Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Δημήτρης Κουτσούμπας: Εγκαίνια του εκλογικού περίπτερου του ΚΚΕ στην Καλογρέζα — Να είναι το ΚΚΕ η έκπληξη των εκλογών, για να είναι την επόμενη μέρα πιο δυνατός ο λαός (VIDEO - ΦΩΤΟ)

*

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Τώρα ΚΚΕ δυνατό! Απέναντι στις αντιλαϊκές αποφάσεις της ΕΕ και των κομμάτων της, στον αγώνα για την ανατροπή τους!

*

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Να είναι το ΚΚΕ η έκπληξη των εκλογών, για να είναι την επόμενη μέρα πιο δυνατός ο λαός (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Τετάρτη 15/05/2024 - 20:21

Στα εγκαίνια του εκλογικού περίπτερου του ΚΚΕ στην Καλογρέζα, στην Νέα Ιωνία, παρευρέθηκε και χαιρέτισε το απόγευμα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Τον υποδέχτηκαν άνθρωποι όλων των ηλικιών με χειροκροτήματα και το σύνθημα  «ένας αιώνας αγώνας και θυσία το ΚΚΕ στην πρωτοπορία».

Πρόκειται για μια συνοικία που οι λαϊκές οικογένειες έχουν ισχυρούς δεσμούς με το ΚΚΕ, συνοικία της προσφυγιάς, των εργατικών αγώνων, των απεργιών, του ηρωικού Μπλόκου στην κατοχή και με τόσες άλλες αγωνιστικές παραδόσεις που φτάνουν  μέχρι σήμερα και ανανεώνονται συνεχώς.

Αυτό ήρθε να επιβεβαιώσει  η μαζική παρουσία του κόσμου, μελών, φίλων και οπαδών του Κόμματος στα εγκαίνια, όπως και το μαχητικό κλίμα που επικρατούσε σε όλη τη διάρκεια, καταδεικνύοντας παράλληλα την κοινή πεποίθηση πως στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές θα δοθούν όλες οι δυνάμεις για να φτάσει το ΚΚΕ όσο πιο ψηλά γίνεται. Αλλά και ειδικότερα στην ιστορική συνοικία Καλογρέζας - Αλσούπολης να εκτοξευτεί, παίρνοντας ακόμη περισσότερες κόκκινες ψήφους δίνοντας ξανά ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά του Κόμματος στην Αττική.

Διόλου τυχαία ανάρπαστο έγινε και το  ψηφοδέλτιο,  με πολλούς να το προμηθεύονται και να ετοιμάζονται με τη σειρά τους, χέρι με χέρι, να το πάνε ακόμη «παραπέρα».

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ και τους Γραφείου της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ:

Παρευρέθηκαν οι Δημήτρης Γόντικας και Νίκος Ρεμπάπης, μέλη της ΚΕ και ο Κώστας Γουλιάμος, υποψήφιος ευρωβουλευτής. Επίσης ο Σπύρος Χαλβατζής, Αντιπρόεδρος του ΣΦΕΑ. 

Ο χαιρετισμός του Δημήτρη Κουτσούμπα

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στην ιστορική συνοικία της Καλογρέζας, για να στείλουμε το μήνυμα της αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη. Στην Καλογρέζα της προσφυγιάς και της αντίστασης. Των απεργιών μέσα στη ναζιστική κατοχή, των ανθρακωρύχων και των κλωστοϋφαντουργών. Του μπλόκου, όπου 22 παλικάρια, όλοι μέλη της ΕΠΟΝ και του ΕΑΜ, πότισαν με το αίμα τους το δέντρο της λευτεριάς.

Εδώ, λοιπόν, το ΚΚΕ έχει ισχυρούς δεσμούς με τους εργάτες, τον λαό της περιοχής. Δεσμούς διαμορφωμένους με αγώνες, μάχες, αλληλεγγύη, λαϊκή αυτενέργεια, εδώ και δεκαετίες, θα λέγαμε έναν αιώνα, μιας και συμπληρώθηκαν και 100 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Ιωνίας. Μάλιστα, ενημερωθήκαμε πως ο Δήμος έχει την πρόθεση να φτιάξει, λέει, άγαλμα του Πλαστήρα για να τιμήσει την ίδρυση της Νέας Ιωνίας.

