεί στην αλληλεγγύη σε άλλους λαούς που έχουν ανάγκη, όπως αποδείχτηκε πρόσφατα στην περίοδο της πανδημίας του COVID-19. Η ένταξη της Κούβας σε αυτή τη λίστα βάζει μεγάλα εμπόδια στις εμπορικές και οικονομικές της σχέσεις, αφού όποιος συνεργάζεται με την Κούβα κινδυνεύει να υποστεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ, ενώ εμποδίζει την Κούβα να προμηθευτεί Ενέργεια, τρόφιμα, ακόμα και τον ιατρικό εξοπλισμό που έχει ανάγκη ο λαός της.

Οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας στην Κούβα και τον λαό της, απαιτούμε την άμεση διαγραφή της Κούβας από τη λίστα των "κρατών-χορηγών της τρομοκρατίας" του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ και συνολικά την άρση όλων των απαράδεκτων μέτρων του αποκλεισμού κατά της Κούβας. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να στηρίξει το δίκαιο αίτημα της διαγραφής της Κούβας από τη λίστα των "κρατών-χορηγών της τρομοκρατίας".

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ:

Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ

Νίκος Αμπατιέλος

Γιάννης Γκιόκας

Βιβή Δάγκα

Γιάννης Δελής

Σεμίνα Διγενή

Νίκος Έξαρχος

Λιάνα Κανέλλη

Νίκος Καραθανασόπουλος

Χρήστος Κατσώτης

Μαρία Κομνηνάκα

Αφροδίτη Κτενά

Γιώργος Λαμπρούλης

Διαμάντω Μανωλάκου

Γιώργος Μαρίνος

Βασίλης Μεταξάς

Νίκος Παπαναστάσης

Θανάσης Παφίλης

Λεωνίδας Στολτίδης

Μανώλης Συντυχάκης

Χρήστος Τσοκάνης

Οι Ευρωβουλευτές του ΚΚΕ:

Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος

Κώστας Παπαδάκης

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.