Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

237 μέρες γενοκτονίας ➽ Οι ιουδαιοναζί ΗΠΑνθρωποι προαναγγέλλουν συνέχιση της σφαγής για τουλάχιστον επτά μήνες ➽ Απίστευτη κτηνωδία: Η Νίκι Χέιλι γράφει σε ισραηλινή οβίδα «Τελειώστε τους»! ➽ Με αμερικανικά όπλα η σφαγή των αμάχων στη Ράφα ➽ Ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε τη ζώνη στα σύνορα Γάζας - Αιγύπτου Το Ισραήλ ➽ VIDEO – Tweet

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΤΗΝΩΔΙΑ

Η Νίκι Χέιλι γράφει σε ισραηλινή οβίδα «Τελειώστε τους»!

Τετάρτη 29/05/2024 - 16:54

Άλλη μία τρανταχτή απόδειξη ότι οι ΗΠΑ αποτελούν τον μεγάλο σπόνσορα (μαζί με την ΕΕ) της γενοκτονίας των Παλαιστινίων από το κράτος-δολοφόνο ήρθε από το Ισραήλ και έχει την... υπογραφή της Νίκι Χέιλι.

Η πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ και μέχρι πρότινος υποψήφια για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία, έγραψε σε μία οβίδα του ισραηλινού πυροβολικού (που πιθανότητα έστειλε στο Ισραήλ η κυβέρνηση Μπάιντεν) «τελειώστε τους».

Συγκεκριμένα, η φωτογραφία, που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει τη Χέιλι να έχει γράψει «Τελειώστε τους! Η Αμερική (αγαπά) το Ισραήλ πάντα» και να ακολουθεί η υπογραφή της, σε μια κίνηση απίστευτης κτηνωδίας τη στιγμή που δεν έχει στεγνώσει το αίμα από την σφαγή αμάχων στη Ράφα.

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Yedioth Ahronoth, η φωτογραφία της Χέιλι τραβήχτηκε κατά την επίσκεψή της στο βόρειο Ισραήλ, μετά την επίσκεψή της σε παράνομους οικισμούς κοντά στη Γάζα, τη Δευτέρα, λίγες ώρες μετά τη σφαγή των αμάχων στη Ράφα....

902

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε τη ζώνη στα σύνορα Γάζας - Αιγύπτου

Πέμπτη 30/05/2024 - 09:59

Με τη σταθερή υποστήριξη των ΗΠΑ και άλλων Ευρωατλαντικών «συμμάχων», μέσω συνεχούς ροής αμερικανικών πυρομαχικών και όπλων, το Ισραήλ κλιμακώνει τις δολοφονικές επιθέσεις εναντίον του Παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας, προκαλώντας καθημερινά δεκάδες νεκρούς και τραυματίες.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως κατέλαβε τον πλήρη έλεγχο του λεγόμενου διαδρόμου της Φιλαδέλφειας, της ουδέτερης ζώνης μήκους 14 χιλιομέτρων, πάνω στα σύνορα της Αιγύπτου με τη Λωρίδα της Γάζας, κοντά στη Ράφα.

Σύμφωνα με τους ισραηλινούς ισχυρισμούς, βρέθηκαν τούνελ από την Αίγυπτο προς τη Λωρίδα της Γάζας, που σύμφωνα με τα λεγόμενα του εκπροσώπου του ισραηλινού στρατού χρησιμοποιούνταν για τον ανεφοδιασμό της Χαμάς. Η αιγυπτιακή κυβέρνηση διέψευσε την ύπαρξη σηράγγων κάτω από τα σύνορα, με το Κάιρο να τονίζει ότι πως με αυτόν τον ισχυρισμό το Ισραήλ προσπαθεί να δικαιολογήσει την επίθεσή του στη Ράφα.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να αποτρέψει οποιαδήποτε μετακίνηση «διά της βίας» των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας, στη διάρκεια του φόρουμ Κίνας- αραβικών χωρών στο Πεκίνο.