Ε, όχι! Τη Νέα Ιωνία δεν την ίδρυσε ο Πλαστήρας! Αυτή τη λαϊκή συνοικία δεν την ίδρυσε ο Πλαστήρας της ουκρανικής εκστρατείας το 1919 ενάντια στη νεοσύστατη σοβιετική εξουσία στη Ρωσία, της ένταξης της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, του εκστρατευτικού σώματος στην Κορέα. Αυτή τη λαϊκή συνοικία των αγωνιστών δεν την ίδρυσε ο Πλαστήρας της εκτέλεσης του ήρωα Νίκου Μπελογιάννη.

Τη Νέα Ιωνία την ίδρυσαν, την έχτισαν και την ανέπτυξαν με το αίμα τους και τον ιδρώτα τους οι πρόσφυγες, οι εργάτες, ο λαός αυτής της πόλης. Γι αυτό και τους προειδοποιούμε: οι απαράδεκτες αυτές σκέψεις να μείνουν σκέψεις....

Ο λαός της περιοχής γνωρίζει τους κομμουνιστές, μαζί του παλεύουν

Το ΚΚΕ έχει εδώ, στην Καλογρέζα, ένα από τα πιο υψηλά ποσοστά του σε όλη την Αττική και αυτό βέβαια δεν είναι τυχαίο, καθώς ο λαός της περιοχής γνωρίζει καλά τους κομμουνιστές, τους βλέπει δίπλα του, να παλεύουν όλα αυτά τα χρόνια μαζί του για κάθε λαϊκό πρόβλημα.

Ξέρει πως χάρη σε αυτούς τους αγώνες πετύχαμε ό,τι πετύχαμε. Έτσι, για παράδειγμα, φτιάχτηκε το 5ο λύκειο στην Ανατόλια. Έτσι πριν λίγα χρονιά αποτράπηκε η μεταφορά του στόλου των απορριμματοφόρων μια ανάσα από σχολειά της περιοχής. Έτσι έχουν διασωθεί οι τελευταίοι ελεύθεροι χώροι, όπως το Παναιτώλιο από τα διάφορα “κοράκια”.

Ο λαός της περιοχής ξέρει πολύ καλά πως μόνο οι κομμουνιστές παλεύουν και αναδεικνύουν, από όποια θέση και όποιο βήμα διαθέτουν, τα πολύ οξυμένα προβλήματα της περιοχής όπως ότι ολόκληρη η περιοχή της Καλογρέζας και της Αλσούπολης εδώ και χρόνια δεν έχει παιδικό σταθμό, ότι τα σχολεία είναι χωρίς ουσιαστική συντήρηση, τόσο που φτάνουν να σκάνε τα καλοριφέρ μέσα στο μάθημα, όπως στο 6ο γυμνάσιο, να πλημμυρίζουν τα προαύλια στην πρώτη βροχή, παιδιά νηπιαγωγείου της Νεάπολης να κάνουν το ταξίδι Νεάπολη - Αλσούπολη εδώ και 5 χρόνια για να μάθουν γράμματα, ότι δεν υπάρχει μονάδα δημόσιας υγείας σε όλη την περιοχή ούτε για δείγμα, ότι οι αθλητικοί χώροι είναι σχεδόν ανύπαρκτοι, ενώ η "ανάπλαση" της Πλατείας Αναπήρων θυμίζει το γεφύρι της Άρτας και ταλαιπωρεί εδώ και μήνες τους κατοίκους, τους καταστηματάρχες, τη νεολαία. Και για όλα αυτά οι κομμουνιστές και φυσικά και άλλοι αγωνιστές παλεύουμε για να δοθούν λύσεις.

Όλα αυτά βέβαια έρχονται να προστεθούν, στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός μας και βασανίζουν, όπως είναι φυσικό και τις εργατικές λαϊκές οικογένειες που ζουν εδώ σ’ αυτές τις γειτονιές.

Ποια οικογένεια δεν βασανίζεται από την τεράστια ακρίβεια που ροκανίζει το λαϊκό εισόδημα, όχι μόνο γιατί οι μισθοί δεν φτάνουν, παραμένουν πολύ πίσω και από τα επίπεδα της προ κρίσης εποχής, αλλά και γιατί οι άδικοι φόροι, όπως ο ΦΠΑ και οι ειδικοί φόροι στην ενέργεια έχουν φτάσει τα πάντα στο Θεό;

Ας κάνουν το ελάχιστο: Ας καταργήσουν αυτούς τους άδικους φόρους. Ούτε αυτό δεν κάνουν γιατί θέλουν τα ταμεία γεμάτα με υπερπλεονάσματα για να ταΐζουν με ζεστό χρήμα τους μεγάλους ομίλους.

Ποια οικογένεια δεν αγανακτεί με τη συνεχιζόμενη εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας που έχει το θράσος ο Μητσοτάκης να ονομάζει αναβάθμιση του ΕΣΥ;

Οι μόνοι που αναβαθμίζονται είναι τα κοράκια της ιδιωτικής υγείας που κάνουν χρυσές δουλειές. Το ίδιο και με την παιδεία, τη μόρφωση των παιδιών μας που ενώ εμείς κάνουμε θυσίες για να σπουδάσουν τα παιδιά μας, αυτοί βάζουν στα πτυχία ταρίφα!

Ποια οικογένεια και δω στην Καλογρέζα στη Νέα Ιωνία δεν ανησυχεί με τις εξελίξεις όσον αφορά τους δύο πολέμους που μαίνονται στην ευρύτερη περιοχή, στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή, όπου η χώρα μας με ευθύνη της κυβέρνηση της ΝΔ και των άλλων κομμάτων, είναι βουτηγμένη μέχρι το λαιμό;

Ποια οικογένεια δεν εξοργίζεται με τη συνεχιζόμενη εδώ και 7 μήνες γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ με τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ, αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης που ακόμα και τώρα μιλάει για το δήθεν “δικαίωμα στην αυτοάμυνα”; Ποιου αυτοάμυνα; Του κατακτητή και δολοφόνου

Και βέβαια πίσω από όλα αυτά που βασανίζουν κάθε λαϊκή οικογένεια, βρίσκεται η πολιτική της ΕΕ την οποία υλοποιεί κατά γράμμα η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως πριν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Κι όταν τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ δεν υλοποιούν την πολιτική της ως κυβέρνηση, τη στηρίζουν και τη νομιμοποιούν ως αντιπολίτευση!

Όλοι τους! Άλλωστε όλοι τους σε μεγάλο ποσοστό τα ψηφίζουν όλα αυτά στο ευρωκοινοβούλιο και έρχονται μετά εδώ για να γίνουν νόμοι και να εφαρμοστούν. Κι αυτή η “αλυσίδα” που δένει τη ζωή και τα δικαιώματά μας ξεκινάει από την ΕΕ και καταλήξει σε κάθε χώρα, και στην Ελλάδα, πρέπει να συνειδητοποιηθεί, γιατί το κρίσιμο είναι, να δει ο καθένας και η καθεμιά, ότι αυτή την αλυσίδα την κρατούν όλοι τους: Τόσο η κυβέρνηση όσο και τα άλλα κόμματα της ΕΕ.

Ολοι εμείς που συναντιόμαστε στους αγώνες μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω...

Είμαστε πια στην τελική ευθεία, 20 και κάτι μέρες απομένουν μέχρι την κάλπη της 9ης του Ιούνη. Έχουμε λοιπόν, την ευκαιρία να συνεχίσουμε την ανοδική πορεία του Κόμματός μας, που έχει καταγραφεί σε όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, στις βουλευτικές, στις δημοτικές-περιφερειακές εκλογές, αλλά και στις εκλογικές διαδικασίες του εργατικού συνδικαλιστικού και του φοιτητικού κινήματος όλα τα τελευταία χρόνια.

Να επιβεβαιώσουμε ότι στη χώρα μας υπάρχει, σταθεροποιείται και δυναμώνει, ένα σημαντικό ρεύμα αμφισβήτησης και εναντίωσης στην κυρίαρχη πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων.

Σε αυτές τις εκλογές, έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε ένα γερό χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, να της κόψουμε τη φόρα. Να το σκέφτεται δύο και τρεις φορές η ΝΔ πριν φέρει τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα, που σχεδιάζει να φέρει μετά τις εκλογές. Γιαυτό και προσπαθεί να απειλήσει τον λαό ο Μητσοτάκης, «ψηφίστε με για να συνεχίσω με μεγαλύτερη ορμή» τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, όπως λέει. Φανταστείτε τι ετοιμάζει.