«Ζητώ από τη διεθνή κοινότητα να προσφέρει αμέσως μακροπρόθεσμη ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, να τερματίσει την ισραηλινή πολιορκία και να αποτρέψει οποιαδήποτε προσπάθεια να αναγκαστούν οι Παλαιστίνιοι να εγκαταλείψουν τη γη τους διά της βίας», δήλωσε ο Αιγύπτιος πρόεδρος σε ομιλία του.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, μαίνονταν οδομαχίες και βομβαρδισμοί στην πόλη, την επομένη της εισβολής αρμάτων μάχης στο κέντρο της πόλης, η παλαιστινιακή «Ερυθρά Ημισέληνος» κατήγγειλε τον θάνατο δυο εργαζομένων της σε «απευθείας πλήγμα» του ισραηλινού στρατού εναντίον ασθενοφόρου της στον δυτικό τομέα της Ράφας.

Παράλληλα, με τις «πλάτες» των ΗΠΑ και των άλλων «στρατηγικών εταίρων» του το Ισραήλ προαναγγέλλει ότι σχεδιάζει τη συνέχιση του μακελειού στη Γάζα μέχρι το τέλος του 2024 (βλ.κάτω)

Κατεχόμενη Δυτική Όχθη: Νέες ισραηλινές επιδρομές και συλλήψεις

Ταυτόχρονα, ο ισραηλινός στρατός πραγματοποιεί νέες επιδρομές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, έπειτα από «επίθεση» που διαπράχθηκε «με αυτοκίνητο» χθες βράδυ, η οποία στοίχισε τη ζωή σε δυο Ισραηλινούς στη Νάμπλους. Αρχικά ο στρατός ανέφερε απλά πως επρόκειτο για «δυο Ισραηλινούς πολίτες», προτού διευκρινίσει αργότερα πως τα θύματα ήταν στρατιώτες της κατοχικής ταξιαρχίας «Κφιρ».

Σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε Παλαιστίνιους μαχητές και Ισραηλινούς στρατιώτες καταγράφηκαν χθες στην περιοχή Ταμούμ που απέχει 5 χλμ. νότια της πόλης Τουμπάς στη Δυτική Όχθη.

Εργαζόμενοι έκτακτης ανάγκης στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης έσβησαν φωτιά σε κεντρική λαχαναγορά που προκλήθηκε από ισραηλινά πυρά, σύμφωνα με το «Al Jazeera Arabic» και το πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για θύματα.

Το Wafa ανέφερε επίσης συγκρούσεις μεταξύ ισραηλινών δυνάμεων και Παλαιστινίων στην πόλη, με στρατιώτες να εκτοξεύουν πραγματικές σφαίρες, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και δακρυγόνα.

Τουλάχιστον ένας Παλαιστίνιος τραυματίστηκε από τα πραγματικά πυρά, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Al Jazeera»)

902

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Το Ισραήλ προαναγγέλλει συνέχιση της σφαγής για τουλάχιστον επτά μήνες

Πηγή: Associated Press

Τετάρτη 29/05/2024 - 23:01

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι «ο πόλεμος εναντίον της Χαμάς» στη Λωρίδα της Γάζας ενδέχεται να συνεχιστεί για άλλους επτά μήνες, αναγνωρίζοντας εμμέσως πως παρά τις δολοφονίες χιλιάδων αμάχων δεν έχει ακόμη πετύχει τον στόχο του στόχο του «να εξαλείψει» το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα.

«Οι μάχες μπορεί να κρατήσουν άλλους επτά μήνες, ώστε να εδραιώσουμε τις επιτυχίες μας και να επιτύχουμε τους στόχους μας», δήλωσε κυνικά ο Τσάχι Χανέγκμπι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση Kan.

«Η νίκη για εμάς σημαίνει να καταστρέψουμε τις στρατιωτικές δυνατότητες της Χαμάς, να φέρουμε πίσω όλους τους ομήρους και να διασφαλίσουμε ότι στο τέλος του πολέμου δεν θα υπάρχουν πλέον απειλές προερχόμενες από τη Γάζα», πρόσθεσε. 

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

ΟΙ ΗΠΑ ΟΠΛΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ - ΔΟΛΟΦΟΝΟ

Με αμερικανικά όπλα η σφαγή των αμάχων στη Ράφα

Η ενεργός συμμετοχή των ΗΠΑ στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, στοιχειοθετείται ακόμη και από αμερικανικά ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, δημοσίευμα του CNN που επικαλείται ειδικούς στρατιωτικούς αναλυτές, αποδεικνύει ότι πυρομαχικά που κατασκευάστηκαν στις ΗΠΑ ήταν αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στο φονικό ισραηλινό χτύπημα σε καταυλισμό αμάχων στη Ράφα την Κυριακή.