Έχουμε τη δυνατότητα, ταυτόχρονα, να ακυρώσουμε τα σχέδια αναβίωσης των αυταπατών του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Αριστεράς, της Πλεύσης, που τόσο έχουν στοιχίσει στον λαό μας, περί δήθεν φιλολαϊκής, αξιοκρατικής και δίκαιης διαχείρισης αυτού του συστήματος που βασίζεται στην εκμετάλλευση και την αδικία, χωρίς να αλλάξουν ριζικά τα πράγματα. Και δω στη Νέα Ιωνία όλοι όσοι νιώθουν αριστεροί, προοδευτικοί έχουν πικρή πείρα και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από το ΠΑΣΟΚ αλλά και από όσους προσπαθούν να βγάλουν την ουρά τους απέξω τώρα, όπως η ΝΕΑ Αριστερά.

Υπάρχει όμως και θετική πείρα κι αυτή πρέπει να κρατήσουμε. Πείρα που λέει πως όταν όλοι εμείς συναντιόμαστε στους αγώνες μπορούμε να καταφέρουμε πολλά, ακόμα και να φέρουμε τα πάνω κάτω...

Στις εκλογές έχουμε τη δυνατότητα επίσης να βάλουμε φραγμό στις δυνάμεις του σκοταδισμού, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας που επιδιώκουν τώρα να παρουσιαστούν ως δήθεν αντισυστημικοί, ενώ είναι να καλύτερα τσιράκια του συστήματος και το έχουν αποδείξει ξανά και ξανά.

Να μπορούμε να στείλουμε στο ευρωκοινοβούλιο περισσότερους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, που θα σπάνε την ομοφωνία όλων των άλλων και θα τους χαλάνε “τη σούπα” της συναίνεσης. Γιατί μόνο οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, όλα αυτά τα χρόνια, αποκάλυπταν σταθερά, όσα αντιλαϊκά σχεδιάζονταν εκεί στις Βρυξέλλες, τα καταψήφιζαν, έφερναν και εκεί μέσα τη φωνή και τα αιτήματα των “πολλών”. Και έτσι θα συνεχίσουν.

Και φυσικά θα συνεχίσουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αγώνων και έξω από το ευρωκοινοβούλιο. Αυτών των αγώνων που ήταν το προηγούμενο διάστημα η μόνη ουσιαστική αντιπολίτευση στη ΝΔ – και όχι φυσικά η συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση των κομμάτων της σοσιαλδημοκρατίας ή του Βελόπουλου.

Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για νέες νίκες

Προσέξτε, όμως. Το αν θα γίνουν ή δεν θα γίνουν τα παραπάνω, δεν είναι κάτι αφηρημένο, ούτε πρόκειται να συμβεί αυτόματα κι από μόνο του. Είναι στο χέρι του καθενός και της καθεμιάς από εμάς. Η πιο σωστά είναι στο χέρι του καθενός που βρεθεί στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Εμείς, με τον αγώνα που θα δώσουμε αυτές τις τελευταίες βδομάδες που απομένουν, με το ψηφοδέλτιο στο χέρι, θα το κάνουμε πράξη.

Είναι στο χέρι του καθενός και της καθεμιάς που αγανακτεί από τη σημερινή κατάσταση, και που, ακόμα και αν δεν συμφωνεί σε όλα μαζί μας, βλέπει ότι απέναντι στα σχέδιά τους στέκεται μόνο το ΚΚΕ.

Κι αυτή η αγανάκτηση πρέπει να εκφραστεί και να εκφραστεί με συμμετοχή στις εκλογές, στις κάλπες της 9ης Ιουνίου και με ψήφο μόνο στο ΚΚΕ. Γιατί να ξέρετε πως την αποχή, οι κυβερνώντες και οι παπαγάλοι τους θα την ερμηνεύσουν και θα τη χρωματίσουν όπως τους βολεύει, μην έχετε καμιά αμφιβολία.

Το μόνο που δεν μπορεί να παρερμηνευτεί με κανέναν τρόπο είναι η ψήφος στο ΚΚΕ, με τις κρυστάλλινες θέσεις του και τη μαχητική δράση του.

Πάμε, λοιπόν, να τα καταφέρουμε: Για να είναι το ΚΚΕ η έκπληξη αυτών των εκλογών και να είναι την επόμενη μέρα πιο δυνατός ο λαός. ΚΚΕ δυνατό εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις, στο ευρωκοινοβούλιο και ‘κει που τελικά ανατρέπονται: στους δρόμους του αγώνα!

Καλή δύναμη και υγεία σε όλους και όλες! Προχωράμε δυναμικά, μπροστά, με πιο ψηλά ποσοστά! Τις 20 μέρες που απομένουν να μην αφήσουμε κανένα σπίτι, καμία γειτονιά. Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι για νέες νίκες!

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.