Το CNN εξέτασε βίντεο που απεικονίζουν τη σφαγή στη Ράφα, επιβεβαιώνοντας αρχικά, μέσω της μεθόδου του γεωεντοπισμού, ότι όντως πρόκειται για αυθεντικά βίντεο από το χτύπημα στον καταυλισμό που είναι γνωστός ως «Κουβέιτ Peace Camp 1».

Εν συνεχεία, τέσσερις ειδικοί σε εκρηκτικά όπλα που εξέτασαν το βίντεο για λογαριασμό του CNN, επιβεβαίωσαν ότι εικονίζεται η ουρά ενός αμερικανικής κατασκευής οπλικού συστήματος μικρής διαμέτρου, του GBU-39.

Θραύσμα του GBU-39

Από την πλευρά του, ο Τρέβορ Μπολ, πρώην στέλεχος της ομάδας εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών του αμερικανικού στρατού, επιβεβαίωσε επίσης ότι το θραύσμα προερχόταν από ένα GBU-39. «Είδα το τμήμα ενεργοποίησης της ουράς και αμέσως κατάλαβα ότι ήταν μία από τις παραλλαγές SDB/GBU-39», δήλωσε. 

Οι σειριακοί αριθμοί στα υπολείμματα των πυρομαχικών ταίριαζαν επίσης με εκείνους ενός κατασκευαστή ανταλλακτικών GBU-39 με έδρα την Καλιφόρνια – υποδεικνύοντας περισσότερα στοιχεία ότι οι βόμβες κατασκευάζονταν στις ΗΠΑ.

 

Σύμφωνα με τον ειδικό σε εκρηκτικά όπλα, Κρις Κόμπ-Σμιθ, το GBU-39, το οποίο κατασκευάζεται από την αμερικανική Boeing, είναι ένα πυρομαχικό υψηλής ακρίβειας «σχεδιασμένο για να επιτίθεται σε στρατηγικά σημαντικούς σημειακούς στόχους» και έχει «χαμηλές παράπλευρες ζημιές».

Φυσικά, οι άμαχοι που σφαγιάστηκαν στη Γάζα δεν ήταν «παράπλευρες απώλειες», αλλά ο κύριος στόχος των δολοφονικών ισραηλινών επιθέσεων που διαπράττει γενοκτονία στη Λωρίδα της Γάζας.

Άλλοι δύο ειδικοί σε εκρηκτικά όπλα –ο Ρίτσαρντ Γουίρ και ο Κρις Λίνκολν Τζόουνς επίσης αναγνώρισαν ότι το θραύσμα που εικονιζόταν στο βίντεο ήταν μέρος ενός GBU- 39, αν και δεν μπόρεσαν να σχολιάσουν την παραλλαγή που χρησιμοποιήθηκε.

Κύριος προμηθευτής όπλων του Ισραήλ οι ΗΠΑ

Χωρίς να μειώνεται φυσικά η αξία της απόδειξης, η αλήθεια είναι ότι το CNN δεν «ανακάλυψε την Αμερική». Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (SIPRI), οι ΗΠΑ είναι εδώ και καιρό ο μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων στο Ισραήλ, και αυτή η υποστήριξη συνεχίστηκε παρά την αυξανόμενη πολιτική πίεση στην κυβέρνηση Μπάιντεν για την επίθεση στη Γάζα.

Άλλωστε μόλις τον περασμένο μήνα, ο Μπάιντεν υπέγραψε τον νόμο που περιελάμβανε στρατιωτική βοήθεια αξίας 15 δισεκ. δολαρίων στο Ισραήλ.

Εξάλλου, είναι πρόσφατη άλλη μία τρανταχτή απόδειξη ότι οι ΗΠΑ αποτελούν τον μεγάλο σπόνσορα (μαζί με την ΕΕ) της γενοκτονίας των Παλαιστινίων από το κράτος-δολοφόνο, με την πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι να γράφει σε μία οβίδα του ισραηλινού πυροβολικού πιθανότητα «δώρο» της κυβέρνησης Μπάιντεν«τελειώστε τους»... (βλ.επάνω).

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.